Da, am folosit o matrita, dar nu din doua piese si cu furtun. Am facut o matrita cu cepuri de lemn si am strans cu o coarda elastica.
Esentele: salcam destul de dens, foarte bine uscat si clasica fasie de bambus.
Latimea, atat cat permite fasia de bambus, 42-43mm, grosimea fasiilor depinde de material, da cat vrei sa lasi bambusul de gros. Daca folosesti material mai dens (mai greu) pe burta, lasi bambusul mai gros, si invers.
Aceste modele, bilam, sunt foarte pretentioase in zona manerului. Daca nu sunt echilibrate bine, sau se intinde arcul
in mod constant peste lungimea la care a fost echilibrat, exista multe sanse pentru a se crapa sau dezlipi manerul.
Am aflat ca aceasta discutie (cu manerul) a deranjat pe cineva, eu cred in discutiile constructive, fara sa fac misto sau sa imi bat joc. Daca gestul meu a fost gresit inteles, asta este... Ar trebui sa ma supar de fiecare data cand OvidiuS imi spune ca trag cu pari
In rest multa munca la maner, ca sa semene cu modelul... Si la echilibrat a fost putin "triki" din cauza reflexului, si a faptului ca bratele trebuiau sa fie drepte cand se pune coarda. In poze arcul avea 55lbs, acum are doar 45, deoarece am mai umblat la brate (acum se indreapta), si il folosesc pentru trageri mai usoare pentru a-mi corecta unele deficiente.
De cand am facut ELB -ul de 60, recunosc, ca nu prea mai trag cu altceva - imi place mai mult, chiar daca il intind doar pe la 50-52lbs