FlatBow asimetric

Munca mea.......
anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43
Re: FlatBow asimetric

Post by anasazzy » 14 May 2009, 18:45

misto arcul <):) este super atractiv ,acum abia astept sa il vad terminat. iar cu pinza de in ,este doar o protectie sa nu se rupa. nu ajuta la forta doar nu lasa lemnul sa faca aschii de rupere, eu am lipito cu rasina epoxidica care are timpul de uscare mai lung [seringi din bricostore :d ].pina in prezent si-a facut treaba excelent ,deja are un an , chiar am scurtat arcul cu 8 cm si rezista cu brio...........marian
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

hegedus_zsolt
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by hegedus_zsolt » 14 May 2009, 21:26

A iesit foarte fain. Felicitari =D>

Vreascu
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Iasi
judet:Iasi
Varsta:35

Post by Vreascu » 19 May 2009, 08:59

Salutare...
Lucru la stejarel merge inainte...Am lipit adaosurile de mesteacan la capete...le-am dat o forma...am pregatit fasiile de panza pentru backing ...si le-am lipit. Am folosit clei de oase...asa ca urmatoarele 7-8-10 zile va sta sa se usuce bine lipitura.

Image
Cand am lipit mesteacanul pe capete am mai fortat un pic reflexul...nu a ajutat foarte mult miscarea asta...la lipitura asta am folosit epoxy... :')
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Capetele au 10 mm latime si o grosime de 14 mm...Probabil am se le mai ingustez un pic...sa fie mai "blade"...dar abia dupa ce pun coarda pe arc sa vad cum se comporta...
Image
Image
Image
In pozele astea se vede ca dupa ce am lucrat capetele ... am strunit arcul la brace-hieght dar nu l-am intins deloc...mi-a fost teama ca fara un pic de matisaj se vor desprinde lipiturile...
Image
Image
Si cam asa arata "mumia" acum...infashurat strans cu tifon. Probabil dupa primele 2-3 zile am sa dau jos tifonul ...si am sa ma apuc de pictura decorativa. Am facut un pic de "risarci" si m-am oprit la Nodul Celtic ca motiv decorativ.
Image
Image
Image
Ceva in genul asta........................va urma... :d

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 19 May 2009, 16:45

salut!

arata foarte bine si cu siguranta va fi rapid....abia astept sa vad cum faci nodurile alea celtice, si mie imi plac foarte mult...pe de alta parte ma bucur ca a mers cum am zis, cu capete lipite din alt lemn...acuma am vazut si eu prin alte parti ca fasia aia de lemn era lipita pe burta...oricum nu cred ca e foarte important, atat timp cat zona e rigida...

spor la lucru in continuare...imi place mult ce-ai facut :)

Ionut
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

JohnTheRipper
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by JohnTheRipper » 15 Oct 2009, 20:04

Super fain arcu! =D> =D> =D> . Am si eu o stiva de stejar de vreo 165 cm si ma gandeam sa fac ceva de genu. Numa ca eu ma gandesc sa fac backing de canepa (sfoara aia ce se gaseste de cumparat, si arata asa mai "primitiv" :d ). Putei incerca si tu aia. Am auzit ca are proprietati asemanatoare tendonului, adica iti tine arcu in reflex, si ia set mult mai putin. Dezavantaju e ca solicita mai mult bura arcului din cauza ca nu se prea intinde. Oricum, a iesit foarte frumos arcu. Imi plac in special recurvarile. Felicitari si la cat mai multe!

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 16 Oct 2009, 19:42

salut Marius...abia acuma am vazut arculetu..super fain....ce sa mai zic, ca au zis altii ce era de zis....muchiile nu se lasa nerotunjite la arc, cand te apuci de tiller, de batul ala stii prea bine...am vb. la tine ca ar trebui sa-ti faci un sistem de scripeti....o sa vina si asta sunt sigur...acuma vreau sa-ti zic doar o singura chestie.....eu la arcul meu cu backing de piele, nu am asteptat atat de mult cat zidceai tu....a doua zi poti da jos bandajul ala in mod sigur, si mai poti sa-l lasi vreo 3 zile asa sa se usuce...e suficient daca ai folosit in....eu am folosit piele, care sa zicem sa usuca mai greu, si tot cam asa l-am lasat...vreo 3 zile....si a fost ok....si ar fi o idee buna sa matisezi acolo unde se termina bucatile de lemn lipite pe spatele arcului la capete...bafta in continuare....

Post Reply