tribunmarcus ,
Cred ca cineva te-a suparat si acum incerci sa mai disipezi din incarcatura nervoasa . Poate ma insel . Daca nu ma insel , este OK , descarca-te . De aia exista lume virtuala si comunitati virtuale .
Faptul ca cineva discuta obsesiv despre un produs , despre o filozofie , etc , nu face ca valoarea acelui ceva sa scada in vreun fel . Poti avea o reticenta fata de anumite neamuri , este dreptul tau , poti avea o reticenta fata de culturistii care fac o pasiune din a-si umfla muschii prin orice metode ( majoritatea nu isi permit steroizi care sunt destul de scumpi ) , dar acestea ( ele reticentele

) ) nu trebuie sa te impinga la afirmatii jignitoare la adresa lor . Nu iti plac chinezii si japonezii , este OK . Nu trebuie insa asociata filozofia unor natiuni care au fost imperii cu niste desene animate puerile , asa cum nu trebuie asociata muzica lui Enescu cu maneaua ( ca doar sunt tot produse romanesti ) . Chinezii si Japonezii au dat multe lucruri lumii . Constructii , idei geniale , organizari economice superioare si multe altele . Sa nu uitam ca japonezii de clasa medie erau mult mai spalati decat capetele incoronate ale Europei . Sigur , au avut problemele lor asa cum si nobilii europeni au avut . Si europenii cei cinstiti si demni s-au tradat unii pe altii , si-au infipt spadele alea care iti plac tie pe la spate , s-au dedat la torturi si atrocitati la care cu greu putem sa ne gandim in prezent . Si hai sa iti spun ceva . Personal , nu cred ca ai practicat arte martiale , in orice caz nu atata timp cat sustii tu . Eu practic de la 18 . Acum am 36 si practic in continuare . O arta martiala practicata timp de 5 ani te-ar fi schimbat . Ai fi fost mult mai echilibrat , mult mai temperat in exprimare . Chiar daca ai fi fost agresiv din fire si necugetat in afirmatii , disciplina te-ar fi schimbat fara sa iti dai tu seama .
Este foarte bine ca iti plac armele europene . Ai vreuna ? Ai exersat cu vreuna o tehnica de taiere asupra unor corpuri cu densitati si compozitii diferite ? Sau iti plac pentru simplu motiv ca " nu se vorbeste obsesiv despre ele " ? Probabil consideri ca este cool sa fii contra . Nu esti singurul .
Poti sa iti manifesti dragostea pentru armele medievale fabricate pe batranul continent fara a desconsidera alte tipuri de arme contemporane cu acestea . Fiecare arma a avut utilitatea ei la vremea la care a fost in uz . Unele au fost mai reusite , altele nu . Toate au un loc al lor in istorie .
Mie imi place tot ce este din otel si taie . Sabie ,spada , palos , kukri , maceta , cutit ...tot ce are lama . Nu cu toate as executa tehnici . Unele nu mi se potrivesc ...dar imi plac toate , fara exceptie . As fi foarte fericit sa am din fiecare cate una . Am inceput sa colectionez doar recent . Colectia mea se imbogateste in fiecare an cu cateva produse . Fara a investi cine stie ce suma , imi place sa cred ca aleg produsele " best buy " . In curand am sa comand o rapiera si o sabie chinezeasca . In momentul de fata vreau sa imi transform una din camere intr-o mica expozitie . Este cam 5x6 m si inca ma gandesc cum sa organizez spatiul . Cand am sa reusesc ceva ...o sa pun poze

) .