Referitor la fereastra... Sunt - daca vorbim despre arcurile longbow american - doua variante, cu fereastra si fara fereastra - mai sunt cateva subcategorii, dar nu intram in detalii. Un arc fara fereastra este mai aproape de traditional, dar necesita o cunoastere mai buna a stilului instinctiv (nici aici nu intram in detalii

), trebuie facute doua corectii in timpul tragerii, sus/jos si stinga/dreapta. Un arc cu fereasta este "mai simplu" de folosit, necesita doar corectia sus/jos. Plus ca ai un ajutor in a pune sageata in acelasi loc pe maner, nu te lovesc penele (nu ai nevoie de manusa pentru mana care tine arcul), s.a.
Desigur se vor naste polemici... sunt arcasi care trag la fel de bine si cu si fara fereastra, depinde de gusturi,obisnuinta si antrenament...
Cat despre sageata, am luat modelul tot de pe site-ul de unde m-am inspirat pentru arc: Bearpaw - pene model "Raven"... Aceasta sageata este de proba, dar am ajuns la concluzia ca am taiat penele prea mari (late) si cam pun frana... dar ma mai joc putin cu pene de gasca