acelasi andrei - Cluj

Membrii forumului...
Post Reply
andreih
Membru al forumului
Membru al forumului
acelasi andrei - Cluj

Post by andreih » 07 Sep 2007, 00:15

Servus

Bine v-am REgasit!!!

Dupa cum unii poate stiti sau ati vazut (pe forumul american) sau v-am spus direct pe email am fost in Bulgaria la o intalnire a pasionatilor de arcuri membri din Europa ai acelui forum.

Intr-un singur cuvant a fost FAIN.
Detaliat pot sa va spun ca a fost o experienta complexa si placuta.
Adica am cunoscut oameni din Finlanda, Olanda, Letonia si bineinteles, Bulgaria :) Oameni foarte diferiti, dar numitorul comun a fost un sentiment de FRATIETATE pe care demult nu l-am mai simtit. Chiar daca eu sunt mai incepator in ale arcurilor nu m-am simtit in nici un fel mai mic, fara nici un fel de sentiment de superioritate sau orgoliu din partea celor mai experimentati, dimpotriva m-au ajutat cu sfaturi si chiar cu exemplificari pe viu.
Mi-au aratat cum se face o coarda "flemish string", ce design folosesc ei si cum e decurge un "tillering" (din arcurile ce au facut ei acolo au fost holmegaard, piramid design, flatbow, longbow). Reini din Letonia a exemplificat superb despre flint-knaping (chiar a facut intr-o jumatate de ora un varf de sageata din piatra-silex). Yuri din Finlanda ne-a aratat cum se poate face o sfoara din ... niste simple urzici.
Bulgarul Vlado e elevul lui Kassai si ne-a aratat stilul lui de tras cu arcul rapid, si din picioare si .. din goana calului. Personal m-am urcat pe un cal dar nu ma prea pricep, n-am cazut dar nici prea mult n-am mers ca a inceput calul linistit sa... pasca iarba :)
Da, au fost si concursuri de tir cu arcurile ce le-am facut acolo (unii si-au adus si de acasa dar fiecare a facut si acolo cel putin un arc), pot sa zic ca am fost norocos ca bun nu-s :) Zic asta ca au pus si seara tarziu tinte luminoase si tocmai eu am nimerit desi am tras cam... instictiv ca sa nu zic la nimereala :)
Peisaje faine, bere si RAKIA (nu necesita traducere cred cuvantul :D) mancare buna desi dupa gustul meu cam multe zarzavaturi, deh, bulgari :) vizite si in imprejurimi si ma vad nevoit sa repet, oameni interesanti si nu numai, oameni cu care s-a putut comunica excelent (in engleza chiar de mai stalceau/stalceam cate un cuvant :D). Am vazut si ce unelte au mult mai performante decat unelata mea "universala" un simplu cutit. Btw, mi-am comandat si eu pe eBay un "spoke shave" si un "scraper" nu ca sa fiu in rand cu lumea ci ca sa lucrez mai usor si cu spor :)
Cazarea a fost in iurte si gratis, am platit doar drumul si pt. mancare 100eur desi mese au fost in tot timpul zilei si cat vroia fiecare si bere, rakia, apa minerala, sucuri la discretie.
Vreme buna, soare si cald desi in unele zile chiar prea cald dupa gustul meu. Finlandezii se bucurau de soare, ca la telefon li s-a spus ca in Helsinki polua si erau 12 grade :) Vad ca si la noi cand m-am intors duminca dupa-masa era cam la fel :)

Singurul meu regret e ca .. a fost parca prea scurt, o saptamana a trecut ca o clipa si ca un vis.... Un vis frumos insa!

La anul daca vor reusi sa organizeze din nou merg si cu copiii, o sa rezolv din timp cu actele pt. granita anul asta nu am reusit desi am vrut sa-i duc si pe ei. Nu le-a fost usor sa organizeze. Nici mie nu mi-a fost usor cu atatea rate si constructii dar am strans de anul trecut cate putin putin in fiecare luna si a meritat din plin!

andrei

scorillo
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by scorillo » 07 Sep 2007, 08:21

Frumos, foarte frumos!

Ma bucur ca ati avut o intalnire reusita, sper la anul sa merg si eu.
Pana atunci poate reusim sa organizam si noi una aici.

O sa pun un post la categoria "arcuri" legat de experienta ta acolo, poate ne inveti si pe noi cate ceva.

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 07 Sep 2007, 13:11

Servus

Trebuie sa marturisesc in primul rand ca nu sunt prea priceput dar tot ce stiu cu placere spun oricui. O sa incerc sa postez duminica despre self-bows ce stiu eu, ceea ce nu e neaparat corect dar o sa incerc sa fiu cat mai aproape :)

Despre o intalnire in Romania ar fi frumos desi trebuie sa fie cineva foarte bun organizator. Da, ar fi frumos, macar o intalnire a noastra a celor de pe forumul asta cel putin, tot ar fi ceva, am vazut ca eram cativa pe adresa veche, destul de multi!!!

toate cele bune si sper sa am timp mai mult duminca sa scriu mai mult

scorillo
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by scorillo » 07 Sep 2007, 13:58

Eu ma gandeam la o intalnire fara pretentii, mai mult ca sa ne cunoastem.
meregm undeva la munte sau macar la deal, sa avem o poiana si un lac sau un rau, punem corturile si tragem cu arcu.
Ideea ar fi sa ne cunoastem.

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::cluj
judet:Cluj
Varsta:31

Post by cristiflorin » 07 Sep 2007, 18:02

Ba mai mult, nu ar strica o form? de asociere, c?ci, dup? cum ?ti?i, e o problem? cu construc?ia arcurilor dac? nu e?ti armurier.

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::cluj
judet:Cluj
Varsta:31

Post by cristiflorin » 07 Sep 2007, 18:05

Nu a?i dori s? v? facem schimb de ID uri de yahoo messenger?
al meu e cristiflorin

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 07 Sep 2007, 22:07

Da, e o idee excelenta sa ne intalnim macar intr-un week-end, cu corturile si bineinteles cu arcurile!!! :)
Depinde aici si de vreme sa fie cat de cat vreme buna... Puteam gasi vara asta cateva zile... Dar sper sa mai fie cateva zile calde si sa putem si noi sa ne coordonam sa ne intalnim. Preferabil undeva la mijlocul distantelor dintre noi.

Si de asociere ar fi bine, sau macar sa gasim o solutie ca am citit legea si "sed lex stupid lex" legea-i proasta dar e lege... Si suntem asa un pic cam la limita legii chiar de am un arc cam de joaca :)
As fi mai relaxat cu arcul in masina stiind ca e ok cu legea...

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 07 Sep 2007, 22:09

id-ul meu de messenger l-am pus si in profilul personal, e "andreihoha" dar intru de obicei seara si nu zilnic fiindca sunt intr-o perioada aglomerata si cel mai mult timp imi ia cu curatenia pe langa casa in urma reparatiilor/constructiei si inca nu e gata de 4 luni deja :(

Post Reply