Arcul fiului meu

Munca mea.......
Post Reply
dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34
Arcul fiului meu

Post by dady » 01 Jun 2008, 23:01

Salutare, azi dupa o tura de tras, ajuns acasa m-am apucat sa majoc de-a facut arcuri si am zis sa-i fac unu la junior, nu sa-l foloseasca pt ca inca nu stie ci mai mult pt ca m-a batut la cap in ultima vreme sa-i fac si lui unu. Si daca tot am avut 2 ore sa stau cu el pe balcon, cunostintele mele despre constructia arcurilor sunt doar ce am citit p-aici si ce am mai vazut la Florin iar experienta putin mai mica decat zero, totusi am zis sa incerc, si uite ce a iesit:

Image
are cam 60 cm lungime si tin sa precizez ca absolut tot e facut dupa ochi, nu am masurat nimic, forma la maner si capetele de la brate le-am desenat liber pe lemn... a fost asa sa lucrez ceva cu juniorul meu, facem tot mai des lucru asta si chiar mi-a facut placere sa "construiesc" arcu asta. Chiar daca nu o sa traga prea curand cu el sper sa-l termin cat mai curand si o sa stea agatat pe perete, ma gandesc sa-i fac si vo 5 sageti de 6mm ;)

numa bine...

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Re: Arcul fiului meu

Post by Neacsu Ionut » 02 Jun 2008, 01:14

salut!
foarte fain arcul...
din ce lemn sunt bratele ?si ce latime au ?
unghiul pe care il fac syahurile cu arcul este putin cam mare...i-ar prinde bine un baking...

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dady » 02 Jun 2008, 09:15

bratele au cam 2cm si au aceeasi grosime peste tot, si nush din ce is, era o bucata de lemn ce so rupt de pe la vreun arc ce lo incercat Florin ca de la el din resturi am luat-o, sigur el stie mai bine. O sa tai din syahuri de acolo de unde am facut locu pentru coarda ca mi se par cam mari. Oricum nush daca se va trage cu el vodata, defapt aseara am tras vo 2 sageti cu junioru, dar ideea e ca dupa ce o sa-l termin o sa stea pe perete, is curios ce forta are... vreun pronostic ceva?

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dady » 03 Jun 2008, 00:01

s-a rupt un syah :(, nu-i nimic, m-a ambitionat mai tare, o sa fac altu, macar am vazut ce greseli am facut, cred ca o sa- dublez si grosimea bratelor, o sa schimb forma manerului si nu o sa ma mai grabesc, daca tot ma apuc macar sa iasa ceva mai bine... am stat si l-am studiat putin si am vazut o groaza de greseli care nu le-am facut decat din graba. Syah-ul s-a rupt din cauza ca fibra nu mergea catre brat. De data asta o sa mai iau si masuratori...sper ca o sa iasa ceva

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 03 Jun 2008, 11:54

unghiul la siah fa-l mai mic,si subtiaza siahurile spre capete,asa o sa fie mai usor siahul si arcul o sa fie mai rapid
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dady » 07 Jun 2008, 21:56

Salutare, dupa cum v-am zis m-am apucat de alt arc pt juniorul meu deoarece primul l-am rupt, defapt o sa va arat un fulldraw cu ce a mai ramas din el prima data si apoi ce am mai facut, deci iata si pozele:

Image

deoarece bratele mi s-au parut prea subtiri si unu prezenta si o mica crapatura am decis sa le dublez, am refacut syahurile si manerul si am trecut la lipit si matisat:
Image

apoi am incercat sa-l finisez cu ceva piele neagra si alba si a iesit cam asa:
Image
Image
Image

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 08 Jun 2008, 08:49

superfain arcul, cum trage pustiul cu el?

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dady » 08 Jun 2008, 23:05

mersi mult, pustiu' inca nu trage cu el decat cam cum se vede in poza de mai sus, mai are pina sa traga, intre timp am mai lucrat putin la aspect, dupa cum am mai zis arcu asta v-a sta pe perete pt ca nici nu am mari pretenti la functionalitate, mai ales fiind primul, si iata inca ceva poze:
Image
Image
Image
Image

acum urmeaza sa fac sageti pt el
...numa bine

Post Reply