O saptamana la tara...un arc pentru un baiat de 14 ani...

Munca mea.......
gabriel
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: O saptamana la tara...un arc pentru un baiat de 14 ani...

Post by gabriel » 13 May 2008, 14:22

Nu am avut piele pentru maner, asa ca am facut unul "in ton"...
Image
Cam asta a fost. Arcul are o forta cam, de 32 de livre , si nu am poze cu el full draw.
L-am incercat doar cu vreo 20 de sageti si este agreabil la tras , nu zguduie, si-ceea ce este mai important- pustiul a foast in culmea fericirii.
I-am dat si cateva sageti si CRED CA IL VETI VEDEA CURAND PE FORUM ( iar taica-su ma va bombani cand il va trimite fiu-sau dupa lemne de arc).

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Maryus » 13 May 2008, 17:07

felicitari...mai voi faceti arcurile..in joaca daca aveti lemne...am si eu o intrebare...de udne este bine sa se inodaie bratele? fix de langa maner?

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 13 May 2008, 18:03

Bravo [pentru arc...nu arata rau deloc.....si tilering-ul e ok.....coarda mi se pare cam grosuta pentru arcul asta.....dar acuma na ...nu e asa chiar o problema....in rest super....mi-a placut bancuta de lucru ...foarte ingenioasa....sunt tot feluri de planuri pentru astfel de banci de lucru pentru arc, dar asta chiar e faina...

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 13 May 2008, 18:06

Maryus wrote:felicitari...mai voi faceti arcurile..in joaca daca aveti lemne...am si eu o intrebare...de udne este bine sa se inodaie bratele? fix de langa maner?
Marius....dupa cum am mai spus....cel mai bine e sa lucrezi mai intai mijlocul bratelor, si sa lasi la urma zona de langa maner, si cea spre capete....arcul daca il indoi mai intai la maner, risti sa ajungi la final cu un arc foarte slab si cu set in cea mai nasoala zona , si anume langa maner.....daca setul apare la mijlocul bratelor nu e chiar asa rau fata de zona aia de langa maner.

gabriel
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by gabriel » 13 May 2008, 18:44

akila wrote:Bravo [pentru arc...nu arata rau deloc.....si tilering-ul e ok.....coarda mi se pare cam grosuta pentru arcul asta.....dar acuma na ...nu e asa chiar o problema....in rest super....mi-a placut bancuta de lucru ...foarte ingenioasa....sunt tot feluri de planuri pentru astfel de banci de lucru pentru arc, dar asta chiar e faina...
Este modelul de banc medieval pentru arcuri,daca vrei tit dau modelul.
Coarda...asta am avut la indemana.

gabriel
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by gabriel » 13 May 2008, 18:53

Cum zicea si Akila...ia-o usor.Si foloseste tot timpul scula de echilibrat, cel mai bine pusa in fata unui caroiaj care te ajuta sa vezi mai bine echilibrarea.
Si in felul asta te poti orienta si daca arcul l-ai adus la echilibrul optim PENTRU ALONJA DORITA. Iar cand vezi ca este Ok pentru mijlocul bratelor, pentru capete, te orientezi daca e cazul si spre maner(mai mult sau mai putin).Lemnul iti va spune el daca este cazul!
Pentru simetrie pe mine ma ajuta mult si imaginea inversata si suprapusa (vezi mesajul meu nr 4 ,poza a 2a din topicul asta).

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 13 May 2008, 21:31

Foarte frumos!!!
Cred si eu ca a fost fericit.
Si arata foarte bine si 36# e numai bun pt. forta lui si pt. tras la tinta.
Felicitari!!!!

andrei

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 13 May 2008, 23:53

Salut,super arcul,bravo.Vreau sa te intreb cum ai facut coarda,pentru ca asa vreau si eu sa-mi fac coarda la viitoarul arc si ma chinui de ceva vreme sa inteleg cum se face.Stiu cum se fac corzile clasice care sunt matisate la capete si la mijloc dar vreau o coarda ca a ta.Acum am si eu in lucru un arc din artar..... si am un ghem de matase cu firul putin mai grosut decat un fir normal de coarda,si vreau sa fac o coarda din el pt arc.

gabriel
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by gabriel » 14 May 2008, 05:29

[quote="Greenarrow"]Salut,super arcul,bravo.Vreau sa te intreb cum ai facut coarda,
quote]
Nu stiu exact la ce te referi.O coarda clasica e ca a mea.
1.Dac vrei una fixa, folosesti un"aparat" care iti da coarda la dimensiunea fixa>daca vrei iti dau planurile.Dar de impletit ,tot o impletesti.Modul de impletire este aici:
http://www.archerie-primitive.com/fabrication/corde.htm
Daca folosesti Dacron sau Fastfligh,care nu se intinde, poti sa nu o torsadezi,ci doar sa o matisezi la capete si la locul unde se aseaza sageata,pentru ca acolo e uzura mare.Ai avantajul ca aceasta coarda devine "reglabila", respectiv pe masura ce prin uzura arcul se detensioneaza, poti reduce dimensiunea corzii rasucind-o.De matisat, se poata face de mana, sau mai bine cu un aparat care usureaza munca.Daca nu il ai, poti improviza unul , asa cum este asta :
Image
In rest, e la fel.La mine era o coarda cu ochi doar la un capat, iar pentru celalalt folosesc nodul arcasului.
Daca e ceva neclar, spune-mi sa detaliez.

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 14 May 2008, 15:03

Salut, corzile care sunt matisate la capete si la mijloc pt sageata stiu cum se fac,am si planul pentru un dispozitiv reglabil pe care sa stea corda in timp ce o matisez...ceva cum a facut si Akila,dar pe mine ma interesa cum ai facut coarda la arcul asta...am mai vazut pe youtube,dar nu am inteles perfect.

Post Reply