Dediu00ro wrote:
Sper sa nu te deranjeze ce ti-am spus poate cumva ai inteles ca am zis ceva negativ....e frumos sa incerci si altceva si sa nu mergi doar pe calea batuta.
Stai linistit ca nu sunt asa suparacios

De fapt, in mod gresit intelesesem ca te referi la energia transferata, nu la cea stocata, situatie in care cred ca ai perfecta dreptate.
Cat despre forma... intr-adevar, probabil ca e bine sa folosesti experienta celorlalti in domeniu, pentru ca asta te ajuta sa faci arcuri din ce in ce mai performante. Dar pentru conteaza mai mult sa imi placa forma decat diferenta de viteza de 5 m/s, de exemplu.
E primul arc recurve si am copiat ceva ce am vazut si mi-a placut. Am mai modificat pe ici, pe colo si am mai laminat unul unde am scazut din grosime un sfert de milimetru sa vad ce se intampla. Urmatorul probabil ca o sa aiba alta forma, mai apropiata de a celui pe care mi l-ai recomandat tu in imagine. Insa... doar mai apropiata, pentru ca mie chiar nu imi place forma aia, oricata performanta ar aduce in plus.
Daca as vrea vreodata sa fac arcuri in serie pentru vanzare, in mod sigur as tine cont de toate aspectele, dar acum e doar un mod de relaxare dupa o zi sau o saptamana de munca.
Oricum consider discutiile astea foarte folositoare, pentru ca e mult mai simplu si mai sigur sa urmezi indicatiile cuiva care a facut lucrul respectiv, decat sa acumulezi teorie.
Pana la urma, poate ca mai e vorba si de ambitie, deoarece, cum spuneam, cel mai experimentat constructor de arcuri laminate cu fibra s-a amuzat foarte tare pe seama mea afland ca vreau sa fac un arc de 50# cu fibra de 1 mm, adica mai subtire decat vinde el, deoarece din experienta lui, cu fibra de 1mm nu poti face decat "arcuri pentru copii". Chiar mi-a demonstrat pe doua pagini de calcule pe forumul respectiv aceasta imposibilitate.
Intr-adevar, nu a iesit de 50#.
A iesit de 60#.