prima mea sageata

Munca mea...
Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Craiova
judet:Dolj
Varsta:31
Re: prima mea sageata

Post by Sharpshooter » 14 Aug 2008, 11:42

Razvan , felicitari pentru ca te preocupa si pentru ca incerci sa vi cu idei noi... eu nu incerc sa rad ce tine si de ideea ta , dar cred ca din punct de vedere al balisticii(adica felul in care se va comporta sageata pana la tinta ) ceea ce vrei tu sa faci este imposibil. sagetile sunt consumabile , in toate sporturile exista consumabile , trebuie doar sa te obisnuiesti cu ideea de a pierde si de a distruge sageti ... pe masura ce te perfectionezi , vei trage mai bine si nu vei mai pierde sau distruge sageti , si cheltuielile se vor reduce . Sa faci o sageta cu amortizor se poate , vei reusi daca te straduiesti... dar sa o foloseti in practica , sa tragi la tinta ... sa mearga ca o sageata normala ... ma indoiesc ca vei reusii. Scopul sagetii este acela de a se infige de a penetra (armuri oase animale tinte ce vrei tu ) o sageata cu amortizor va penetra mai slab ,sau deloc , ceea ce incerci tu sa faci este sa inceri sa dovedesti ca pamantul e patrat si sta pe loc . Nu stiu ce varsta ai dar cred ca esti adolescent , inca odata e bine ca te preocupa sportul asta si ca incerci sa vi cu lucruri noi ... dar parerea mea este ca unele lucruri trebuie sa ramana asa cum sunt ... Cauta sa-ti faci sageti cu material ieftine lemne din padure pene de la tara si varfuri forjate , si vei reduce costurile daca asta este problema , pe langa costuri facandu-ti propriile sageti ai sa inveti mai multe despre sageata si zborul ei despre greutati traiectoriii si asa mai departe .
Sa nu iei in nume de rau cele scrise de mine aici... spor la tras
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Sharpshooter » 14 Aug 2008, 14:31

Hmmm nu trebuie sa iei literalmente cele zise de mine ... un strungar poate sa-ti faca din fier niste varfui ieftine si exact pe masura ceruta ...am gresit in exprimare ... ideea era sa reduca costurile... Forjarea e ceva mai complex si este domeniul tau asa ca te cred si retractez...cele spuse

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 15 Aug 2008, 09:01

acuma sincer... parerea mea e ca te scarpini la ureche pe dupa cap... cu mecanismul de care ai vorbit in primul rand vei ingreuna destul de mult sageata, iti vor trebui materiale care te vor costa mai mult decat cele obisnuite pt o sageata, cum zicea cineva, ai sanse sa nu penetreze nici tinta, samd. Shaftu va trebui sa fie teava sa poti introduce atat arcul(de amortizare) cat si axul care tine varful, iti va trebui un sistem prin care sa prinzi axul de sageata si la fel varfuri de care sa poti prinde axul, toate acestea iti vor ingreuna mult sageata si nu va fi o munca usoara. De ce nu te-ai gandit sa cumperi sau sa faci rost de o bucata de prelata sau ceva material mai tare si sa il atarni in spatele tintei, sa aiba undeva la 2x2 sau 3x3m si asa sagetile care rateaza tinta se vor opri in panza. si se pot gasi multe alte solutii, orice inventie, daca vrei sa-i zici asa, nu e facuta doar sa faci aceeasi chestie pe alta cale ci sa usureze, sa fie mai rapid, mai ieftin, mai bun, mai usor de realizat....

ps: ma numar cred si eu printre cei care ai crezut ca fac misto de tine, sa sti ca era gluma nu misto, e o mica mare diferenta

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Sharpshooter » 15 Aug 2008, 09:31

Razvan , daca stai la bloc ideea cu preleta nue rea deloc va functiona cu conditia sa stea atarnata "moale " ca o perdea sa nu o intinzi ca atunci trec sagetile prin ea. Daca stai la casa iti dau alta saolutie , ia de pe camp de undeva cativa baloti de paie batuti bine , (dai o tuica la nenea paznicu de pe camp si ai rezolvat ) balotii au sa amortizeze sagetile , sunt buni si de tinta crede-ma ca am tras la tinta de baloti si e ok.. O alta varianta r fi sa tragi cu sageti de aluminiu, care sunt mai rezistente si in cazul unui impact major se vor stramba nu se vor rupe , existand sansa sa mai poti indrepta tubul , si in felul asta sa ai sageti cu o viata mai lunga . Parte proasta este ca sagetile de aluminiu sunt scumpe , si ca si costuri s-ar putea sa iesi mai bine cu sageti de lemn facute de tine decat cu sageti de aluminiu , chiar daca cele de aluminiu vor tine de cateva ori mai mult decat cele de lemn. Prerea mea razvan este ca decat sa incerci sa lucrezi asupra proiectilului propriu zis in speta sageata , poti incerca sa reduci cauzele distrugerii sagetilor si anume sa incerci sa amenajezi o zona de amortizare a impactului , mai mare decat tinta astfel incat sa iti salveze si sagetile ratacite ....

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Sharpshooter » 15 Aug 2008, 20:49

Razvan, daca iei tuburi de la magazin , nu o sa scoti sageti din ele niciodata nu ai nockuri sa se potriveasca , nu ai spina care iti trebuie sunt multe lucruri care trebuie luate in calcul . Pe de alta parte un shaft de aluminiu Easton , original pe care scrie Made un USA cu tot cu nock este 14 lei pret cu tva la un magazin din Romanica (nu dau nume ca nu e frumos ) sau 13 lei fara nock , si sigur are grosimea care iti trebuie sa poti pune si varf si nock . Ideea este ca shafturile de aluminiu nu sunt standard de 8 sau de 10 diametru contrar asteptarilor majoritatii arcasilor . Au niste grosimi ciudate , 6,2 mm sau 7,1mm si asa mai departe . daca iei tuburi de un fel trebuie sa iei varfuri pentru ele si nockuri de asemenea ...nu sunt universale si nu se "pupa" de la un shaft la altul , daca iei 3 tipuri de shafrturi de grosimi diferite vei avea nevoie de 3 tipuri de varfuri si 3 tipuri de nockuri asta e partea mai nasoala la aluminiu. Partea buna este ca fiecare marime se produce cu varfuri si nockuri pe masura , si nu sunt diferente de pret foarte mari ... Am incercat sa povestesc pe scurt si in mare fara sa dau amanunte exacte ce modele merg cu ce varfuri si ce nockuri... nu vreau sa va plictisesc ... puteti incerca daca doriti si cu tevi de constructii... dar o sageata de aluminiu are ca grosime a peretelui cativa microni , nu glumesc daca un shaft de 80 cm are aprox 10 grame si are numite proprietati este elastic si dur ... eu nu cred ca o teava de constructii va face o sageata buna . Cred ca s-ar pute face bolturi de arbaleta din teava de constructii , pt ca acolo nu conteaza spina si greutatea avand in vedere ca boltul e scurt si arbaleta poate avea 200 livre ca putere, problema ar fi sa gasiti teava sa se potriveasca cu varfurile de bolt de arbaleta.
O seara frumoasa sa aveti ...

Post Reply