Arc de corn.48 kgf.
-
- Membru al forumului
Salut sunt nou pe aici. mi-am facut si eu un arc din lemn de corn si l-am incordat cu o sirma de otel, am incercat sa trag cu el si ghici ce, era sa-mi gauresc usa de la apartament cu bucata de lemn folosita pe post de sageata, dupa ce mi-am luat o sirma peste mina dreapta de am scapat arcu din mina m-am gindit sa va intreb cam ce fel de coarda imi trebuie si ce dimensiune trebuie sa aiba ca sa se potriveasca cu arcul meu. Multumesc celor care au pus indicatii despre ccum se construeste un arc pe forum, mi-au fost de folos. desi arcul meu a esit urit in schimb ma astept la performante mari dupa ce-i pun coarda.
Arcul l-am cioplit cu cutitul si l-am slefuit cu smirghel apoi l-am pus la inconvoiat.
Lungimea arcului este de 146 cm iar distanta dintre locasurile pentru coarda este de 140 cm.Multumesc pentru sfat.O sa pun si o poza
Arcul l-am cioplit cu cutitul si l-am slefuit cu smirghel apoi l-am pus la inconvoiat.
Lungimea arcului este de 146 cm iar distanta dintre locasurile pentru coarda este de 140 cm.Multumesc pentru sfat.O sa pun si o poza
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Lexstian on 10 Jun 2008, 00:28, edited 1 time in total.
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Constanta
- judet:Constanta
- Varsta:17
Re: Arc de corn.
Salut!
e fain arcul...coarda in general trebuie sa fie cam cu 11cm mai scurta decat distanta dintre nockuri(nock=santul de pe capatul arculuipe care sta coarda)...lungimea corzii se mai poate masura in felul urmator:distanta intre mijlocul arcului si mijlocul corzii trebuie sa fie egala cu pumnul strans+degetul mare ridicat(dar metoda asta e valabila mai mult pentru longbow-ELB)...arcul se poate baitui si ii poti pune piele pe maner...
din cate vad arcul tau are un design deflex-reflex...deflexul e putin cam mare dar probabil s-a adaugat si setul pentru ca arcul nu a fost tratat termic...pentru ca are lungimea destul de mica i-ar prinde bine un backing...cornul e foarte rezistent in compresie dar mai slab in elongatie si de asta ar trebui ajutat putin...pentru baking poti lipi panza de in,matase,tendon pe spatele arcului...tendonul e cel mai bun...
ai zis ca ai pus arcul la ''incovoiat'' ?...cum adica ?arcul nu se tine pe dispozitivul de tillering mai mult de cateva secunde...doar cat sa vezi daca se indoaie simetric bratele...ar fi buna si o poza la full-draw ca sa vedem cum e tillerul....
spor la treaba...
e fain arcul...coarda in general trebuie sa fie cam cu 11cm mai scurta decat distanta dintre nockuri(nock=santul de pe capatul arculuipe care sta coarda)...lungimea corzii se mai poate masura in felul urmator:distanta intre mijlocul arcului si mijlocul corzii trebuie sa fie egala cu pumnul strans+degetul mare ridicat(dar metoda asta e valabila mai mult pentru longbow-ELB)...arcul se poate baitui si ii poti pune piele pe maner...
din cate vad arcul tau are un design deflex-reflex...deflexul e putin cam mare dar probabil s-a adaugat si setul pentru ca arcul nu a fost tratat termic...pentru ca are lungimea destul de mica i-ar prinde bine un backing...cornul e foarte rezistent in compresie dar mai slab in elongatie si de asta ar trebui ajutat putin...pentru baking poti lipi panza de in,matase,tendon pe spatele arcului...tendonul e cel mai bun...
ai zis ca ai pus arcul la ''incovoiat'' ?...cum adica ?arcul nu se tine pe dispozitivul de tillering mai mult de cateva secunde...doar cat sa vezi daca se indoaie simetric bratele...ar fi buna si o poza la full-draw ca sa vedem cum e tillerul....
spor la treaba...

To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...
- Pisic
- Membru al forumului
la 140 cred ca nu trebuie backing,arcul are cam 11-12 kgf,cu un fulldraw de vreo 70 de cm banuiesc,avand in vedere ca are un deflex pronuntat nu cred ca e pericol,dar ca sa fii sigur ca nu te plesneste la o eventuala rupere ar fi bine un backing.Ce is chestiile alea negre de pe arc?
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.
-
- Membru al forumului
Frumoasa aceasta prima incercare.Ionut observ ca ai inceput sa vorbesti un limbaj de specialitate.Ma bucur sa vad asta.Esti pe drumul cel bun.Te-am urmarit si se vede ca esti pasionat.Cred ca autorul arcului a vrut sa spuna ca a "incovoiat" arcul ca sa ii dea deflex(in zona minerului).Intr-adevar e cam mare,dar.........hei, e prima lui incercare !
-
- Membru al forumului
Asa e Ionut....esti pe drumul cel bun......eu am o mare rugaminte.....s-ar putea sa nu mai incordati arcurile cu sarma??? exista atatea alternative.....orice , numai sarma nu.....
-
- Membru al forumului
Chestiile negre de pe arc sunt desene cu pixu.
Nu stiu ce este acela tendon.
O sa cumpar o coarda de la domnul Filipas cu 11 cm mai scurta decit lungimea dintre nockuri (multumesc pentru informatie)
Arcul ajunge la 64 cm fulldraw, dar cum masor citi kgf are ca nu stiu, oricum suporta greutatea mea care este de 94 kg (pus pe doua scaune si eu asezat pe el)
O sa pun si o poza la fulldraw dar cind o sa am coarda cu sirma nu am reusit sa-l duc la fulldraw pentru ca ma dor degetele.
Nu stiu ce este acela tendon.
O sa cumpar o coarda de la domnul Filipas cu 11 cm mai scurta decit lungimea dintre nockuri (multumesc pentru informatie)
Arcul ajunge la 64 cm fulldraw, dar cum masor citi kgf are ca nu stiu, oricum suporta greutatea mea care este de 94 kg (pus pe doua scaune si eu asezat pe el)
O sa pun si o poza la fulldraw dar cind o sa am coarda cu sirma nu am reusit sa-l duc la fulldraw pentru ca ma dor degetele.
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
salut!
uite aici cum poti masura forta arcului :idea:
viewtopic.php?f=2&t=395
iata o discutie despre coarda,poate te ajuta:
viewtopic.php?f=2&t=393
uite aici cum poti masura forta arcului :idea:
viewtopic.php?f=2&t=395
iata o discutie despre coarda,poate te ajuta:
viewtopic.php?f=2&t=393
Last edited by IT_support on 20 Jan 2013, 12:32, edited 1 time in total.
Reason: fixed domain url
Reason: fixed domain url
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...
-
- Membru al forumului
Din cauza faptului ca nu am reusit sa duc arcul la fulldraw sub nici un chip si am sa pun si poza m-am gindit sa-l mai subtiez, si l-am mai subtiat cam un centimetru in diametru pe toata lungimea lui, l-am baituit si l-am lacuit astept sa se usuce sii fac un test.Nu stiu cite chile are da sigur multe.Pe mina mea dreapta putetii observa in locul unde se poarta ceasul o vinatae facuta cu ata de data asta. :mrgreen:
Acum o sa-l cintaresc sa vad ce forta are, multumesc pentru formula de calcul, si sper sa pot sa-i fac o poza la fulldraw, apoi fac maneru si ma duc sa-mi iau sageti si protectii.(abia astept)
Acum o sa-l cintaresc sa vad ce forta are, multumesc pentru formula de calcul, si sper sa pot sa-i fac o poza la fulldraw, apoi fac maneru si ma duc sa-mi iau sageti si protectii.(abia astept)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
Salut!
arcul mai trebuie subtiat la mijlocul bratelor...pentru ca acum se indoaie numai de la maner...daca lasi situatia cum e acum se va rupe de la maner...cedeaza in elongatie....
uite:

unde am marcat cu verde mai trebuie subtiat...unde e cu rosu nu mai subtiezi...acolo nu se indoaie bine...are ''hinge''
(hinge=indoire brusca,fortata)
daca subtiezi bratele il vei putea duce la full-draw...
spor la treaba
arcul mai trebuie subtiat la mijlocul bratelor...pentru ca acum se indoaie numai de la maner...daca lasi situatia cum e acum se va rupe de la maner...cedeaza in elongatie....
uite:

unde am marcat cu verde mai trebuie subtiat...unde e cu rosu nu mai subtiezi...acolo nu se indoaie bine...are ''hinge''
(hinge=indoire brusca,fortata)
daca subtiezi bratele il vei putea duce la full-draw...
spor la treaba

- Pisic
- Membru al forumului
arcul trbuie subtiat si mai catre capete,la nockuri tre sa aiba cam 1 cm grosime,sau mai putin,da' tre sa pui si ceva lemn tare,daca nu se va rupe.
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.