Fara discutii mortal arcul...
Arc laminat reflex
- 
				Dediu00ro
 - Constructor de arcuri

- Am un arc:da
 - Construit de mine:da
 - locuiesc in::Galati
 - judet:Galati
 - Varsta:24

O intrebare pentru domnu Florinnaut, ati apucat sa tragi vreo 2-3 sageti prin cronograph? Si daca da ce rezultate ati obtinut?

Stele. Sunt tare curios, cred ca dapaseste multe arcuri de acelash gen....
Show without showing what u know without knowing
			- florinarnaut
 - Constructor de arcuri

- locuiesc in::Brasov

Re: Arc laminat reflex
Nu am facut teste legate de viteza sagetii sau de distanta , dar am fost pe deplin multumit cum s-a comportat!ati apucat sa tragi vreo 2-3 sageti prin cronograph?
Am postat un filmulet ..la vremea respectiva..
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi  moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -
			- Dalai Lama -
- 
				sebastian
 - Membru al forumului

ce dimesiuni au lamelele lungime grosime.cu ce le-ai lipit?daca se poate divulga aceste detalii.caut si eu dar nu gasesc ceva explicit grosimea lamelelor cu ce se lamineaza cel mai bn etc.
			- florinarnaut
 - Constructor de arcuri

- locuiesc in::Brasov

Salut,
pot sa-ti raspund la modul general,fiecare arc e unic,nu sunt doua la fel,motiv pentru care nu vei gasi date exacte de constructie.Tot ce citesti despre constructie au caracter informativ ca sa poti sa-ti faci o idee.Dupa construirea a 2-3 arcuri poti sa-ti dai seama cum sta treaba.
Pentru brate:
- poti folosii lemn de frasin,salcam,bambus etc,debitat in fasii si calibrat la 1,2mm - 1,8mm grosime,paralele pe lungime sau
conice intre (0,02 - 0,07)/ 25mm, 45mm latime,1,0 m lungime = minim 4 bucati.Lemnul pt fasii trebuie sa fie de calitate.
- fibra de sticla comprimata de 1mm sau 1,2mm lunga de cca 1,75m = 2 buc
Pentru maner:
- de regula, lemn exotic de esenta tare,dar pentru forte mai mici de 50lbs, merge si salcamul,frasinul, stejarul,ulmul,cu fibra dreapta si deasa.E greu sa gasesti o bucata perfecta la dimensiuni de 45x70x500,si se recurge la obtinerea unei bucati cu dimensiunile precizate, prin laminare.Un maner laminat e mai rezistent si mai aspectuos.
Pentru lipire: numai rasina epoxidica Smooth-On EA 40.(USA)
pot sa-ti raspund la modul general,fiecare arc e unic,nu sunt doua la fel,motiv pentru care nu vei gasi date exacte de constructie.Tot ce citesti despre constructie au caracter informativ ca sa poti sa-ti faci o idee.Dupa construirea a 2-3 arcuri poti sa-ti dai seama cum sta treaba.
Pentru brate:
- poti folosii lemn de frasin,salcam,bambus etc,debitat in fasii si calibrat la 1,2mm - 1,8mm grosime,paralele pe lungime sau
conice intre (0,02 - 0,07)/ 25mm, 45mm latime,1,0 m lungime = minim 4 bucati.Lemnul pt fasii trebuie sa fie de calitate.
- fibra de sticla comprimata de 1mm sau 1,2mm lunga de cca 1,75m = 2 buc
Pentru maner:
- de regula, lemn exotic de esenta tare,dar pentru forte mai mici de 50lbs, merge si salcamul,frasinul, stejarul,ulmul,cu fibra dreapta si deasa.E greu sa gasesti o bucata perfecta la dimensiuni de 45x70x500,si se recurge la obtinerea unei bucati cu dimensiunile precizate, prin laminare.Un maner laminat e mai rezistent si mai aspectuos.
Pentru lipire: numai rasina epoxidica Smooth-On EA 40.(USA)
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi  moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -
			- Dalai Lama -
- calientesistems
 - Membru al forumului

- Construit de mine:nu
 - locuiesc in::Cugir
 - judet:Alba
 - Varsta:28

Chiar daca topicul e din 2010 
va uimi lumea multa vreme de acum incolo .
maestrie si experienta .
respecte si admiratie pentru munca depusa!
va uimi lumea multa vreme de acum incolo .
maestrie si experienta .
respecte si admiratie pentru munca depusa!
Succesul este o insiruire metodica si sistematica a unor decizii corecte
http://s1068.photobucket.com/user/calie ... t=3&page=1
			http://s1068.photobucket.com/user/calie ... t=3&page=1
- 
				ArrowsMaker
 - Membru al forumului

- locuiesc in::Buzau
 - judet:Buzau
 - Varsta:43

Profesional! Felicitari multe si sincere! 
O intrebare, rogu-te: din fotografia nr. 13 nu reusesc sa imi dau seama daca bratul are langa varf un canal de ghidare/centrare a corzii, sau e suficienta alinierea perfecta a corzii din constructie; daca totusi are, cat e de adanc incat sa nu afecteze rezistenta bratului?
Intreb deoarece la 2 arcuri mai puternice (50-60 lbs) am aplicat o fasie suplimentara de ipe de 1 mm in care am practicat acel canal, dar acum lucrez la un arc de 30 lbs pentru un copil si vad ca dupa fiecare sageata coarda ramane pe centru, insa n-as vrea sa risc.
			O intrebare, rogu-te: din fotografia nr. 13 nu reusesc sa imi dau seama daca bratul are langa varf un canal de ghidare/centrare a corzii, sau e suficienta alinierea perfecta a corzii din constructie; daca totusi are, cat e de adanc incat sa nu afecteze rezistenta bratului?
Intreb deoarece la 2 arcuri mai puternice (50-60 lbs) am aplicat o fasie suplimentara de ipe de 1 mm in care am practicat acel canal, dar acum lucrez la un arc de 30 lbs pentru un copil si vad ca dupa fiecare sageata coarda ramane pe centru, insa n-as vrea sa risc.