arcul asiatic "Cipic"
-
- Membru al forumului
problema la bambus e urmatoarea....fibrele cele mai rezistente ale bambusului, sunt la suprfata...daca o sa va uitati la ceva facut din bambus la capat, o savedeti ca spre exterior fibrele sunt mai dense, deci mai puternice....asa e la bambus....bambusul asta pentru parchet, e slefuit pe ambele fete, in felul asta se inlatura exact portiunea aia ce mai puternica , de care avem noi nevoie....de asta nu e bun pentru backing...ca sa nu mai spuns de noduri care sunt retezate si alea...in schimb dupa cum am zis se poate folosi ca "belly", pentru un arc, sau se poate folosi ca miez, pentru arcuri laminate, composite....Cea mai buna intrebuintare ar fi pentru composite, fiind folosit ca miez.....pentru burta arcului bun e tot bambusul lasat in starea lui naturala, cu nodurile intacte si cu forma aia concava asa....numia ca trebuie slefuita partea din interior ca sa fie plata.....o alta problema a bambusului e aceea ca ia foarte mult set....si de obicei trebuie bagat un relfex considerabil inainte , ca la final sa fie ok....
-
- Membru al forumului
Re: arcul asiatic "Cipic"
Lemnul e ulm intr-adevar....numai ca bucata asta care ai luat-o tu o sa se despice rasucit...daca te uiti atent la coaja o sa-ti dai seama ce vreau sa spun....era bine sa iei ceva mai drept.....eu din pacate nu pot lua lemn ca distanta e mare si nu am cum....
-
- Membru al forumului
prin posta e mai ieftin sa zic asa....dar problema e ca ar trebui cineva sa stea sa despice toti bustenii aia, si ce te faci cu bucatile care is rasucite????....
-
- Membru al forumului
Si inainte de a matisa mijlocul corzii, rasucese-o de cateva ori (5-6 rasuciri), pune-o pe arc, si asa cum e ea pe arc, da-o cu ceara,si pe urma matiseaza si mijlocul corzii.....si o sa arate muuuuuuuuuult mai bine...iar despre bucle...No coment...trebuie sa mai exersezi... :mrgreen: ...
-
- Membru al forumului
Arata bine pentru o prima coarda. Oricum arata mai bine decat cea pe care am facut-o eu prima data.
Matisajul e cam naspa intr-adevar, nu stiu daca e din cauza ca nu ai stiut cum trebe sa fie sau lipsa de experienta, sunt mici secrete pe care le vei descoperi numai lucrand corzi (rasucitul corzii, ceruirea, si ar mai fi unul pe care ti-l spun eu, e bine sa rasucesti cat mai mult intre degete de ata cu care matisezi, iti va asigura un matisaj tare, rigid).
Exista un principiu universal valabil, asadar se aplica si in arcaserie: acumularile cantitive produc salturi calitative.
Succes in continuare!
Matisajul e cam naspa intr-adevar, nu stiu daca e din cauza ca nu ai stiut cum trebe sa fie sau lipsa de experienta, sunt mici secrete pe care le vei descoperi numai lucrand corzi (rasucitul corzii, ceruirea, si ar mai fi unul pe care ti-l spun eu, e bine sa rasucesti cat mai mult intre degete de ata cu care matisezi, iti va asigura un matisaj tare, rigid).
Exista un principiu universal valabil, asadar se aplica si in arcaserie: acumularile cantitive produc salturi calitative.
Succes in continuare!