Marele arc englezesc de tisa

Munca mea.......
Post Reply
Rotea Dan
Membru al forumului
Membru al forumului
Marele arc englezesc de tisa

Post by Rotea Dan » 11 May 2008, 17:32

salut
de ceva vreme tot incerc sa construiesc arcuri. Am incercat diferite feluri de lemn, frasinul mi s a parut ok, arata bine si era drept si elastic, dar am tot auzit de arcul englezesc si de performantele lui si mi-am pus in gand sa mi fac unul anul trecut..:D tisa am gasit o foarte greu, dar copacul era gata uscat deci am sarit peste lunga asteptare.Ma rog, procesul si etapele le cam stiam asa in mare..am si facut greseli la constructie, dar arata cam asa

Image
Image
Image
Image

nu e English warbow e doar yew longbow

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Marele arc englezesc de tisa

Post by eduardbilanin » 11 May 2008, 20:50

De unde ai facut rost de tisa?Mai ai, sau mai ai de unde procura?

Rotea Dan
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Rotea Dan » 11 May 2008, 22:44

arcul asta avea cam 20 kgf .coarne am pt el dar nu le am facut inca ..sunt f greu de prelucrat, is cam dure
tisa e ocrotit de lege si creste pe undeva prin Campulung, dar era plantata pe vremea lui Ceausescu pe langa cladirile statului, camine scoli licee parcuri publice..nu vreau sa zic public de unde o am ca nu mi-a fost foarte usor sa o procur:))
tisa mai am acasa .niste bucati is gata uscate dar nu pot face din ele decat unul imbinat la mijloc
alta bucata de vreo 190 ma asteapta la umbra, cand ma apuc sa o lucrez voi pune poze cu etapele
am primit intrebari despre lemn,( da ti mi add pe YM si mai vorbim ) creste in locuri umbrite la inceput ca un arbust sau tufis , apoi cand se dezvolta devine ca un chiparos la aspect, are o culoare verde inchisa si face niste boabe rosii otravitoare.scoarta pare sa se descuameze si e rosie.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 12 May 2008, 17:51

salut....chiar asa..o poza cu full draw....si ma cam strange in spate nok-ul ala pentru coarda....nu stiu cum le-ai facut dar nu arata prea sigur....pare a fi un Pin Nok....dar mi se pare foarte mic varfuletul ala care ramane....din poze nici nu imi dau seama prea bine....ce sectiune ai ales pentru forma arcului, cat despre coarne de ce zici ca is greu de prelucrat???? :shock: ...??in rest ce sa zic..bravo...de tisa nu mai vorbesc....ca toti visam la o bucata dreapta fara noduri si lunga de vreo 2 metri....ce arc de 150lbs ar iesi din asa o bucata :lol:

Rotea Dan
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Rotea Dan » 12 May 2008, 19:55

nu l-am terminat fiindca s a rupt din cauza unui nod sau din cauza ca l-am lucrat pe fatza..a tras vreo 200 sageti dupa care snap :lol:
nu conteaza, era slab oricum, vreo 20 kg..fac 2 mai bune luna viitoare
o bucata fara noduri nu cred ca exista :lol: si 150lbs nu sunt multi in tara care pot trage

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 12 May 2008, 21:29

Stiu eu unu cu siguranta.... :lol: ....hmmm pacat de arc ca s-a rupt....asta e cam crima asa....ma doar sufletul cand ma gandesc :cry: ....

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 12 May 2008, 22:08

da, pacat ca s-a rupt :cry: ...

am si eu o tisa in parc dar mi-e frica s-o tai :mrgreen:
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

Rotea Dan
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Rotea Dan » 12 May 2008, 23:23

nu ti fie, daca vezi tu un arc in copacul ala sau chiar doua atunci taie l 8)

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 12 May 2008, 23:35

Salutare
Oameeeeni buni...... Nu va suparati pe mine....Dar nus' de ce am impresia ca parca ar fi zeul tisa la care ne inchinam toti... si sa fie musai o bucata perfect dreapta si fara noduri......
aida' de'....
chiar azi m-am uitat pe un forum strain si din ce bucata de lemn vroia sa faca unu' "asiertxu" un arc. o bucata de lemn, subtire, stramba, cu noduri.. ORICARE dintre noi ar fi aruncat-o JUR...
amu... deh... nu zic ca ar fi mai usor... clar.. da' pana a face scopul vietii noastre o bucata perfecta de tisa.. cu care sa facem ce?????
daca cineva dintre noi nu e in stare sa faca dintr-o bucata de ulm/frasin/salcam/dud un arc cum cat de cat nici din tisa tiselor perfect dreapta si fara nici pic de nod nu o sa faca nimik... Da, Akila da... ar face.... Florin si Anasazy.... Hai sa va zic altceva. Ce parere aveti de banalul... alun???? de ex... Si apoi va spun si gandul meu ce nu l-am spus pana acum...
chiar m-am agitat acum.. parca tisa ar fi singurul lemn de arc....

andrei- cluj

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 12 May 2008, 23:38

am omis sa spun ca lemnul lui asiertxu era artar (paltin de campie.. acer campestre) si de obicei el foloseste salcam.. "robinia pseudoacacia"... deci noduri, zone curbate. probleme...

Post Reply