incercare de pyramid bow

Munca mea.......
eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: incercare de pyramid bow

Post by eduardbilanin » 13 Jun 2008, 20:45

Eu te sfatuiesc.......... sa incepi sa tragi cu el.Mie mi se pare un arc reusit.Felicitari.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 13 Jun 2008, 21:03

salut....arata mult mai bine tillering-ul in forma asta.....ce sa zic ar mai fi cate ceva de retusat la tillering...ai mai putea sa-l faci sa se indoaie o idee chiar la iesirea din "fades".....cam la 10cm dupa maner....dar eu cred ca poti sa tragi cu el si asa....altceva as vrea sa te intreb....din poze , capetele imi par putin cam groase....cam masive sa zic asa....cred ca ai putea sa le mai ingustezi putin...ziceai ca acuma au 15 mm latime parca nu??? iar grosime era undeva la 2cm sau cat...daca e asa poti sa mai umbli la ele si sa le faci mai usoare.... poti de ex. sa le lasi asa ca si grosime...cu toate ca eu le-as subtia undeva la 15mm grsoime, iar ca si latime cu siguranta poti sa le reduci cam pe la 12mm latime....si arcul va fi mai performant in felul asta.....ca sincer acuma mi se par prea masive capetele....dimensiunile astea care ti le-am zis, ar trebui sa fie fix la capete...asta inseamna ca ar trebui sa faci un "taper", cam de pe la 20 cm de capat...

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 13 Jun 2008, 21:37

MIhai fa o poza nodului ala de care tot zici sa vad si eu unde e.....am vazut ca is exact in margine nodurile alea...la bratul ala cu noduri, ca sa nu slabesti rezistenta bratului, poti ingusta bratul respectiv, inlaturand material doar din zona cu problema ..adica de pe latura unde se gasesc nodurile...ca la o adica oricum nu te poti bizui pe noduri sa fie rezistente intelegi??? asa ca lasi laterala aia fara noduri in pace, si iei doar din marginea asta cu noduri...oricum nu ai de luat foarte mult... ca daca ai deja 15mm, mai ai de luat doar 3 mm pe latime....iar ca si grosime, ca sa fii sigur ca nu o sa se rupa, si sa dormi linistit, mai poti lua doar 2-3 mm....de la 2cm grosime, sa ai la capat 17mm....si oricum tot mai castigi ceva...e pacat sa-l lasi asa cu capetele alea asa de masive....ca si tillering e ok asa... e un fel de tiller stil holmegaard...numai ca ar mai fi mers asa o idee, sa-l faci sa lucreze acolo unde ti-am zis....primul sfert de brat....mai jos de mijlocul bratului, un pic spre maner....dar ma repet...e ok si asa....numai sa rezolvi cumva cu masivitatea capetelor.....influenteaza enorm performantele arcului, acele capete masive asa.....ai putea sa-i dai si cu heat-gun-ul...sa-i intaresti putin burta ....arcul zici ca are chiar 45 de kg??? sa stii ca nu prea as crede....avea intre 47 si 50 kg arcul ala de razboi, si nu prea puteam sa-l intind pana la capat....si eu sa stii ca pot trage cu arc de 30 kg cateva serii buna fara sa obosesc....dar acuma na mai stii....tu oricum ai o conditie fizica mai buna decat mine cu siguranta.... :lol: ....hai ca te-am starnit oleaca.....nu ai un cantar sa masori ce forta are??....cat despre ulm....se pot face arcuri si mai tari putin de 120#....cam pe la 135# asa e chiar posibil....

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 13 Jun 2008, 22:18

Mda.....is destul de mari noduletele alea....ai putea totusi de la ultimul nod inspre varf sa subtiezi... acel ultim nod nu pare a fi la fel de mare ca ala dinaintea lui...oricum nu stiu ce latime ai tu acolo la noduri dar in poza pare mult....oricum incearca macar cat de cat sa faci ultimii 20cm sa fie mai usori....chiar si putin si tot conteaza...cat despre kg...asa e nu trebuie sa fii culturist....numai ca daca nu ai mai incordat arcuri de pe la 30kg in sus...mi se pare putin probabil sa reusesti sa incordezi din prima un arc de 45 kg.....dar mai stii ce pui de razboinic sta acolo ascuns in adancuri.... :mrgreen: ...hai ca te tachinez putin.....ca sa masori ai 2 variante.... ori un cantar de ala de pescarie cu arc....de care atarni greutatea si iti arata cate kg....ori un cantar de baie....de ala pe care te urci sa te cantaresti.... numai ca trebuie sa te folosesti de batul de tillring....adica...pui arcul pe bat si il fixezi bine sa nu zboare de acolo, pui batul pe cantar, si cand tragi de coarda, batul va impinge in cantar si cantarul o sa-ti arate cate kg forta are arcul...e destul de simplu, numai ca nu e asa de sigur(adica e cam riscant putin pentru tine).....dar ce nu risca omul ca sa afle cate kg are arcul lui nu??? :mrgreen: ...hai ca ma uit si la meci si mai sunt atent si pe aici pe forum ce se mai intampla....bafta ..oricum e cam gata arcul...felicitari....

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 15 Jun 2008, 12:39

:lol: :lol: :lol:

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 15 Jun 2008, 13:47

sau iei de prin vecini 10-15 copii de 1,2,3,4,5 kile si ii agati uni de altii, asta dupa ce ai ectuat pasul 1, adica ala cu urcatul cu arcul in pom.. :)

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 25 Jun 2008, 21:27

condoleante si astept sa faci altul mai bun , de cit vrei tu sa iasa.vorba lui florin, lemnul de arc face gratar super,asa ca uita supararea si fa altul :mrgreen: .........marian
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 26 Jun 2008, 22:23

tribune mai bine nu te mai apuci decit sa lucrezi cu frica ,acum lasa si tu sa se duca supararea ca doar nu a fost primul pe care il rupi .......yo
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 26 Jun 2008, 22:44

juma de arc,partea aia rupta poti sa o pui la gratar,partea buna o poti tine,poate faci un takedown,sau unesti bratu bun cu altul,prin W,sau V,sau Z,sau cum vrei,eu zic sa nu arunci bratu bun :idea:
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 27 Jun 2008, 05:56

tribune, nu exista esec, e doar feed-back...

Post Reply