Viitoare sageti....

Munca mea...
akila
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: Viitoare sageti....

Post by akila » 19 Jun 2008, 17:16

is bune varfurile facute din panza, numai ca iti cam fac tinta varza....poate daca incerci o forma de romb atunci s-ar putea sa nu mai faca tinta flenduri....dar chiar si asa uzura tintei va fi mult mai mare decat daca ar folosi varfuri field....nu incerc sa fac reclama nimanui pe aceasta cale...varfurile astea field vi le puteti comanda si singuri de pe diferite site-uri....numai ca va spun din proprie experienta...si sa stiti ca am muncit ceva in trecut ca sa-mi fac niste varfuri ca lumea...si chiar am si reusit acest lucru..numai ca mi-am dat seama in final, ca nu merita efortul ...si varfurile astea de cumparat mie mi se par chiar ieftine....si oricum nu se compara, cu ce se chinuie el acuma sa faca...cupru ala este foarte moale...aia e teava de aia de se gaseste la sul...este mult mai moale decat teava obisnuita de cupru care se foloseste la instalatii....dar gata, nu mai zic nimic,,,,fiecare face cum crede de cuviinta pana la urma... :lol: ..bafta in continuare la sageti....

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 19 Jun 2008, 20:19

Ai dreptate ,akila,dar betele astea nu au acelasi diametru in varf...am 6 shafturi de 8mm...2 de 7mm...si 4 de 6mm...nu cred ca trebuie sa le subtiez pe toate pana la 6mm ca sa fie identice...nu stiu daca sa cumpar...varfurile alea de cumparat au diametru de 9mm...nu e problema de pret...ci de dimensiune...nu am nimic impotriva sa cumpar,dar nu mi se potrivesc...si repet:eu trag pe plaja,ce nu nimeresc se infige in nisip...iar cuprul oricat de moale ar fi (si ciocanit nu e chiar moale)poate penetra orice tinta(fie ea din carton, spuma, burete, izopren, poliester, etc.)fara sa se toceasca...dupa ce gasesc niste bete mai groase voi cumpara varfuri...
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 19 Jun 2008, 21:01

ar fi bine ca si betele sa fie la fel, cat se poate, pt ca se simte diferenta, eu am 6 din diblu de lemn de fag cu striatii si 6 din fag fara striatii, toate is de 8mm si se simte diferenta intre ele, au aceleasi varfuri, aceleasi nockuri aceleasi lungimi... d-apoi la diametre diferite... eu prefer sa-mi cumpar betele pt ca nu am timp sa stau sa subtiez, sa le indrept... de vreo saptamana mi-am adus niste trestie, vo 20 de fire, le-am pus la uscat si s-au dus ****, au crapat si parca s-au strans uscandu-se, vroiam sa intreb si eu cum sta treaba cu uscatu la trestie care stie da' nu aici sa nu stric topicul.

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Neacsu Ionut » 19 Jun 2008, 21:09

Problema e ca nu pot sa subtiez sagetile pana la 6mm ca sa fie la fel,pt ca atunci vor fi prea slabe pt un arc de 23kg...pt arcul asta le folosesc pe cele de 7 si 8mm iar pe alea de 6mm le voi mai scurta putin si le voi folosi la celelalte arcuri...asa ma gandesc...
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Craiova
judet:Dolj
Varsta:31

Post by Sharpshooter » 19 Jun 2008, 22:57

Parerea mea este ca vor fi niste sageti frumoase , dar ceea ce vad eu din poza, si ceea ce spui tu ca betele au grosimi diferite, ma face sa cred ca nu vei avea perfrmante cu sagetile astea . Deci eu am impresia ca sagetile vor fi mult prea grele , iar faptul ca ai bete diferiet ca grsime le va face sa se comporte diferit , nu numai greutatea va fi diferita (varfurile alea arata ca nite varfuri de sulita dupa umila mea parere) dar faptul ca betele au grosimi diferte , inseamna ca unele sageti vor fi mai rigide si altele mai flexibile si asta va duce la un comportament diferit , in final parerea mea este ca daca vei trage cu sagetile astea , nu vei reusii niciodata sa le grupezi pe toate in tinta de la o distanta sa zicem de peste 25 metri. Oricum nu trebuie sa te descurajezi , incercarea moarte n-are si din greseli se invata , eu zic sa le faci si sa le probezi si sa tragi cu ele chiar daca nu le vei grupa foarte bine. Ca sa compensezi incearca sa pui pene cat mai mari posibil si sa le folosesti la distanta mai mica sub 20 m sa nu aiba cadere si sa se stabilizeze relativ mai repede depinde foarte mult cat de tare e arcul cu care tragi .
Mult succes in continuare si cat mai multe sageti in tinta .
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Neacsu Ionut » 19 Jun 2008, 23:38

O sa fac 2 serii de sageti:o serie ''grea'' de 8mm pt apropiere(20m)cu pene mai mari
o serie ''usoara'' de 6mm pentru distanta cu pene mai mici
o parte din sageti:
Image
Image

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Craiova
judet:Dolj
Varsta:31

Post by Sharpshooter » 20 Jun 2008, 09:32

Pana aici nu e rau , te-ai gandit bine sa le imparti in 2 categorii, ar trebui sa finisezi betele sa nu se mai vada nodurile alea si locurile unde au fost crengutele , de asemeni ar trebui indreptate la cald sa fie cat mai drepte posibil betele . Ultimele poze vin sa intareasca convingerea me ca varfurile alea sunt extrem de grele , de curiozitate cantareste unul cu un cantar fin si spune-ne cat de greu este , de asemeni cantareste si o sageta cand ai terminat-o , si incearca sa stabilesti daca centrul de greutate al sagetii este aproape de mijloc (parerea mea ca va fi mult spre varful sagetii ) spor la treaba
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Neacsu Ionut » 20 Jun 2008, 11:13

Varfurile au 6cm lungime,7mm grosime...nu credca vor fi asa grele...partea aia care imbraca lemnul e foarte subtire...ma duc in oras sa caut cantar...sa mi le cantareasca...

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Neacsu Ionut » 20 Jun 2008, 16:25

varfurile cantaresc......................intre 7 si 8 grame(100-120 grains)......cum e :?:

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 20 Jun 2008, 20:16

Am mai vazut scula de indreptat sageti la un mester asiatic.....mi se pare ca indrepta bete de bambus cu ea.Daca spui ca e eficienta o sa incerc sa-mi fac si eu una si vom vedea....pana una alta eu unu indrept betele la foc pe aragaz,dupa ochiometru

Post Reply