Am tot facut sageti de bambus dar niciodata nu am pus un build along , cu etpele de la materiale pana la produsul finit .
Deci materia prima calitatea 1 din China Tonkin bamboo frezat calit indreptat spinat de catre vanzator lungime 33 de inches spine 60-65 # .

Nockuri 5/16 bohning , varfuri 5/16 Bearpaw (ar fi trebuit 11/32 ) pene 5 inches shield right wing , adeziv FletchTight Platinum . Sunt materiale pentru 2 seturi de sageti , un set o sa fie cu nockuri albe si pene negre , si alt set o sa fie cu pene albastre si nockuri galbele . Sagetile cu penele albastre vor avea shaftul vopsit cu culori acrilice

Prima oara am taiat betele care erau prea lungi pentru mine , intinderea mea este de 29 de inches deci am taiat shafturile o idee mai lungi adica 74 de cm . Am tinut cont ca la lungimea sagetii sevar adauga nockul si varful , varful este destul de lung . Am folosit un ferestreu mic cu care am scurtat shafturile

Dupa ce am taiat shafrurile cu grija pentru ca bambusul e fibros si atos si daca nu esti atent o sa scoti o gramada de aschii la suprafata , am inceput ascutirea betelor , la un cap pentru nock-uri la celalalt pentru varfuri . Ar fi trebuit sa folosesc un Tapering tool care costa intre 5 si 15 dolari depimde de fabricant sau de magazinul de unde cumperi, dar am folosit o ascutitoare pe care am cumparat-o de la librarie cu 2,5 lei . De fapt am cumparat 2 ascutitori , fiecare ascutitoare are 2 dimensiuni una mai mica pentru bete 5/16 (creioane mai subtiri) si alta mai mare pentru bete 11/32 poate chiar mai mari (creioane mai groase )

Dupa ce am ascutit toate shafturile la capatul mai subtire unde o sa vina nockurile am lipit nockurile . Betele de bambus au fost tapered natural adica la capatul unde am pus nockurile au fost mai subtiri , nockurile 5/16 erau o idee mai mari decat shaftul a fost nevoie de un ados de adeziv , iar la capatul unde am pus varfurile au fost 11/32 adica a trebuit sa muncesc sa frezez si sa polizez ca sa pot pune varfurile . Partea buna a fost ca varfurile au fost screw on deci cu filet interior , cu un adaos de adeziv care s-a comportat ca o rasina a fost ok .

Nu a fost nevoie sa lacuiesc sau sa indrept betele deci am trecut mai departe la montarea penelor
Am folosit un Fletching jig (aparat de pus pene ) Jojan pe care l-am cumparat din Romania , cuplat cu o clama pentru montaj helical . De asta am avut nevoie de pene right wing (din aripa dreapta ) . Pentru mine acest detaliu a fost important pentru ca eu folosesc doar 2 pene deci faptul ca le montez helical ajuta la stabilizarea sagetii si substituie ce-a de-a treia pana . Daca penele nu sunt right wing nu se pot monta helical spre derapta cu clema pe care o am eu .

Un mic secret : cand puneti pana in clema de la fletching jig , nu o asezati toata in clema pana la cotor , lasati cativa milimetri pana afara din clema pe toata lungimea penei , cand veti aseza clema in aparat , clema intra fortat , preseaza pana pana o introduce fortat in clema si foarte important obtineti un contact perfect pe toata lungimea clemei . Shaftul poate fi neregulat si poti obtine o lipitura numai la capete a penei daca nu folosesti trucul asta .
Iar acum cateva poze cu produsul finit 12 sageti de bambus cu 2 pene dispuse helical , greutatea sagetilor este intre 29 de grame (una singura ) si 36 de grame (una singura) Varfurile au fost de 100 de grains .

Sagetile astea sunt pentru prietenul mei GELU . Sper sa mearag numai in galben !