Sageti....

Munca mea...
Locked
andreih
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: Sageti....

Post by andreih » 03 Jul 2008, 14:40

toate sunt frumoase, cele de curcan arata mai interesant,
din ce am putut sa observ pe viu cu penele putin oblic parca-parca se stabilizeaza mai bine... cel putin senzatia e ca zboara mai drept.. poate niste teste acolo?
desi mie mi se pare f. greu de lipit pene...
n-am nici jig si de lipit cu mana mai mult mi-am lipit.. degetele :P

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 03 Jul 2008, 15:16

:lol: :lol: :lol: ....

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 03 Jul 2008, 22:34

am uitat sa le cantaresc Mihai....deja le-am dat...prea tarziu...oricum nu mai mult de 35 grame....

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 04 Jul 2008, 00:06

chiar nu e greu deloc....te rog sa ma crezi......am si eu niste repere dupa care ma ghidez..nu le pun asa pe de rost...ideea e ca nu folosesc nici un fel de jig.....am si eu secretele mele....na...chiar vreti sa zic tot ???? :mrgreen:

falco
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by falco » 29 Jul 2008, 18:57

am citit undeva ca cele mai bune pene pt sageti sunt cele din coada pasarilor......sunt mai simetrice

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 29 Jul 2008, 19:00

la ce te ajuta simetria daca se foloseste doar o parte? oricum nu poti folosi ambele parti la o sageata ca au directionari diferite. deci nu vad de ce ar fi mai bune, ca sunt mai utile ca poti folosi ambele parti e altceva ;)

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 19 Aug 2008, 16:29

fast_arrow wrote:Salut!

Din cate mai stiu eu cand am discutat asa parca este. Daca bine stiu eu greutatea sagetii ar trebui sa fie de aproximativ 10 grain/ pound asta inseamna 0.64 grame/ 0.453 kgf adica1.4128 grame/ kgf arc

In concluzie;

Greutatea (ideala)

1.412 grame x forta arcului in kgf = greutatea sagetii
0.64 grame x forta arcului in lbs = greutatea sagetii

in ambele cazuri pt acelasi arc ar trebui s ase obtina aceeasi valoare.Sper ca e folositoare informatia. Cele mai usoare sageti de pana acuma au 32 grame cu variatii sub un gram cu bete de 10 mm si lungimea de 73 cm dar si mai grele pana la 45 grame in functie de lemn.
Salut, si eu stiam de regula "10 grain/ pound " dar am mai sapat un pic si am mai vazut si alte pareri pe net. 10 grain/pound e recomandat la sagetile folosite la vanatoare, la tir ar fi intre 6 si 9 grain/pound?!? M-au zapacit de tot rezultatele gasite cu google si-s si cam obosit de ultima saptamana incoace...
Pt. tir la tinta ar fi mai bune sageti mai usoare??? poate (6-9 grain/pound), atunci viteza ar fi mai mare...
Voi ce stiti, ce parere aveti?
Ce ziceti?
Ce stiti, ce ati citit??
Ce greutate la sageti folositi?

Locked