3 arcuri facute iarna asta

Munca mea.......
nightride
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: 3 arcuri facute iarna asta

Post by nightride » 03 Mar 2009, 10:09

Vreascu wrote:Multumesc mult de aprecieri... Chestiunea e ca in poze nu se vad toate "detaliile", toate imperfectiunile...urme de unelte, zgarieturi, urme de penson cu baitz...etc. Inca nu m-am lamurit exact cum reusesc unii pe afara sa scoata arcurile cu finish ca de mobila...impecabile...Probabil unelte si materiale mai bune, timp mai mult si atentie la detalii mai mare...

Bafta.
mie ce-mi place la arcurile tale nu are nici o legatura cu finish-ul perfect, de mobila. tocmai faptul ca nu sunt lucioase si perfecte ca suprafata le da personalitate si frumusete.

toate cele bune :)

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 08 Mar 2009, 00:45

Marius...la finish daca vrei intr-adevar sa iasa cat mai fine, trebuie frecat foarte foarte mult cu smirghelul...la finisaj muncesc ore in sir...sa nu se mai vada urme de scule, etc.....foloseste intai un smirghel mai gros, pe urma unu mediu , si la urma de ala fin....si freci pana incepe lemnu sa luceasca....pe urma baitz si lac...cam asta ar fi ....

Vreascu
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Iasi
judet:Iasi
Varsta:35

Post by Vreascu » 12 Mar 2009, 00:20

Salut...din pacate arcul lung de 40 lbs din cele trei facute iarna asta a scos un sunet nu prea placut la ultima tragere...unul din noduri de langa maner a cedat psihic...chiar daca eu ii lasasem destul material de jur imprejur...Astfel acum acel arc a devenit un arc lung reflex-deflex cu maner rigid...
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Nodul cu problema l-am desfacut fortat cu o dalta ca sa il pot lipi sanatos cu rasina epoxidica...manerului i-am adaugat ceva fag...matisat in punctele sensibile cu sfoara de bumbac....Capetele le-am indoit la abur si din cauza asta a trebuit sa refac nock-urile...Reflexul pe matrita era de 3 inch dar si-a pastrat in final numai 1,5 inch reflex. Coarda acestui arc este facuta din 5fire de pescuit textil de 25kg tarie per fir. Este subtire si ushoara...pishca un pic de degete la tragere dar are un sunet foarte frumos cand este tensionata pe arc. Sunet de coarda de instrument muzical...In urma acestor operatiuni...arcul a pierdut 5 lbs acum avand 35 dar parca trage si mai bine fara hand shock. Va fi un arc bun pentru sotie sau pentru surioara...inca nu m-am hotarat.... :) ...Celelate doua arcuri din acest capitol rezista pe baricade...deocamdata. Daca mai pocneste vreo unul va anunt eo.

Bafta

Vreascu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Vreascu » 12 Mar 2009, 11:54

Da...corect...simplu si eficient ...uite ca nu m-am gandit de-odata la asta... :)

falco
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by falco » 12 Mar 2009, 23:20

^:)^

ionutz
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by ionutz » 13 Mar 2009, 00:44

Ultimul imi place. E foarte reusit.

Spor la urmatoarele.

Vreascu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Vreascu » 22 May 2009, 08:25

Salutare...tot eu mai incurc un pic itele pe aici...Fac un mic UPDATE la situatia celor trei arcuri facute in iarna...Arcul cu siahuri a ramas neschimbat...din cand in cand il mai scot la o tragere si isi face treaba multumitor...Arcul lung de 35 kgf ...a cedat psihic dintr-o prostioara de-a mea...Plin de sntuziasm ca ma intalnii acu ceva saptamani cu Akila...am tras de el de-o-data dupa ce arcul nu fusese exersat o vreme si a pleznit...asta e...facem altul cand om gasi lemnul potrivit...
Si ajung la cel de-al treilea arc care a mai suferit inca o modificare...I-am refacut manerul...ocazie cu care i-am bagat un pic de reflex in acea zona...Am pus si un backing de raw hide cu clei de oase pe el... Cam asa arata acum...
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Adunat reflexul si cu baking-ul au adaugat 2 kg forta la cele 16 kgf pe care le avea inainte...la o intindere de 27 inch.
Decoratiile alea "expresioniste" sunt facute cu acrilice pe un fond dat cu cerneala verde direct pe piele. Apoi arcul a fost "sigilat" cu 3 straturi de ulei de in fiert. Inca o modificare facuta consta in faptul ca am coborat manerul astfel ca, acum, arcul este asimetric...locashul de tragere este un pic (13 mm) deasupra centrului real.

...Bafta...

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 22 May 2009, 08:39

Super, super, super!!!
Ei designerilor, va invidiez sincer cum puteti sa gasiti si culorile potrivite si formele si sa le si transpuneti intr-un arc!!!
Frumos!!!!
si nock-urile asa fine ma tot uit la ele, imi place la nebunie cum arata!!
Felicitari!

andrei

Post Reply