Sageti de aluminiu

Munca mea...
Post Reply
Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Craiova
judet:Dolj
Varsta:31
Sageti de aluminiu

Post by Sharpshooter » 27 Nov 2008, 23:57

Stiu ca majoritatea arcasilor de pe forum folosesc sageti de lemn , dar asta e un forum pentru arcuri si arcasi de orice fel , si m-am gandit sa postez cateva fotografii cu sagetile mele chiar daca sunt de aluminiu , pentru ca o parte din ele sunt facute de mine si se fac in mare parte la fel cu cele de lemn , si poate ca exista arcasi interesati de sagetile de aluminiu .
Am un singur tip de sageti , in doua forme de prezentare unele CAMO de vanatoare si unele simple pentru tinta , sagetile au acelasi varf aceleasi pene si aceeasi greutate , difera nock-urile . In total sunt 32 de sageti .
Cateva poze cu sagetile CAMO:
Image
Image
Image
O poza de ansamblu cu toate sagetile :
Image
Varfuri de mai multe feluri , mai grele mai usoare (ajuta la tuning-ul sagetilor pana se gaseste solutia cea mai buna )
Image
Varfurile pe care le folosesc acum , mai grele dar cu forta de penetrare mai mare , insert care intra in sageata si varf care se infileteaza in insert, in felul acesta daca se trage intr-un pom spre exemplu , se desfileteaza sageata si se scoate varful cu un patent. Tot in inserturile acestea se pot monta varfuri de vanatoare se desfileteaza varful de tinta si se pune de vanatoare , automat se schimba si penele cu unele mai mari care sa stabilizeze sageata, broadheadul se comporta ca o aripa si schimba dinamica sagetii.
Image
Image
Pene de rezerva ,
Image
Ceara pentru coarda
Image
Hot melt pentru lipirea inserturilor sau a varfurilor dintr-o bucata prezentate mai sus, se incalzeste si se transforma intr-un clei , dupa care se raceste si nu se mai desface decat daca sageata se reancalzeste la foc.
Image
Cateva poze cum se monteaza un insert si un varf
Image
Image
Image
Trusa de scule ce contine toate cele de mai sus
Image
Cateva shafturi strambe , ce au avut de suferit de-a lungul timpului, se pot indrepta , se poate trage si asa cu ele . nu merg la fel de drept ca celelalte dar deviatia e mica ...eu nu le mai folosesc
Image
Gardianul sagetilor (mi-a stricat aranjametul sagetilor ) rasa Bichon Havanese
Image
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts

Alin
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:da
locuiesc in::Gherla

Re: Sageti de aluminiu

Post by Alin » 28 Nov 2008, 10:59

Salut ,
Frumoasa prezentare ,...bune materiale,... frumoase sageti!...La mai multe... in tinta!!

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Construit de mine:da
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 29 Nov 2008, 16:47

salut .frumoase sageti ,mai mereu mi-am dorit sa am si eu dar nu sint chiar asa de evoluat :d ,eu sint cu arcuri si sageti cu adevarat primitive . asta insemnind ca imi place sa le fac chiar eu din lemn ,asta de cele mai multe ori :) .oare insertul nu se poate adapta si pentru sageti de lemn ? sau exista o solutie si pentru sageti de lemn?nu de alta dar mas descurca mai usor sa imi cumpar virfuri de la orice magazin de arme,mai ales ca imi place forma lor foarte mult............marian
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Sharpshooter » 29 Nov 2008, 17:08

Exista varfuri speciale pentru lemn se numesc Glue on se termina cu o teava scurta in care intra batul de lemn si se lipeste... este foarte simplu. Trebuie doar sa cumperi varfurile ce se potrivesc pe batul de la sageata ta . Similare cu poza de la avatarul meu..

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 29 Nov 2008, 23:29

Superbe.... =D>

JohnTheRipper
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by JohnTheRipper » 27 Feb 2009, 23:14

Wow, super! Ce zici de astea: http://www.arcuri-cutite.ro/ro/produse/ ... or_1820_26_ Ar merge pentru un compound de 25 lbs (incepator)? Apropo, shafturile ti le-ai vopsit tu sa fie camo sau le-ai luat asa?

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Sharpshooter » 27 Feb 2009, 23:25

razvan wrote:frumoase sagetile, dar vroiam sa te intreb de unde ti-ai luat materialele, de la noi din tara sau din afara, ca as fi interesat si eu de cateva, sau materiale si dc se poate intr-un pm sa ami dai si preturile, felicitari, salut
Sagetile si materialele se pot achizitiona din tara , cei interesati sa-mi dea PM nu facem comert pe forum dar va pot indruma

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Sharpshooter » 27 Feb 2009, 23:39

JohnTheRipper wrote:Wow, super! Ce zici de astea: http://www.arcuri-cutite.ro/ro/produse/ ... or_1820_26_ Ar merge pentru un compound de 25 lbs (incepator)? Apropo, shafturile ti le-ai vopsit tu sa fie camo sau le-ai luat asa?
Arcul tau este slab , ca sa obti maximum de performanta de la el trebuie sa folosesti sageti cat mai usoare si mai subtiri , pentru a nu avea cadere si pentru a merge cat mai departe .
Depinde de cat de mult se intinde arcul tau , daca se intinde doar 26" poti folosi sageti de 26 de inches , dar sfatul meu este sa folosesti alte sageti decat cele indicate de tine , tu te-ai orientat dupa pretul cel mai mic , dar echipamentul de performanta costa si daca vrei un lucru de calitate trebuie sa fi dispus sa platesti pt acel lucru . Eu as folosi Easton Junior 1214 de 25 de inches dar doar daca arcul se intinde maximum 25 de inches . Daca arcul se intinde mai mult de atat , iti trebuie o sageata cu cel putin 1 cm mai lunga decat intinderea maxima a arcului , odata cu lungimea creste si grosimea si greutatea sagetii , nu poti sa tragi cu o sageata mai lunga de 25 de inches daca este 1214 , trebuie sa te orientezi la sageti mai groase si mai grele , pentru ca odata cu lungimea sagetile se "inmoaie" si pierzi precizie .
Cele spuse mai sus sunt daca vrei sa obti maximum din arcul tau , daca bugetul e limitat , poti sa folosesti si sagetile indicate de tine (sunt jumatate de pret ) dar retine, neaparat sageata sa depasasca cu 1cm lungimea de intindere maxima a arcului din motive de siguranta .
Sagetile Camo sunt asa din fabrica , dar nu te sfatuiesc sa cumperi ca se pierd foarte usor , sunt frumoase dar pana nu inveti sa grupezi sagetile in tinta sa le regasesti usor nu lua camo ca o sa plangi dupa banii dati .
In ceea ce priveste achizitia esti pe drumul cel bun , adica ala e locul de unde trebuie sa cumperi , eu nu am gasit furnizor mai bun si multe din sagetile mele provin de acolo .

cata_lake
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cata_lake » 11 May 2009, 20:05

salu tdaca se poate sa ne dai si noua mai multe detali despre furnizori tai nu sar supara nimeni .multumesc

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 11 May 2009, 20:19

cata_lake wrote:salu tdaca se poate sa ne dai si noua mai multe detali despre furnizori tai nu sar supara nimeni .multumesc

daca ai citi mai atent poate ai vedea ce te intereseaza

Post Reply