Fiind topicul mei, imi permit sa fiu offtopic.
Mugur, am inteles aluzia, cred ca si altii. Dar imi pun intrebarea, ce inseamna "traditional"? Am mai multe exemple, arcuri fara fereastra, este ok, dar arcul corean cu inel este traditional in Romania. Trag cu un arc maghiar, dar folosesc priza trei degete sub sageata, este traditional? Am un arc longbow modern cu fibra, este traditional? Ce este traditional in Romania?
Si eu incerc sa promovez traditionalul, dar nu pot sa ma impotrivesc noilor tendinte. Ce ar fi insemnat sa caut doar intalniri traditionale pursange? Sa imi fac abonament de Ungaria, sau sa organizez concursuri pentru 30 de arcasi si sa vina 10.
Referitor la construitul arcurilor traditionale.... am alta indoiala. Cati sunt dispusi sa isi piarda timpul, sa investeasca, si sa construiasca arcuri si apoi sa nu participe la intalniri sau concursuri ca nu sunt traditionale 100%...
Si daca un arc laminat cu fibra este traditional doar pentru ca nu are fereastra... atunci intreb cine mai construieste self-uri si pentru ce?
Va intreb pe cei care cititi acest raspuns, si mai ales pe Cristi Lingea, de ce nu mai postati arcuri construite traditional, si in general mai nimic pe forum, ce este mai bine pentru arcul traditional, sa mai organizam intalniri si concursuri unde poate participa oricine are o placere in a trage cu arcul traditional corean, mongol, maghiar, din nu stiu care pusta, american sau dacic, olimpic sau taiwanez sau sa stam si sa tragem in grupuri razlete, sa ne multumim ca suntem acceptati la unele concursuri si sa ne tinem traditionalisti.
"Prietenia este incercarea prin care se masoara un om" - Oscar Wilde
[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]