Sa adaug niste date si mi cer scuze, pentru doza mare de relativitate, dar eu nu prea sunt omul cifrelor. Stiu ca nu este un lemn la fel ca altul, si tot asa , nici corn la fel ca altul . Asa ca nu ma bazez pe "tabele" dinainte decat orientativ.
Lungime : 124 cm , masurat din capat in capat
Grosime : 11, 80 mm in mijolcul bratelor , corn + tendon+ lemn . Chiar acum am masurat , si constat ca a mai scazut ;era 12,..
Latime : 3, 6 cm
Nu mai stiu precis, cat reprezinta miezul din lemn ca grosime , dar stiu ca ca tendonul este de 3,50 mm grosime pe brate , pentru ca la un moment dat imi notasem cu un corector alb , pe corn grosimea, ca sa stiu cat tendon am pus. Pe maner este mai gros. Cornul este mai gros decat lemnul si are cea mai mare grosime pe centru. Cand l-am taiat fasii ,cornul avea 8 mm grosime.
Manerul de cires, miezul de bambus, cleiul de piele , tendon de la picioerele din spate , de vita, corn de la un bivol taur ( le are orientate in fata) Data trecuta , cand am rupt arcul , am folosit coarne de bivolita ( bivolita isi poarta coarnele orientate inspre spate); Erau gigante

Ce vroiam sa va spun mai de dimineta:
. Inainte de a va face o coarda buna , care sa ramana pe arc , pentru a stabili lungimea ei, sau cand il "tilariti" si umblati cu chestii ascutite pe langa coarda, puteti sa folositi sarma de rufe din otel imbracata in plastic. Costa cam 5 lei, cativa metri.Se deznoada usor si nu se incurca. Poti sa si tragi cu ea si sageti, asa ca sa te racoresti