Revazand acest topic ma gandeam sa pun si io un model umpic mai complicat. E vorba de asta
http://www.kingsmerecrafts.com/page100.html si nu ma mai apuc sa-l explic mai bine decat o fac pozele de acolo. Executat cu un snur mai gros si cu o distantare a gaurilor egala cu latimea snurului ofera si o margine dolofana si consistenta, cum mi-a iesit aici, desi nu e vorba de o tolba inca.
teaca.JPG
Pentru o tolba am inceput acest model cu un snur mai subtire(la fel de lat), din piele intoarsa. Nu mi-a placut cum a iesit, si m-am gandit sa-l complic sa-l fac mai lat asa ca i-am mai adaugat o trecere (ca sa iasa mai lat am mai dat alt set de gauri mai jos decat gaurile initiale, poate se vede in poze). A iesit asa:
fata.JPG
Si o vedere mai de detaliu fata-verso :
detaliu.jpg
Ca sa explic putin ce inseamna ca am adaugat o trecere, in loc de inceperea cu gaurile 1-4 ca in modelul initial, eu am inceput cu gaurile 1-6. asta mi-a dat cate 2 fire in plus pe fiecare fata prin care sa impletesc, astfel ca modelul pe fata in loc de "
peste, sub" devine "
peste, sub, peste, sub" , la fel si pe spate. Poate ca o poza cu capatul in lucru lamureste mai bine.
end .jpg
Pasii care par cel mai complicat cu "inchiderea" cercului inca nu i-am facut pentru ca trebuie inainte decorez tolba dupa care s-o inchid pe lateral. Cum inca nu stiu exact cum o s-o decorez, mai dureaza. Oricum, inchiderea se face foarte simplu daca se urmareste logica "
peste, sub, peste, sub" .
Acum a venit vremea buna, dar pentru serile iernii viitoare, pe situ' respectiv sunt o sumedenie de alte modele la diferite pagini. Chiar daca e in engleza, imaginile sunt cat se poate de clare. Spor!.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.