set nou - 15 buc

Munca mea...
Post Reply
dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34
set nou - 15 buc

Post by dady » 11 Sep 2008, 13:39

Salutare, am inceput un nou set de 15 sageti din lemn de fag de 8mm.
Am inceput cu taiatul la 69cm, ascutit capete, lipit cateva nockuri si baituit:
Image
apoi le-am facut dungi albe cu o vopsea pe baza de ulei (o vopsea ordinara), nu e chiar alba, e mai galbuie:
Image
Image
pt cresting am folosit un "utilaj" confectionat dintr-un brat de lemn si un mecanism de la o jucarie da juniorului (stricata), ideea e ca rotesti 1-2 ture si se invarte cam 4-5 sec, si scoate si un sunet destul de nasol :( dar merge bine. O roata am lasat-o pe ax iar cealalta am scos-o si am indoit axul sa intre nockul sagetii. In partea cealalta am imporovizat ca si pina aici cu un inel pt pexal si a iesit cam asa:
Image
Image
urmatorul pas e crestingul cu negru pe care l-am facut cu o carioca permanent neagra:
Image
Image
apoi am prelungit negrul pina langa varful penelor si am lipit penele la 8 sageti. Am ales setul asta de pene pt setul de sageti si am renuntat la pana directoare pt ca nockurile au semn pt orientarea sagetii.
Image
Image
cu asta lipesc penele. in stanga se observa ca are 6 santuri si in dreapta 3. In dreapta vin varfurile si in stanga cozile. Cosile, in functie de directionarea penelor se pot pune spre stanga sau spre dreapta... normal, toate 3 intro directie ;)
Image
si au iesit cam asa:
Image
Image
Image
va mai urma matisajul alb care va face legatura intre pene si crestingul negru.
mai am inca 7 bete in lucru dar cred ca le voi termina dupa ce vin varfurile si nockurile.
cele 4 care se vad pe stand in mijloc sunt ce am mai putut salva din vechiul set.
sper sa pun poze si cand sunt gata toate ;)

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::cluj
judet:Cluj
Varsta:31

Re: set nou - 15 buc

Post by cristiflorin » 11 Sep 2008, 14:34

Arata fantastic, felicitari.

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 11 Sep 2008, 14:43

Super!
imi place imaginatia ta in adaptarea mecanismului de la jucarie si a celui pt. lipit pene!!!
multumesc! mi-ai dat ceva idei ;)
si sagetile!!!

andrei

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 11 Sep 2008, 15:52

sallut.....ce sa zic.....superbe......cine are pe acasa o surubelnita de aia cu acumulator, se poate folosi cu mare succes..nu mai trebuie decat un suport de asta din lemn pe care sa se spijine shaft-ul..... ;) ....felicitari pentru sageti...

richardmg
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by richardmg » 12 Sep 2008, 15:19

;) artist frate, ce sa mai :D felicitari!

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dady » 13 Sep 2008, 20:59

mersi mult pt aprecieri, azi le-am incercat pe 5 dintre ele si sunt multumit de ele, se grupeaza frumos, suna frumos si au rezistat toate azi desi au intalnit si copaci.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dady » 24 Sep 2008, 23:54

e gata setul, mi-au ramas 7 bucati pt antrenamente si setul de 12 pe perete ;)
Image
Image
Image

sper cat de curand sa fac si setul de 6 sageti pentru noul arc (pe care o sa-l postez cat de curand, mai am cateva finisaje si o sa vi-l arat si voua) plus un suport pt sageti si arc

Post Reply