Longbow

Munca mea.......
Post Reply
cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::cluj
judet:Cluj
Varsta:31
Longbow

Post by cristiflorin » 04 Mar 2008, 00:18

Dupa cum mi-am propus, in scurta vacanta de dupa sesiune am mai terminat un arc. Este un longbow de 195 cm cu intindere mare, pentru sagetile alea de 82 cm filfiietoare 8) . Avind in vedere posibilitatile materiei prime , nu a atins 20 kg al 72 cm. (am taiat in doua fisii o scindura lata de 7cm si groasa de 2, ca sa fac un longbow si pt prietena mea, si am mai luat una pentru un flatbow recurve cu fereastra, pe care deocamdata il mai amin).Dar cum a fost initial de 2 m, as mai putea inca taia din el pentru mai multa forta, dar la acesta am vizat intinderea mai mare si marirea cu putin a fortei fata de cel negru anterior de 16 kg. Sunt foarte multumit de cum a iesit, si abia astept sa trag niste sageti la distanta.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Longbow

Post by cristiflorin » 04 Mar 2008, 17:08

Buna. Deocamdata forta imi ajunge. Se spune ca arcul de tir trebuie sa aiba o forta de maxim 60% din forta arcului pe care un arcas il poate trage, pentru a nu scadea randamentul la antrenament. Eu trag rar, deci nu sunt tot timpul in forma, si ca sa trag o zi intreaga nu imi trebuie un arc supertare. Nu e locul aici pt acest subiect, dar repet parerea mea: 15-20 pt tir, 25-30 vinatoare. Daca ne ia politia la intrebari ar trebui sa putem dovedi si prin asta ca arcul e neletal!!!!!!!!!, doar pentru agrement.
Daca zici ca la 20 kg arcul tau tragea unde vroia el, adica la stinga tintei, cred ca e o problema cu sagetile, care presupun ca sunt prea groase si rigide. Scindura este pt praguri de usa, si la magazinele de parchet se gaseste de fag si stejar, iar la praktiker am gasit chiar si niste plinte de bambus foarte frumos laminate.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 04 Mar 2008, 18:34

salut Cristi ...si felicitari petnru arc..simplu si la obiect..de multe ori lucrurile cele mai simple sunt si cele mai eficiente...am vazut si eu plintele alea de bambus...is apetisante asa la prima vedere..insa atentie...nu sunt indicate pentru backing...in schimb is farte bune pentru un belly la arc, sau mai mult pentru inima la arcurile asiatice cu tendon si corn..

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristiflorin » 21 Jun 2008, 18:53

De ceva vreme ma tot batea gindul sa ii schimb minerul, pentru a-i putea face un decupaj ca suport pentru sageata. Asa ca, dupa ce l-am dezlipit am adaugar inca un strat, de 25 cm lungime, intre arc si vechiul miner, pentru a-i creste grosimea.
In sfirsit, a iesit bine, cu alte cuvinte a rezistat. Tinind cont ca a fost si scurtat cu zece cemtimetri, acum avind 190 cm, si nu se mai indoaie prin miner, i-a crescut putin si forta.
Din pacate i-a crescut si setul, ceea ce ma face sa nu mai indraznesc sa il intind la 85, ci doar cu sagetile normale, la 72. Inca nu am apucat sa ii fac si o coarda mai scurta

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristiflorin » 23 Jun 2008, 00:16

Cam asa arata noul miner
Image
Image
Image

si asa dupa ce l-am imbracat cu piele

Image
Image

Mda, poze cu telefonul... nu arata asa rau in realitate.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 23 Jun 2008, 16:36

Salut Cristi...arata mult mai bine arcul asa cu manerul acesta....prima data trecerea aia spre "fades" era facuta prea brusc..acuma e mult mai bine...felicitari pentru arc...

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristiflorin » 23 Jun 2008, 23:12

Merci de apreciere. Celalalt miner era, cum am zis, flexibil. A fost o mica provocare chestia asta. Desi nu e taiat pina in centru, sunt curios de felul in care se va micsora bataia sagetii inspre stinga, adica daca va fi semnificativa. Urmatoarea faza e sa trec si la indoirea capetelor, dar asta la viitorul arc.

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 03 Jul 2008, 13:59

deja arata altfel, mult mai bine si cred ca si se comporta mai bine!
ma bucur sa vad realizari ale fiecaruia si progrese!!!
hai baieti ca se poate !!!

Post Reply