Ce-ati zice de o revolutie in materie de sageti?

Munca mea...
Post Reply
Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului
Ce-ati zice de o revolutie in materie de sageti?

Post by Lexstian » 10 Jun 2008, 01:29

:lol: Ce-ati zice daca pe linga arcul cu sageata clasica v-as explica cum ar putea sa functioneze un arc conectat la o sursa de curent, adica pe linga propulsia asigurata de arc sau mai bine zis in paralel cu asta ar mai exista si o propulsie electromagnetica.

in capatul sagetii ar trebui un magnet, pe coarda in loc de protectia din mijloc sau matisaj cum ii spuneti ar fi o bobina electrica polarizata invers fata de magnetul din capatul sagetii, bineintales acest lucru ar arunca sageta de pe coarda inainte de tragere de aceea ar trebui un sezor pe bobina corzii care sa o polarizeze in momentul relaxarii.
pe de alta parte pe minerul arcului s-ar monta o alta bobina polarizata la fel cu magnetul din capul sagetii, in acest fel cin arcul declansaza o bobina impinge si cealalta trade , bineintales e nevoie de unn senzor magnetic care sa intrerupa alimentarea bobinei de pe minerul arcului cund magnetul de pe sageata ajunge in dreptul lui.

chestia se poate face si se poate ALIMENTA LA O BATERIE DE TRACTOR, ca la pescuitul electric

Pentru cei interesatii am si varianta cu praf de pusca

E o ideee daca nu va place si nu ma astept sa va placa luat-o ca pe o GLUMA.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Re: Ce-ati zice de o revolutie in materie de sageti?

Post by dady » 10 Jun 2008, 09:55

eu deja imi imaginez cum vi cu tractoru la trageri, fixezi tinta care presupun ca ar fi si ea legata la o sursa de curent pt ca va avea o bobina care sa atraga varful sagetii si v-a fi plina de senzori care sa detecteze unde si de ce a intrat sageata in tinta, arcul presupun ca va avea un fel de trepied pt ca v-a avea ceva greutate, plin de firulete si transformatoare, punti de diode, beculete... sper sa nu pui si eprubete ca ar putea crapa de la fibratiile provocate de release, in capete la nockuri 2 tevi de esapament (duble si nichelate), un sistem de ochire cu laser, o parabola care sa tina conexiunea cu satelitii sa detectezi tot timpul pozitia sagetii si traiectoria ei. Tinta ar tre pusa la mai putin de 10m pt ca la greutatea ce o va avea sageata nush cat v-a zbura, eventual sa o faci mai usoara ai putea penela sa le faci doar niste holograme proiectate pe sageata i-ar in varf sa pui un mic motoras cu elice si 2 aripi mici pt planare, eventual chiar un pilot mic acolo daatunci ar tre sa ai si tu o casca cu microfon sa poi vorbi cu el mai ales in momentele critice cand tre luate masuri severe privind traiectoria sagetii....

... asta chiar te rog sa o iei ca o gluma ;)

metzger
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by metzger » 29 Mar 2009, 23:08

cauta coil gun pe net si ai sa gasesti ideea ta implementata deja la arme sunt si scheme cum sa o faci cum sa face scvente de deschidere si inchidere a bobinelor ca sa accelereze proiectilul

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 30 Mar 2009, 04:43

eu preiau ideea lui daddy si plusez cu un focos nuclear, la asa investitie nu cred ca se simte:)

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 30 Mar 2009, 08:38

cristi sper ca nu mergi la bluff... <):)

Post Reply