primele mele sageti
-
- Membru al forumului
Salut........daca vrei sa arunci arcul ala,si are bratele bune,bineinteles inafara de syahuri,as vrea sa ti-l iau eu,bineinteles contracost.Daca e imi poti lasa un pm
- Sharpshooter
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Craiova
- judet:Dolj
- Varsta:31
Re: primele mele sageti
Asta apropos la calitatea arcurilor facute de vecinii nostrii.... Pui o matrita torni o fibra pui capete de lemn le matisezi , imbraci in piele si ... ai arc traditional la kilogram ..... Eu unul am banuit ca asa sunt facute si nu m-am inghesuit ... e jenant sa dai aproape 100 euro (cel mai ieftin) pe o bucata de fibra turnanta ... Parerea mea, este ca ceea ce fac membrii acestui forum este mult mai aproape de traditional , si unde mai pui ca anumite arcuri facute dintr-o creanga de copac se comporta mai bine , arata mai bine si functioneaza de mai multa vreme decat unele cumparate de la "vecini" . Una peste alta se confirma ca ieftin si bun nu gasesti... Ceea ce este deranjant este imensa reclama ce se face la aceste arcuri,
oamenii cumpara de buna credinta si se trezesc cu arcul rupt , de cele mai multe ori de la imbinarea lemn fibra (nu e primul caz) . Ungurii fac si arcuri bune dar incomparabil mai sumpe...
Pana la urma finalitatea este sa tragi cu arcul , bun rau de fibra sau de lemn , facut de tine sau de altii important este sa tragi si sa-ti placa zic eu ... e adevarat ca unii pot avea ghinion si sa se trezeasca cu arcul defect dar asta nu trebuie sa descurajeze , cum are cineva la semnatura "daca se rupe fac altul" , in concluzie atentie ce cumparati si cat mai multe sageti in tinta .
oamenii cumpara de buna credinta si se trezesc cu arcul rupt , de cele mai multe ori de la imbinarea lemn fibra (nu e primul caz) . Ungurii fac si arcuri bune dar incomparabil mai sumpe...
Pana la urma finalitatea este sa tragi cu arcul , bun rau de fibra sau de lemn , facut de tine sau de altii important este sa tragi si sa-ti placa zic eu ... e adevarat ca unii pot avea ghinion si sa se trezeasca cu arcul defect dar asta nu trebuie sa descurajeze , cum are cineva la semnatura "daca se rupe fac altul" , in concluzie atentie ce cumparati si cat mai multe sageti in tinta .
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts
-
- Membru al forumului
Nu va suparati pe mine da voi cum credeati ca is facute aceste arcuri????? pai ce sa finiseze sub pielea aia, ca oricum nu se vede....imi pare bine intr-un fel ca lumea incepe sa-si dea seama ce e cu arcurile astea....pai da se compara cate ore muncesti ca sa faci un arc dintr-o bucata de lemn??? exista totusi si avantaje ....fibra aia rezista mult mai bine in timp decat un self-bow clasic facut din lemn....
- Sharpshooter
- Membru al forumului
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Craiova
- judet:Dolj
- Varsta:31
Offtopic,
Eu sunt un impatimit al laminatelor , dupa parerea mea nu poti avea arc mai bun (pe baza de lemn decat laminat ) si iarasi dupa parerea mea daca mai e take down e perfect , poti schimba bratele cu altele mai tari pe masura ce stapanesti arcul , e modul ideal de a avea mai multe arcuri intr-unul , pastrezi lungimea greutatea(cat cantareste arcul nu taria ) intinderea modul in care iti sta arcul in mana practic se schimba doar taria odata cu grosimea lamianrii. Eu nu cred sa fie arc mai bun pentru un incepator , incepe cu brate slabe si le schimba pe masura ce se perfectioneaza ...
Nu stiu altii ce cred dar eu daca nu arc nu e pe baza de lemn parca nu mai e asa de traditional , e adevarat ca si partea cu laminarea nu e asa traditionala dar o bucata de fibra turnata intr-o matrita .... parca parca nu are suflet de arc traditional ... poate gresesc dar eu asa vad lucrurile
Asta e motivul pentru care detin 2 arcuri laminate unul dintr-o bucata si unul take down.
Eu sunt un impatimit al laminatelor , dupa parerea mea nu poti avea arc mai bun (pe baza de lemn decat laminat ) si iarasi dupa parerea mea daca mai e take down e perfect , poti schimba bratele cu altele mai tari pe masura ce stapanesti arcul , e modul ideal de a avea mai multe arcuri intr-unul , pastrezi lungimea greutatea(cat cantareste arcul nu taria ) intinderea modul in care iti sta arcul in mana practic se schimba doar taria odata cu grosimea lamianrii. Eu nu cred sa fie arc mai bun pentru un incepator , incepe cu brate slabe si le schimba pe masura ce se perfectioneaza ...
Nu stiu altii ce cred dar eu daca nu arc nu e pe baza de lemn parca nu mai e asa de traditional , e adevarat ca si partea cu laminarea nu e asa traditionala dar o bucata de fibra turnata intr-o matrita .... parca parca nu are suflet de arc traditional ... poate gresesc dar eu asa vad lucrurile
Asta e motivul pentru care detin 2 arcuri laminate unul dintr-o bucata si unul take down.
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
-
- Membru al forumului
Pai se poate laminat si se poate sa fie si traditional...ca daca stam si ne gandim putin...pana la urma arcurile composite tot cam ceva de genul asta is... diferite materiale lipite intre ele.....cu take down-urile ai dreptate is foarte avantajoase, poti schimba si bratele. is si usor de transportat....dar pasiunea mea tot self-bow ramane....si mai am un vis......un arc cu tendon si corn .....
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Constanta
- judet:Constanta
- Varsta:17
Salut!
Legat de ce zice akila...arc cu corn si tendon...
Tot ma gandeam zilele astea la asa ceva...tendon s-ar putea gasi...corn nu stiu in Romania...poate doar sa cumparam din afara...dar se poate face un arc din lemn de corn(cu o sectiune trapez,cu spatele de 5cm si burta de 6cm + lemnul de corn bun in compresie + tratament termic cu heat-gunul pe burta...cred ca astea trei lucruri ar inlocui cornul de animal)si tendon pe spate...nu stiu daca daca acest arc va functiona vreodata,dar cu siguranta voi incerca sa il fac cand voi dispune de materialele necesare...adica prin toamna...sper...
Hai ca topicul era despre sageti si s-a ajuns la arcuri...nu mai lungesc si eu vorba...toate cele bune...
Legat de ce zice akila...arc cu corn si tendon...
Tot ma gandeam zilele astea la asa ceva...tendon s-ar putea gasi...corn nu stiu in Romania...poate doar sa cumparam din afara...dar se poate face un arc din lemn de corn(cu o sectiune trapez,cu spatele de 5cm si burta de 6cm + lemnul de corn bun in compresie + tratament termic cu heat-gunul pe burta...cred ca astea trei lucruri ar inlocui cornul de animal)si tendon pe spate...nu stiu daca daca acest arc va functiona vreodata,dar cu siguranta voi incerca sa il fac cand voi dispune de materialele necesare...adica prin toamna...sper...
Hai ca topicul era despre sageti si s-a ajuns la arcuri...nu mai lungesc si eu vorba...toate cele bune...
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...
- Pisic
- Membru al forumului
tendon artificial si fibra de sticla se folosesc acum,da la astea de fabrica ,sunt facute din lemn si fibra,tendonu artificial ii pt arcurile astea complete de lemn.se foloseste la pus peste noduri samd
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
- locuiesc in::Constanta
- judet:Constanta
- Varsta:17
da,dar ce ziceam eu era traditional...si eu incerc sa folosesc doar materiale traditionale...astea sintetice nu prea ma tenteaza...
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...
-
- Membru al forumului
Ca sa nu va mai faceti sperante desarte...nu exista materiale mai bune decat tendonul si cornul de animal...s-au facut niste incercari cu niste materiale moderne, numai ca in timp isi pierd proprietatile...legat de arcul ala din lemn de corn...se poate face ceva....dar in limita posibilitatilor lemnului...lemnul pana la urma tot lemn ramane...pentru arcurile asiatice legea o face tendonul si cornul..nimic altceva...se mai foloseste bambus, dar tot nu se compara...