Am gasit tabelul asta:
http://mdmetric.com/tech/cvtcht.htm
Eu personal, sunt obisnuit cu ale noastre (mm, kgf) si nu cu ale lor (inch, lb & stuff) si pierd timp ca sa fac conversiile si imi creeaza confuzie.
Daca mai gasiti altele care sa acopere convesiile de unitati de masura des utilizate in lumea noastra a arcasilor, adaugatile aici.
Unitati de masura si conversiile lor
-
- Membru al forumului
Sergiu, daca vrei sa cumperi unarc, sa presupunem ca stii ca are 33 kg forta sau 65 lbs, cat o veni. iti spune ceva asta? Adica nu poti stii pana nu pui mana pe el, apoi, incercand mai multe tarii iti poti face o imagine.
Problema e ca daca tinem la unitatile noatstre de masura, de fiecare data cand o sa intram pe un site strain sau romanesc cu sau despre arcuri, va trebui sa transformam unitatile lor (adica cele standard in arcaserie) cu ale noastre, cum schimba rusii osiile la trenuri ca si-au facut sinele mai late.
Problema e ca daca tinem la unitatile noatstre de masura, de fiecare data cand o sa intram pe un site strain sau romanesc cu sau despre arcuri, va trebui sa transformam unitatile lor (adica cele standard in arcaserie) cu ale noastre, cum schimba rusii osiile la trenuri ca si-au facut sinele mai late.
- cristiflorin
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::cluj
- judet:Cluj
- Varsta:31
-
- Membru al forumului
Categoric ca ai dreptate.
Din pacate si celelalte tari din Europa care folosesc sistemul metric, in materie de arcuri folosesc unitatile englezesti.
Ce facem noi?
Ramanem la sistemul metric sau acceptam sistemul international?
Si care ar fi argumentele pentru o decizie?
AR mai fi o varianta la care ma gandesc de ceva vreme, sa folosim unitatile noastre neaose de pe vremea alfabetului chirilic.
Masuram taria in ocale, lungimea in stanjeni si coti... Si asa mai departe. Are cineva alte idei in completarea propunerii mele?
:D
Din pacate si celelalte tari din Europa care folosesc sistemul metric, in materie de arcuri folosesc unitatile englezesti.
Ce facem noi?
Ramanem la sistemul metric sau acceptam sistemul international?
Si care ar fi argumentele pentru o decizie?
AR mai fi o varianta la care ma gandesc de ceva vreme, sa folosim unitatile noastre neaose de pe vremea alfabetului chirilic.
Masuram taria in ocale, lungimea in stanjeni si coti... Si asa mai departe. Are cineva alte idei in completarea propunerii mele?
:D