De unde ne aprovizionam?

Materiale si tehnica folosite pentru a construi un arc....

Post Reply
testokick
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: De unde ne aprovizionam?

Post by testokick » 14 Oct 2008, 00:21

Hai ca mai am o idee...sper sa nu ma huliti. Vorbeam cu un amic fost macelar >:) si-mi zice de tendoane si oase sau coarne...Abator. Sau cei din Bucuresti, Hala Obor. Acu sa vedem daca ne dau aia ce vrem noi. Dar merita incercat. Uite ce scriu eu pe forum la 12 jumate noaptea #-o

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by viezure » 23 Oct 2008, 11:15

salutare,

am vazut la Hornbach in Berceni (nu mai merg colo niciodata e plin de hoti -era sa ma faca de 2 ori la buzunare) bambus la diverse grosimi si lungimi (diametrul undeva la 10-12 cm dar si mai subtiti ptr sageti);
preturile nu le mai retin dare erau cam mari si calitatea nu f buna dar oricum mai buna decat la cel din parchet!

o zi buna,

JohnTheRipper
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by JohnTheRipper » 18 Feb 2009, 21:28

M-ar interesa foarte mult bambus pentru arcuri, si poate si pentru sageti. M-ar mai interesa si un magazin de tamplarie sa ma aprovizionez cu lemn pentru arc. Toate acestea sa fie in cluj. Vreo idee?

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 19 Feb 2009, 11:36

despre atelier de tamplarie in Cluj.. eu inca n-am gasit unul :(
doar un magazin care vinde parchet si ceva sipci pt. praguri din STEJAR in piata Marasti, cristiflorin a facut cateva arcuri din sipci pt. praguri din stejar si eu zic ca i-au iesit FOARTE BINE!!!
am cumparat si eu o bucata (si mi s-a parut destul de scumpa) mai mult desi mi s-a facturat stejar, am dubii, cred ca e posibil sa fie FAG si in cazul asta am cam aruncat banii pe un arc care va fi slab ca tarie...
semana fibra dar culoarea e cam deshisa... eu recunosc speciile de lemn dupa scoarta, frunze, etc.. aici era deja sipca si semana parca a stejar.. dar nici macar nu stiu sigur ce e :) o sa vad cand se va rupe hahaha (daca va rezista cat de cat atunci o fi fost stejar)

ionutz
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by ionutz » 19 Feb 2009, 12:36

akila wrote:faceti-va relatii pe la padurari, sau mergeti pe la sate ca acuma incepe sezonul de taieri pentru lemn de foc, si daca aveti noroc poate gasiti ceva lemn drept....de obicei pentru foc se taie lemn stramb, nu de asa buna calitate....dar cu putin noroc sau daca vorbiti cu cei care se ocupa de treaba asta poate iese ceva.....e o idee...
Akila, nu am vrut sa intervin, dar taierile au inceput imediat dupa revolutie in nesimtire fara marcarea arborelui cu ciocanul silvic, nu cred ca se tine cont de anotimp. Din cate mai stiu si eu intreband pe unul si pe altul, ca mi-am facut o mobila din lemn masiv, taierea lemnul tare (stejar, frasin etc.) e mai bine facuta iarna pt ca lemnul sa nu crape.

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 20 Feb 2009, 00:08

andrei mai tii minte arcul ala demontabil de la intilnirea de 1 mai acum un an ? era facut din fag si credema fagul chiar ma uimit. a fost chiar usor de lucrat si are zvick in el. :d :d
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 20 Feb 2009, 00:35

Din p.d. meu de vedere e imposibil sa cumpar stejar si sa iau acasa fag!
Ambele sint de esenta tare; dar unul e folosit cu precadere pt. foc iar celalalt doar pt. mobila etc(piloni Venetia)
?

1!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 20 Feb 2009, 09:56

da, anasazy, imi amintesc! am tras cu el!!! si mergea fain!!! o sa vad ce iese.. nu va fi ceva de putere mare oricum.. . acolo pe la 18 kg ar trebui sa reziste..

florin, aia aveau niste bucati de lemn late cam de 7 cm si groase cam de 2 cm nu erau prea multe.. si mi-au zis asta e fag asta stejar :) mie mi se pareau identice... daca nu esti tamplar sau sa fi lucrat cu lemn e un pic mai greu de deosebit. am pus mana pe o bucata mai dreapta si mai lunga si am intrebat "e stejar?" mi s-a zis "da".
sau poate erau toate de fag si mai vindeau si la pret de stejar.. asa.. pt. "cunoscatori" hahaha

apropo de cumparat altceva. am cumparat din piata pt. tatal meu cu cativa ani in urma niste "ciresi" :) (cel putin asa sustinea vanzatorul) si acum are vreo 7 visini de toata frumusetea pe rod :) nu-i bai ca face visinata ;)

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 20 Feb 2009, 19:41

fagul e mai roscat....iar stejarul are niste dungulite inchise, ca niste "pistrui" mai lungi in lungul fibrei

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 20 Feb 2009, 23:02

Asa e Andrei ,m-am pripitcu afirmatia.... uneori datorita unori factori ...lumina ...umezeala ...praf(strat) esti inselat in recunoasterea unui material lemnos ca sa zic asa! scuze!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

Post Reply