shafturi stuf...cred

Munca mea...
Post Reply
Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
shafturi stuf...cred

Post by Pisic » 11 Jan 2009, 21:22

azi am luat 30 de bete de stuf (betele alea lungi care cresc pe langa rauri,si au ceva pufos in varf,ca un par ),am indreptat 10 la aragaz,cat am putut,s(unt cam greu de indreptat),si 4 dintre ele le-am umplut cu spuma poliuretanica,ca sa fie unpic mai rezistente.de rezistente sunt si asa,au spinul cam ca cele de lemn,dar daca le presezi unpic mai tare se distrug,de aceea am pus spuma,care rigidizeaza toata structura.
is destul de faine betele,si usoare,seamana cu bambusu,cu nodurile alea.mai trebuie sa gasesc ceva pene si ceva varfuri.de pene nu ii problema (ii problema ca nu am,da gasesc eu),da varfuri nush cum sa fac,ca shafturile nu au exact acelasi diametru,cred ca o sa fac din lemn tare,stejar,oricum le folosesc numa la tras la tinta,si ma chinuiesc sa nu o ratez ca sa nu distrug varfurile :))

Image
Image
Image

sper sa va placa
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Re: shafturi stuf...cred

Post by anasazzy » 11 Jan 2009, 21:36

sunt misto :d .sa stii ca virful se pune pe o insertie de lemn care se baga in capatul matisat al trestiei.cauta pe paleo planet la tutoriale si o sa gasesti un filmulet care arata cum se face,se numeste< "new videos-making a primitive cane arow"> in sectiunea <arow tutorial>..............marian
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 12 Jan 2009, 19:17

ce inseamna 5/16, 11/32,??? la dimensiune la varfuri

Andrey
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Andrey » 16 Jan 2009, 00:57

Frumoase shafturi, poți să imi spui cum ai reusitle sa le indrepți căci eu nu prea reusesc cu ale mele asemanatoare. Ori le frig ori le zgârâi :(

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 16 Jan 2009, 17:36

pai e greu,daca nu esti atent poti sa il rupi foarte usor.daca e indoit intre noduri nu poti sa il indrepti,le poti indrepta de la nod,il incalzesti bine la flacara la aragaz,si dupaia il pui pe ceva drept,sau cum vrei u,da iti tre manusha,nu le poti tine in mana in locu in care e cald (fierbinte),si incetut,finut,le indrepti.cand iei trestia sa o iei de la baza lujerului,acolo ii mai groasa,si drepata,are alea mai lungi (dist intre noduri e mai mare),si e mai simplu de lucrat.la nock sa ai nod,e mai tare,si cand vrei sa tai din batz,nu iei fierastraul,ca o sa crapi shaftul,il tai cu polizorul de banc (suna nashpa,da merge),si la polizor,nu tii fibra perpendicular pe disc,o ti inclinata,sa faca un unghi de 40 cu discu,cand o tai,o faci pe o muchie mai tocita,si ca sa scurtezi o polizezi inclinat.
daca ,cand vrei sa pui varful (lemn introdus in aia..)se rupe fibra,se face varza,nu e nimic,(ma refer ca se despica longitudinal),cand lipesti varful o sa fie la fel de rezistent,ca si cand nu ar fii rupt.

Andrey
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Andrey » 16 Jan 2009, 17:56

Merci fain, eu le-am pus dopuri de lemn in spate. De taiat am taiat cu firiz dinacela foarte mic in genul traforaj si dea jur inprejur. De indreptat uneori am folosit ulei sa întind zona caldă si a funcționat, alteori nu. Pentru vârfuri nu stiu ce voi folosi cred că voi lua mai mari cu portivire paralelă și voi matisa cu ceva gros până la diferență. Sper să îți reusească ,atunci îmi fac rabdare să le continui si eu.

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 16 Jan 2009, 20:20

varfurile le-am facut din stejar :),si imi plac cum au iesit,pt tras la tinta sunt bune,dar faza ii ca tre sa fie tinta mare,daca ai luat beton,sau lemn,s-au dus

Post Reply