Salut

Membrii forumului...
Locked
Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului
Salut

Post by Lexstian » 07 Jun 2008, 16:07

Salut sunt nou pe aici. mi-am facut si eu un arc din lemn de corn si l-am incordat cu o sirma de otel, am incercat sa trag cu el si ghici ce, era sa-mi gauresc usa de la apartament cu bucata de lemn folosita pe post de sageata, dupa ce mi-am lat o sirma peste mina dreapta de am scapat arcu din miina m-am gindit sa va intreb cam ce fel de coarda imi trebuie si ce dimensiune trebuie sa aiba ca sa se potriveasca cu arcul meu. Multumesc celor care au pus indicatii despre ccum se construeste un arc pe forum, mi-au fost de folos. desi arcul meu a esit urit in schimb ma astept la performante mari dupa ce-i pun coarda.

Lungimea arcului este de 146 cm iar distanta dintre locasurile pentru coarda este de 140 cm.Multumesc pentru sfat.O sa pun si o poza.
Last edited by Lexstian on 07 Jun 2008, 16:32, edited 1 time in total.

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Re: Salut

Post by Neacsu Ionut » 07 Jun 2008, 16:21

Salut!

Ca sa iti spunem dimensiunile corzii ar fi bine sa ne spui dimensiunile arcului...cornul e foarte bun si exploziv,mai ales daca e tratat termic...daca lemnul e uscat poti sa-l dai cu heat-gunul pe burta...daca e verde cu abur...

pentru antebrat poti folosi o protectie din piele...
coarda din otel se foloseste la arcurile compound...
ar fi buna o poza cu arcul...
spor la treaba si toate cele bune :P
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 07 Jun 2008, 22:41

schimba repede otelu ala deoarece coarda trebuie sa se intinda putin,cand sageata pleaca din arc (in momentul cand arcul ajunge ca atunci cand e pusa coarda pe el,lasat liber,sper ca intelegeti ce vreau sa zic) are loc ca o ,,explozie'' micuta,si atunci coarda prin intindere preia o parte din soc,dar otelul cum nu se intinde socul ala e preluat de bratele arcului,iar din cauza vibratiilor arcul se poate rupe.
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Lexstian » 09 Jun 2008, 23:49

Merci pisic pentru treaba cu coarda nici prin cap nu mi-a trecut ca se poate intimpla asa ceva.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 12 Jun 2008, 02:05

Ca sa nu mai vorbim ca daca sarma respectiva e mai subtire , poate taia lemnul la capat, si drept urmare, iar se rupe arcul....si vreau sa spun ca se pot intampla accidente urate cand ti se rupe un arc in mana....nu e de glumit cu treaba asta....stiu ca nu e locul sa vorbesc despre treaba asta, poate ar trebui deschis un topic special pentru chestia asta....de genu protectia muncii....cand un arc din lemn se rupe, sar aschii in toate directiile, care pot rani pe cel care tine arcul in mana, cat si pe cei din jurul lui.... si multe altele.....asa ca....atentie la neatentie....si la echipamentul care il folositi

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 12 Jun 2008, 13:22

taierea arcului ii una,da daca se rupe sama pe la mijloc si iti trece peste deget..........nu cred ca ii prea bine,sau poate sa te loveasca peste brat,deci aveti grija cu sarmele.
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by viezure » 12 Jun 2008, 17:39

salut,

cablul de otel de 1.5 mm poate rezista cu succes la un compound de 60-68 lbs (fortele implicate intre brate sunt de 350 kg) una de 1.8 rezista chiar la un compound de 80 lbs asa ca pentru arcul acela de corn nu ar trebui sa fie probleme asta daca a fost folosita sufa de dimensiunile indicate.
asta este parerea mea si sper ca nu supara pe nimeni :)

numai bine,

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 12 Jun 2008, 19:33

viezure wrote:salut,

cablul de otel de 1.5 mm poate rezista cu succes la un compound de 60-68 lbs (fortele implicate intre brate sunt de 350 kg) una de 1.8 rezista chiar la un compound de 80 lbs asa ca pentru arcul acela de corn nu ar trebui sa fie probleme asta daca a fost folosita sufa de dimensiunile indicate.
asta este parerea mea si sper ca nu supara pe nimeni :)

numai bine,
\

NU e vorba de compound aici.....e vorba de un arc din lemn.....cine vrea sa inteleaga bine cine nu.....o face pe pielea lui.....era doar un sfat, pana la urma fiecare foloseste ce vrea......dar sa nu ziceti ca nu a-ti fost avertizati....si deja cred ca s-a lungit treaba prea mult...am deviat de la subiect...daca se doreste o dezbatere pe aceasta tema si anume ce se poate intampla daca pui unui arc de lemn o sarma pe post de coarda, cred ca ar trebui deschis al topic.

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 12 Jun 2008, 21:48

Si uite asa o dam iar in........diverse.

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by viezure » 13 Jun 2008, 09:55

Salut,

Uite un citat:
Draw weight (peak): 60 lbs
Draw lenght: 29"
Brace height: 148 mm (5,8")
Axle to axle: 1070 mm (42")
Mas weight: 1,8 kg (4 lbs)
(AMO speed):
I used 1,5 mm steel rope for cables (steel cable is good only for soft cam type bow).
ATTENTION! Cam fastening to the limb has to be very accurate. If the axle of cam is tilt then the string or cable may drop off from cams groove
(once it was happend to me...two hours my hands have quailed...there is 350 kg between axle-to axle (ATA)).
Taking off string and cables without a special bow press may be dangerous for your LIFE!

Deci dc cineva gresese acela nu sunt eu ci tipul care a scris :D mie nu imi place matematica.

Numai bine,

Locked