short-bow
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Constanta
- judet:Constanta
- Varsta:17
bratul ala e mai subtire in latime si de aceea a luat set...maine incep tilleru...deci o sa am grija si o sa pun poze...
dimensiunile syahurilor:
grosime la varf 1,8 cm
grosime la baza 2,3 cm
latime la varf 1,5
latime la baza 2 cm
dimensiunile syahurilor:
grosime la varf 1,8 cm
grosime la baza 2,3 cm
latime la varf 1,5
latime la baza 2 cm
-
- Membru al forumului
Re: short-bow
Poti sa mai iei din latime spre varf....la baza e bine asa....dar pe urma ingusteaza-l mai mult....sa fie fusiform....de pe la jumatate si pana la varf poti sa ai cam 8mm latime....
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
ok,mai le subtiez,oricum syahurile o sa iasa foarte usoare pt ca sunt din brad...
azi am pus bakingul...n-am poze,sorry,dar ati vazut inul pe celelalte arcuri,asa am pus si pe asta...
azi am pus bakingul...n-am poze,sorry,dar ati vazut inul pe celelalte arcuri,asa am pus si pe asta...
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
salut!
iata ce am mai lucrat azi:

8"

10"

12"

14"

16"

18"
in ultima poza am marcat cu rosu hinge-ul care a aparut pe bratul mai ingust,iar cu verde zonele care ar mai trebui subtiate...mai trebuie subtiate si syahurile...
sper ca nu e asa de grav hinge-ul...arcul are suprafata activa foarte mica,zona unde sunt lipite syahurile e rigida,manerul e rigid + fades-urile
arcul mi se pare tare la cat de mic e...e destul de puternic...
astept pareri si indicatii...
iata ce am mai lucrat azi:

8"

10"

12"

14"

16"

18"
in ultima poza am marcat cu rosu hinge-ul care a aparut pe bratul mai ingust,iar cu verde zonele care ar mai trebui subtiate...mai trebuie subtiate si syahurile...
sper ca nu e asa de grav hinge-ul...arcul are suprafata activa foarte mica,zona unde sunt lipite syahurile e rigida,manerul e rigid + fades-urile
arcul mi se pare tare la cat de mic e...e destul de puternic...
astept pareri si indicatii...

-
- Membru al forumului
Aici arcul l-ai intins cu coarda scurta???ca si cum ar fi fost strunit? sau ai folosit o coarda mai lunga ...lasata libera....??? daca ai folosit coarda sccurta, cat ai intins arcul in poze???arata bine...ai mai putea lua de acolo de unde ai desenat tu ....si manerul nu-l lasa sa fie rigid....incearca sa faci sa lucreze putin si zona de langa maner.....ca sa se distribuie mai bine tensiunile din arc.....tilleringul asta este bun pentru arcurile cu tendon si corn, unde doar o portiune mica de brat lucreaza...dar aici in cazul tau ai nevoie sa distribui tensinuea pe o suprafata cat mai mare...
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
da,cu coarda scurta...am intins arcul 18"...46cm...
deci mai subtiez zonele alea cu verde...
deci mai subtiez zonele alea cu verde...
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
Re: short-bow cu syahuri....
salut arcasilor...
azi am incercat sa trag putin cu arcul dar pentru ca distanta de la coarda la arc era foarte mica ma lovea rau peste mana..asa ca am scurtat coarda cu 2cm

dar acum nu mai intra coarda pe santul ala de pe syah...
iata cum arata situatia de mai aproape:

deci am doua alternative:
1.lipesc un string-bridge din lemn mai tare pe care sa stea coarda
2.las situatia asa cum e acum si renunt la santul de pe syah
ce sa fac ?
azi am incercat sa trag putin cu arcul dar pentru ca distanta de la coarda la arc era foarte mica ma lovea rau peste mana..asa ca am scurtat coarda cu 2cm

dar acum nu mai intra coarda pe santul ala de pe syah...
iata cum arata situatia de mai aproape:

deci am doua alternative:
1.lipesc un string-bridge din lemn mai tare pe care sa stea coarda
2.las situatia asa cum e acum si renunt la santul de pe syah
ce sa fac ?
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
asa arata la full-draw:

ar merge si o sageata mai lunga,asta are 62cm...deci arcul e intins cam la 60 aici...
mai trebuie sa il finisez putin...
sunt tare multumit de ce am facut...am tras putin cu el si mi se pare rapid,arunca sagetile mult mai repede decat celelalte short-bowuri...

ar merge si o sageata mai lunga,asta are 62cm...deci arcul e intins cam la 60 aici...
mai trebuie sa il finisez putin...

-
- Membru al forumului
- locuiesc in::tgmures
- judet:mures
- Varsta:34
felicitari, la varsta ta.... tot respectu'.
osmiu cred ca se referea la priza de pe arc nu de pe coarda, si mie mi se pare ciudata priza, poate e prea subtire maneru sau asa prinde el ;)
osmiu cred ca se referea la priza de pe arc nu de pe coarda, si mie mi se pare ciudata priza, poate e prea subtire maneru sau asa prinde el ;)
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
multumesc pentru felicitari...
da,e cam subtire manerul...cred ca o sa lipesc ceva...sau nush...trebuie sa gasesc o solutie...
si am tras cu el putin si in tehnica asiatica,ca sa vad cum e(fara inel pt ca arcul nu e puternic,in viitor o sa imi fac si inel,macar din piele)

da,e cam subtire manerul...cred ca o sa lipesc ceva...sau nush...trebuie sa gasesc o solutie...
si am tras cu el putin si in tehnica asiatica,ca sa vad cum e(fara inel pt ca arcul nu e puternic,in viitor o sa imi fac si inel,macar din piele)