un prim arc

Munca mea.......
Post Reply
mrbigpd
Membru al forumului
Membru al forumului
un prim arc

Post by mrbigpd » 23 Mar 2010, 01:07

Seara buna tuturor

si uite-asa, dupa o lunga iarna, un arc se naste odata cu venirea primaverii. A fost o iarna lunga. prea lunga. treaba asta a generat noi hobbi-uri, printre care si asta cu arcurile.

asa-dar prezint si eu pe-aici ce am realizat, in premiera:

un arc. punct. nu stiu in ce categorie sa il pun. ca e piradal ca e selfbow ca e "holmica" sau ca nu e nici unul, e doar primul meu arc ( nu se pun alea din copilarie, facute din crengi de corn )

in fine, dupa un efort minim si timp de lucru "printre picaturi" am faurit acest minunat arc. Glumesc. A iesit si el intr-un fel. Flexeaxa bine (este foarte cursiv), nu egal, dar cursiv. putere undeva pe la 30# la 28'' estimez eu (mama lor de masuri englezesti), efectiv nu am cu ce sa masor, o sa imi cumpar un cantar. Lungimea lui este de aproape 70"" iar latimea descreste de la ~40 mm pana la ~23 mm la o grosime de ~13-15 mm
pentru prima incercare, sunt multumit.
dar las pozele sa vorbeasca
nu va lasati pacaliti de lacul colorat cu care l-am dat, nu am ales culoarea, asta o aveam "pe stoc"

in alta ordine de idei, am un pic nevoie de ajutor, poate ma indruma careva spre un magazin ceva in care pot sa imi procur (ieftin:P) ceva varfuri de sageti (de preferat 8 mm diam. ext).

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

mrbigpd
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: un prim arc

Post by mrbigpd » 23 Mar 2010, 01:14

a-ha, si, inca ceva, coarda este tot din ce-am gasit "pe-acasa" adica o cordelina din PP adica plastic, sper sa reziste (macar un pic) si nu sa reziste forte arcului ci mai degraba la factorii exteriori, de ex arde instant; dar, trebuia sa vad cum "merge" arcul, doar nu era sa asteppt pana IMI SPUNE CAREVA UNDE GASESC COARDA PENTRU EL (si pentru altele, cumpar o rola intrega daca ma ajutati).

spor la mesterit!

mrbigpd
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by mrbigpd » 23 Mar 2010, 02:05

Image
urmeaza un arc pentru nevasta-mea, deja e "in lucru"
o sa fie de lungime... undeva pe la vreo 66 inci lungime si vreo 25# dar trebuie sa iasa un draw length ceva mai mic, pe la vreo 25-26" adica alte sageti, alte distractii, deci am nevoie de varfuri!!

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 23 Mar 2010, 08:43

Salut!

fain arcul, dar ai grija la tillering :)

eu zic ca bratele se indoaie prea mult langa maner, ar fi trebuit sa lucreze mai mult spre mijloc....

cred ca ai putea ingusta arcul, si s-ar mai regla chestia asta.....daca ai mers pe grosime constanta, uneste latimea la fadeuri cu latimea de la capete cu linie dreapta...deci de la 40mm sa ajungi la 10mm, sau chiar 8.....

pe ultimii 20cm poti lipi o fasie subtire de lemn pe burta, si poti ingusta si mai mult capetele....zic asta pentru ca arcul oricum va fi predispus sa lucreze mai mult langa maner, cum l-ai obisnuit de la inceput...si s-ar simti la viteza...

in orce caz, la urmatorul poti respecta aceste chestii, in primul rand trecerea de la 40 la 10mm...si o za vezi ca tillerul va iesi mult mai bine ;)

sper ca nu te-a deranjat ce am zis :)
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

mrbigpd
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by mrbigpd » 23 Mar 2010, 09:15

in nici un caz nu ma deranjeaza, pana la urma asta e ideea, de a invata si a face mai bine data viitoare. altfel pastram pentru mine.
puteam/pot sa mai lucrez la el, problema e ca mi-e ca scade mult forta daca egalizez curbura bratelor. ca sa nu mai zic ca manerul nu e fix pe mijloc. Chiar am avut o problema ca mi s-a parut ca s-a inmuiat destul de mult odata cu slefuirea lui, dar asta doar "din ochi", nu am masurat, deci ca l-am lasat asa cum a iesit el...

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 23 Mar 2010, 09:36

ok, la urmatorul stii.......

e mai avantajos sa scazi latimea si sa pastrezi o grosime relativ constanta.....se va curba mai bine si e mai usor de lucrat.....si....neaparat capete mai inguste :)
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

mrbigpd
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by mrbigpd » 23 Mar 2010, 20:56

se pare ca este o problema cu hostingul unde am urcat imaginile,
in fine, apelez acum la un hosting specializat :P

multam de sfaturi si incurajari, o sa il bag un pic in service cand o sa am un pic de timp
Image

Image

Image

Image

Image

ImageImage Hosting

ImageImage Hosting

cam asa arata si manerul... asta ar fi mai degraba o proba sa vad cum merg puse imaginile pe-aici

ce ma oftic ca n-am un nenorocit de cantar in toata casa ~x(
Last edited by mrbigpd on 23 Mar 2010, 21:16, edited 2 times in total.
Reason: editat poze

mrbigpd
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by mrbigpd » 23 Mar 2010, 23:06

in urma unor masuratori are 32 pounds la 28 inch (mama lor de masuri englezesti adica 14,6 kg la intindere de 71 cm)

Post Reply