incercare de pyramid bow
-
- Membru al forumului
Salut,felicitari pt arc....mie personal imi place mult forma mai ales ca aduce cu cele amerindiene;)
-
- Membru al forumului
Re: incercare de pyramid bow
Mihai, la arcurile piramida, grosimea este aproape egala peste tot....de asta acest design este foarte avantajos, ca nu ai asa de mult lemn de luat de pe burta arcului.... ai idee cam ce forta are arcul in momentul de fata la cat l-ai intins tu acolo in poza??? cred ca ai putea merge pana la 17mm grosime pe toata lungimea arcului....ai grija la bratul ala cu noduri, mai trebuie lucrat in zona de mijloc , iar celalalt brat sa il lasi asa deocamdata, sa nu mai iei lemn de pe el....ca el deja se indoaie cam mult la jumatate.....rezolva bratul ala mai rigid mai intai.....si cand totul este echilibrat, treci mai departe , si i-a lemn de langa maner, ca sa realizezi tillering-ul ala circular de care ziceai....bafta si mai pune poze dupa ce ai mai lucrat la arc ok?
-
- Membru al forumului
Salut,eu sunt de parere ca la bratul acela cu noduri ar trebui sa mai iei putin de pe mijlocul bratului iar capatul sa ramana asa,iar celalat capat sa-l faci sa aiba si el acel reflex si atunci ar arata bestial arcul.
-
- Membru al forumului
Ar fi bine ca inainte sa te apuci sa-i faci tilleringul adaptat"la puterile tale", asa cum ai spus, sa-l cintaresti de curiozitate sa vedem ce greutate are.
-
- Membru al forumului
Excelent arc!
Tribunule, jos palaria!
Daca tot vrei sa mai tilleresti la el, ia-l finut de tot, cred ca nu e musai ca bratul ala cu noduri sa se indoaie identic cu celalalt, oricum nu va lucra la fel.
Si cred ca un arc care trage, dar are mici imperfectiuni (care dealtfel pot sa-i dea farmec arcului) e mai bun decat un arc cu un tillering perfect, dar care e rupt...
Si ce ai cu heatgunul ala, nu crezi ca usuca lemnul prea tare? Eu nu l-as apropia de un selfbow.
Tribunule, jos palaria!
Daca tot vrei sa mai tilleresti la el, ia-l finut de tot, cred ca nu e musai ca bratul ala cu noduri sa se indoaie identic cu celalalt, oricum nu va lucra la fel.
Si cred ca un arc care trage, dar are mici imperfectiuni (care dealtfel pot sa-i dea farmec arcului) e mai bun decat un arc cu un tillering perfect, dar care e rupt...
Si ce ai cu heatgunul ala, nu crezi ca usuca lemnul prea tare? Eu nu l-as apropia de un selfbow.
-
- Membru al forumului
Asa e Eugen ai dreptate....dar bratul ala mai trebuie umblat putin la el....nu e musai sa fie perfect...nici nu cred ca exista asa ceva in treaba asta cu arcurile....numai ca daca il lasa asa cum e acuma, bratul ala care e mai curbat acuma, risca sa i-a ceva set, si ar fi pacat, plus ca i-ar mai scadea din performante...mai trebuie luat putin din bratul ala cu boduri si o sa fie ok.....si arcul va putea fi folosit cu bratul care se indoaie mai mult in sus,,,,si ala mai rigid cu noduri sa fie jos....nok-ul pe coarda sa fie putin mai sus si gata s-a rezolvat....Hai Miahi ce faci nu l-ai termina inca.>????? :lol:
- anasazzy
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::bucuresti
- judet:----
- Varsta:43
tribuneeee,ai facut un arc super ,acum a venit si rindul sipcilor din balcon sa intre la lucru :mrgreen: :mrgreen: fal sa traga si poate intro simbata vin sa il incerc
frumos arcu abia astept produsul finit si sa nu il rupi ca ma inbolnavesc eu de ciuda :lol: .........marian

in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască
-
- Membru al forumului
Da asa e...frasinul raspunde foarte bine la tratament termic.....teoretic asa e, arcul trebuie sa fie cat mai aproape de perfectiune echilibrat...nnumai ca uneori datorita unor imperfectiuni ale materialului cu care lucrezi, trebuie sa mai faci si compromisuri....acuma nodurile alea nu se vad prea bine in poza, si nu putem sa ne dam seama cat is de nasoale ca sa zic asa....numai ca e clar ca nodurile nu is tocmai ok la un arc, si trebuie avut grija....e de preferat ca acel brat sa fie lasat putin mai rigid in zona nodurilor( nu chiar cum e in momentul de fata), decat sa ia prea mult material din zona si sa se intample un lucru nefericit....oricum eu sunt sigur ca nodurile alea nu is chiar asa grave....si cred ca bratul ala se poate lucra si rezolva fara probleme....cu tratamentul....parerea mea e ca nu e indicat sa se inegreasca lemnul...smecheria e sa nu folosesti heat-gun-ul prea aproape de lemn, si tratamentul sa se faca cu rabdare, sa patrunda caldura adanc in fibra lemnoasa, eu de ex. lucrez pe portiuni mici, late de 15cm, si o portiune de asta o tratez cu heat-gun-ul, timp de vreo 15 minute...asta asa ca sa va faceti o idee....deci trebuie rabdare , heat-gun-ul trebuie miscat in permanenta, si trebuie tinut la 10-15cm distanta de lemn,,,,,si lemnul la final trebuie sa aiba o culoare maronie....cel putin eu asa procedez...si din cate am citit si altii....
- Pisic
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
poate ar fi bine sa se puna un strat de staniol intins bine peste arc,ca sa nu se arda de la heatgun,nu stiu daca merge,nu am incercat niciodata
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.
-
- Membru al forumului
NU se foloseste nici un staniol........trebuie tinuta scula la distanta si trebuie miscata tot timpul ..atat..