Arcul doresc sa fie tri-l-am, undeva la 45-50 kgf(categoria warbow).Inteleg ca este mai dificil sa incep cu un arc asa greu dar incercarea moarte nu are.
Tehnicile folosite de catre prietenii nostrii de peste hotare le inteleg si le pot reproduce, dar majoritatea materialelor care le folosesc nu cred sau nu stiu daca le-as putea gasi in timp util si pe la noi.Dupa ce am studiat cateva tabele de dimensiuni si altele de rezistentele lemnului si cateva intrebari puse , am reusit sa imi fac o idee din ce si cum sa arete arcul.Deoarece este primul meu arc, nu stiu daca ceea ce am ales este bun sau rau.
Am ajuns la urmatoarele materiale:backing de frasin, core de nuc ,si belly de stejar alb. (daca credeti/stiti materiale mai bune ce se pot gasi in zona Sibiu/Cluj as aprecia orice informatie). Atasez si o poza cu schema arcului si dimensiunile sale.Rog pe cei cu experienta sa imi spuna daca e valabil design-ul si daca nu cum pot sa il modific sa il duc la realizare.Va multumesc.
PS:sunt constient ce inseamna 50kgf.Dar nu doresc sa il fac pentru mine neaparat