Sper sa ma ajutati cu cateva lucruri...
De ceva vreme ma ocup cu constructia unui flatbow dintr-un lemn cu care am inceput sa lucrez cu ideea de a ma obisnui cu modul de lucru/unelte. Este frasin, dar lemnul a fost plin de noduri, mancat de carii si indoit.

Inca se vad urmele de la carii pe spate arcului la fade-outuri... dar nu pare a fi o problema.

Dupa multe ore de munca grijulie (nu am multa experienta), am ajuns la partea de tillering si mi-am dat seama ca s-ar putea sa nu devina niciodata "arc". Daca ar veni sfoara pusa pe arc, ar fi cu mult la stanga manerului (chiar daca l-am facum mai la stanga decat ar fi trebuit. Singura solutie (sugerata in TBB) este sa indoi arcul in zona manerului folosind aburi. E explicat destul de detaliat, si nu pare complicat, dar poate aveti voi alte sugestii?
As aveas si alte intrebari, insotite de poze.

Aici e un nod mare care nu putea fi ocolit (vazut si de o parte, si de alta). Este bine ce am facut pana acum cu el? Ar trebui oare sa las bratul se se indoaie mai putin in zona aceea? (E aproape de mijlocul bratului, chiar zona care ar trebui sa se indoaie mai mult)

Multumesc anticipat pentru orice raspunsuri.