Ca baza am folosit o bucata de spalt dintr-un sort de sudura. Pe aceasta am trasat modelul folosind un sablon din mucava.

Peste acest acest spalt am adaugat o bucata de piele sintetica, folosita la tapitat. Initial ma gandisem sa adaug cate o astfel de foaie pe fiecare fata a spaltului insa am renuntat pentru o aderenta cat mai buna a protectiei pe antebrat.

Aici se pot vedea si cele doua bucati de piele sintetica trasate si pregatite pentru decupat. Nu am din pacate si o fotografie cu aversul pieselor insa promit sa postez cat de curand.
Dupa ce am decupat cele doua bucati le-am lipit folosind un adeziv tip pernandez pentru o cat mai buna fixare, iar apoi le-am aplicat o cusatura pe margine. A urmat realizarea orificiilor pentru capse, cu o preducea bineinteles. Am folosit capse-nituri de cizmarie pe care le-am fixat din lipsa de alte mijloace tehnice cu un cleste preducea cumparat la reduceri.Bineinteles ca dupa vreo 15 capse a inceput sa faca "fete-fete" si pana in final a cedat, insa important e ca si-a facut treaba. Pe viitor voi cauta o solutie mai buna, capuitorul fiindu-mi inca inaccesibil.
Initial intentionam sa folosesc ca sistem de prindere trei cureluse dispuse paralel, insa in final modelul mi s-a parut cam "grosolan" si am optat pentru o varianta mai supla, folosind nise bride in forma de potcoava. Bridele le-am realizat dintr-o teaca veche de la un cutit de vanatoare.
O prima faza a proiectului a fost cam asa:

Dupa aceata etapa m-a gandit la o varianta de ornament. Initial intentionam sa folosesc o a doua bucata de piele , de culoare contrastanta pentru a realiza un fel de feston pe margine si a masca astfel spaltul bovin. Am renuntat insa la idee repede ,pielea in cauza fiind prea subtire pentru a face fata unei cusaturi atat de marunte. Asa ca m-am hotarat sa aplic un decor care sa acopere tot interiorul antebratului( partea supusa protectiei), si care sa fie relativ simplu, rezistent si de efect. M-am oprit asupra unui nod celtic pe care il aveam salvat de mult in calculator si pe care l-am modificat in raport cu nevoile mele.

Am realizat apoi un sablon cartonat, pe care l-am folosit atat pentru realizare decorului din piele cat si pentru marcarea gaurilor necesare cusaturii finale. Sper ca fotografiile de mai jos sa fie sugestive:

Dupa gaurire si decupare am lipit ornamentul pe aparartoare cu acelasi adeziv folosit anterior pentru o fixare cat mai buna si pentru a-mi usura munca in timpul cusaturii. A urmat bineinteles o noua perforare pt a imprima si aparatorii gaurile necesare, iar apoi , partea cea mai usoara ,cusatura finala. Cam asta ar fi in acest moment, intrucat pozele cu produsul final sunt inca pe camera.Promit sa revin cat de curand (probabil mai pe seara ) cu un nou update si poze mai multe. Va salut si va urez toate cele bune.