salut,
am despicat corn de cateva ori, si chiar daca lemnele mele aratau ceva mai bine tot m-am chinuit foarte tare...sincer nu stiu daca as mai despica corn, pentru ca tot timpul este rasucit (chiar daca pe scoarta nu se vede), are o gramada de fibre in X(nu stiu sa explic, cei care au mai despicat stiu la ce ma refer) si la noduri crapatura deviaza foarte mult...
asa ca te sfatuiesc sa il tai la circular, sau, daca poti, la un banzic...
in caz ca totusi alegi sa il despici ar fi bine sa incepi de la capatul cu nodul....dupa ce pornesti crapatura din capat, trebuie (obligatoriu) sa crapi nodul din lateral (cu o dalta, topor)...vei avea nevoie de multe pene de lemn tare, sau si mai bine de fier....o sa ai ceva de batut si chiar nu-mi pot da seama pe ce directie se va crapa acolo unde pare a fi radacina...
in rest ce sa zic, bucata e relativ buna, ar iesi 4 felii din ea, deci doua arcuri...la despicare s-ar putea sa mai pierzi, nu stiu, depinde de experienta si de...noroc...
alta varianta e sa incepi crapatura de la mijlocul lemnului, dar eu nu am reusit la corn, pur si simplu nu intra toporul in el...
uite un filmulet facut de Dediu care s-ar putea sa te ajute>
http://www.youtube.com/watch?v=MKFfDAEEZz4To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...