primele mele sageti

Munca mea...
Post Reply
Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Craiova
judet:Dolj
Varsta:31
primele mele sageti

Post by Sharpshooter » 07 Feb 2008, 00:07

Salut la toata lumea astept pareri despre primele sageti facute de mine cu materiale in mare parte de la Florin am sa atasez o poza in care se vad si uneltele daca pot sa zic asa care m-au ajutat la treaba asta
Image
Image
Image
Image

cam astea au fost ...
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: primele mele sageti

Post by Sharpshooter » 10 Feb 2008, 13:18

Dupa ce am testat si am cugetat indelung am ajuns la concluzia ca renunt la sagetile de lemn. Cele de carbon si aluminiu sunt mult superioare .... in principal datorita diferentelor de spine si de greutate . Cea mai usoara sageata de lemn este cam dublul uneia de aluminiu la aceeasi lungime. Asa ca traditional sau nu ... lemnul este history pentru mine.. nu stiu ce sa fac cu ele ca acum am 20 de sageti de lemn.... 2 tipuri diferite . In afara de faptul ca sunt mai usoare , au viteza mai mare , si sunt mult mai rezistente asa ca acum tre sa ma decid intre aluminiu si carbon. Va voi tine la curent.

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Sharpshooter » 11 Feb 2008, 21:55

pentru tribun marcus: trasul cu arcul la mine e placere eu nu fac istorie si nu construiesc ... pur si simplu ma simt bine tragand cu arcul. Deci exclus un arc mai puternic... ultima achizitie , ultimul arc e perfect (poze sunt pe forum la topicul arcul meu)pentru mine am sa postez mai jos niste poze cu sageti de aluminiu, care ai jura ca sunt de lemn apropos de aspect.
Pentru osmiu: imi vine greu sa cred ca ai sa gasesti 10 nuiele de maces identice ca spina si greutate ... Te intreb ai probat sageti de aluminiu sau de carbon? eu am de toate felurile si cred ca sunt in masura sa imi formez o idee dupa ce am tras cu toate ...Sfatul meu incearca si dupa aia formeaza-ti o parere...
Acum in general : Daca am performante mai bune cu sageti moderne si imi permit sa-mi cumpar de ce sa nu folosesesc? sa ma incapatanez sa raman in epoca de piatra de dragul traditionalismului? hai sa ne vindem masinile cu aer conditionat sa ne cumparam carute in spiritul traditionalismului... fiecare trebuie sa aiba liberatatea de a alege....
Sagetile din poza sunt de vanzare P.M pentru pret am 20 de bucati

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Sharpshooter » 11 Feb 2008, 22:18

Sunt dator lui Tribunmarcus cu ceva poze asa cum am promis
1 ) Sageti de aluminiu
Image
Image
2) aluminium carbon
Image
3) carbon
Image

Cum vi se par ca asptect??? lasam deoparte varful de vanatoare , se pot pune pene neturale ca la legacy

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 14 Feb 2008, 15:59

despre traditie si modernism :)

M-am bucurat ca Florin a reusit sa faca sa fim impreuna aici pe forum multi romani pasionati de arcuri.
Cel mai bun lucru dupa parerea mea e ca ne-am gasit un loc comun toti impreuna INDIFERENT de opiniile personale despre ce cale e de urmat, traditie, modernism.
Evident ca unora le place popa, altora preuteasa si altora.. fiica popei :)
Fiecare are preferintele lui, parerea lui si puterea financiara :) de a-si permite sau nu anumite materiale sau echipamente. Sau unora le place mai mult sa construiasca arcuri, altora sa le foloseasca, e bine ca putem schimba impresii, sa ne impartasim ganduri si sa invatam unii de la altii.
Indiferent de calea urmata ma bucur enorm pentru realizarile fiecaruia, (Bilanin iti tin pumnii si sper sa ne vedem la intalnirea arcasilor din primavara sa vad un arc de 150#, Mihai sper sa ne cunoastem si nu numai "online", Akila eu te consider un adevarat artist! Scorillo m-ai facut curios despre tehnica asiatica si am inceput sa caut si sa citesc despre kyudo, multumesc!) si pt. indemanarea obtinuta in folosirea unor arcuri si sageti din carbon, fibre, etc.

Ma bucur cu atat mai mult fiindca acest forum nu e strict orientat (ca altele de pe net) pe arcuri din lemn sau pe vanatoare, etc si putem vedea fateta fiecarui aspect...
Imi place mult si multumesc lui Florin ca ne-a dat posibilitatea aceasta.
Cred ca e mai putin important ce materiale sau tehnica foloseste fiecare ci cel mai important ca se simte bine cu ce face...

Sper sa ne vedem cat mai multi anul acesta eu unul voi face tot posibilul sa vin la intalnirea din primavara (cu Florin m-am mai intalnit dar tot pe fuga, macar sa avem timp sa bem 2-3 beri -in pauza din reprize de tras cu arcul- in liniste si sa povestim cat mai mult!!!)

andrei - Cluj

edwaits
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Timisoara
judet:Timis
Varsta:35

Post by edwaits » 21 May 2008, 21:41

sunt interesat de un schimb
dau sageti de carbon pe lemn
astept PM sau un nr de tel
kazuki tomokawa

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Sharpshooter » 22 May 2008, 10:53

A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat , intre timp am tras aproape in fiecare zi (cand mi-a permis vremea ) la poligon , cel putin cate o ora , si pot spune ca pierderile mele tind catre zero (de cand folosesc sageti de aluminiu) , in ceea ce priveste pierderea de sageti , mai bine zis distrugerea lor . Nu acelasi lucru se poate spune de amicul meu Gabi care trage cu sageti de lemn si care are pierderi cam la fiecare tragere. Per ansamblu zic eu ca sunt cam aceleasi costuri sagetile de lemn fiind home made deci ieftine , cele de aluminiu mai scumpe dar mai durabile; trebuie sa recunosc ca am mai pierdut sageti dar nu le-am distrus le-am pierdut pur si simplu , in iarba din spatele panoului.(probabil le voi gasi la toamna cand se usuca vegetatia ) .
Concluzia este ca nu poti sa pleci la razboi fara sa ai victime deci pierderile sunt normale , parerea mea este ca daca iti place sa mesteresti sageti lemnul e solutia , daca te rezumi la a le folosi poti opta cu incredere pentru sageti de aluminiu. Experienta mea cu sagetile de carbon este trista, e adevarat ca am avut (si mai am inca un set complet 12 bucati) niste sageti entry level deci mai ieftine , am distrus in cateva luni 12 bucati , de fiecare data se distrugea shaftul , nu mai puteai recupera sageata. Pot spune insa ca altfel sta treaba cu sagetile de carbon mai scumpe (alt material ) sau cu sagetile aluminium carbon care de departe sunt cele mai rezistente . Colegul meu trage cu compoundul cu ACC-uri adica aluminium carbon si are o sageata care s-a oprit intr-un perete , si nu s-a distrus shaftul , pur si simplu varful a intrat in shaft , sageata a putut fi refolosita prin scurtare 3 cm (o foloseste si acum)
Cat mai multe sageti la tinta urez tuturor..

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 22 May 2008, 20:14

Incearca sa repari syahul ala ca yo zic ca merge reparat,sau incearca sa faci altele,nu e chiar asa de greu,dar necesita multa migala.Bafta la reparat

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Sharpshooter » 23 May 2008, 09:36

osmiu wrote:. se gasesc si sagetzi de Al mai lungi de 30-32 tzoli ?

...
Cele mai lungi sunt de 33 inches dar nu se fac toate la lungimea asta , in general cele de vanatoare mai groase si de spina mai mare se fac mai lungi, 85 de cm sunt cele mai lungi. Shafturile de aluminiu vin de la producator netaiate adica la lungimea maxima , fiecare le taie la lungimea dorita . De 85 de cm sunt cele mai rare.

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Sharpshooter » 24 May 2008, 10:04

robinhood ... daca o sa dau de un shaft de Al de asta lung de 85cm ... poate iau unul sa il pun la teste ...

Am eu 3 astfel de sageti la lungimea maxima , se pot pune pene naturale , su varf de tir . Sunt cam cele mai bune sageti de aluminiu de tras la tinta.Sunt facute in SUA. Sunt de vanzare daca esti interesat. PM me Pentru mine sunt prea lungi si nu am decat 3 deci... Iti fac un pret bun .... ;)

Post Reply