sageti ,,imbunatatite"

Munca mea...
Post Reply
cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::cluj
judet:Cluj
Varsta:31
sageti ,,imbunatatite"

Post by cristiflorin » 19 Oct 2008, 22:53

Mi-am modificat un set de 5 sageti de Al, care aveau pene de plastic foarte mici si erau vopsite in stil camuflaj, curatind vopseaua si inlocuind penele cu altele de curcan, totodata mai mari. Acum sper sa fi meritat efortul...
Image astea sunt penele (cu cotorul slefuit de data asta ca sa nu se mai lipeasca aiurea)
si ta -ta.. sagetile
Image

Vreascu
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:da
locuiesc in::Iasi
judet:Iasi
Varsta:35

Re: sageti ,,imbunatatite"

Post by Vreascu » 19 Oct 2008, 23:04

Arată fain săgeţile cu pene de curcă-curcan...Cât de curând sper să fac şi eu rost de câteva astfel de pene...Presupun ca ai tras cu săgeţile pe când aveau "penele" de plastic...să ne zici cum merg...zboară săgeţile, cu noile pene...
Apropo...cu ce le-ai lipit pe aluminiu?

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::cluj
judet:Cluj
Varsta:31

Re: sageti ,,imbunatatite"

Post by cristiflorin » 20 Oct 2008, 10:51

Cu giruetele (vanes ) de plastic mergeau decent cu compoundul sau cu arcuri de vreo 20 kg. Dar eu tocmai pentru arcuri mai slabe le luasem, de vreo 15 kg. Ori cu astea mai slabe dupa ce zburau vreo 10 m ameteau si faceau urit. Mergeau cit de cit cu snap shooting combinat cu tehnica de impingere a arcului ca la shortbow-uri pt o viteza mai buna.
Pentru lipit am folosit banalul prenandez, fiindca e mai subtire decit bison kit-ul, si am observat cu o zi inainte, mesterind citeva sageti pentru Andrei, ca lipeste , cel putin pe lemn acceptabil.
Eu nu sunt prea incintat de sagetile de aluminiu, ceea ce ma bucura este ca in sfirsit am pus mina si am slefuit cotoarele de la pene, si mi-au iesit ca si cele cumparate. Dar ....am folosit , dupa cum se vede pene brune si cafenii, ori nockurile astea neavind acea creasta indicatoare, nu am fost atent la pozitionarea penei conducatoare si ... le-am pus aiurea.
Le-am testat de la distanta mica si se vede ca nu se mai ridica coada ca inainte, infigindu-se mai drept. E totusi o diferenta de la pene de vreo 5cm la 11 cm...

Post Reply