Slana de porc

poze, linkuri, subiecte pe care nu le poti cataloga in nici un alt subiect ...
Locked
JohnTheRipper
Membru al forumului
Membru al forumului
Slana de porc

Post by JohnTheRipper » 08 Sep 2009, 10:59

Salut! Nu are absolut nici o legatura cu constructia de arcuri, dar, finndca suntem Romania (in mare proportie :d ) indraznesc sa intreb: cum va place slanina? Mie imi place afumata cu lemn de prun si tinuta in saramura. Cand am chef, iau slana din saramura, o tin la desarat si o mananc cu telemea de oaie si rosii =p~ .
Stiu ca ii aiurea da noh, suntem la libere & deschise. :d

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Slana de porc

Post by akila » 09 Sep 2009, 00:23

=)) =)) =))

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Slana de porc

Post by andreih » 09 Sep 2009, 08:55

pusa intr-o tepusa si tinuta putin (atat cat trebuie) deasupra unui foc la iarba verde, intr-o pauza de la tras cu arcul :)

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts:767
Joined:13 Dec 2012, 17:11
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Re: Slana de porc

Post by dady » 09 Sep 2009, 12:11

#-o minti odihnite...

User avatar
candavaly
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts:102
Joined:24 Jun 2007, 20:15
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Bucuresti
judet:Bucuresti
Varsta:28
Location:Bucuresti
Contact:

Re: Slana de porc

Post by candavaly » 09 Sep 2009, 12:55

Salut...
deja imi ploua in gura
sa va spun ce imi place mie:
3 tipuri:
stilul moldevenesc: adica slanina tinuta cu sare (nu saramura) si condimente 3 zile apoi afumata o zi intreaba la lemn de fag pt temperatura si putregai de fag si mar pentru fum si la sfarsit niste crengi tinere de brad pentru aroma.
stilul saramura: se ia slanina obtinuta mai sus si se pune intrun borcan cu saramura fiarta si se lasa pana se umfla soricul si ea devine foarte moale si buna; eu o prefer asa cum e, nu o mai desarez
stilul ardelenesc: slanina condimenta se pune la saramura exact 7 zile apoi se afuma 7 zile consecutiv. Ei aici intervine reteta fiecaruia si din cate am auzit unii o afuma 7 zile consecutiv intro afumatoare, lasand noaptea foc mai domol doar pt fum sa o patrunda si ziua foc mai puternic pt temperatura, altii opresc focul noaptea si il pornesc a doua zi.
Chiar as putea intreba pe aceasta cale pe cineva din ardeal... cum o prepara....
Si de mancat... oricum... numai sa fie ceapa, branza
O reteta f buna de mancat slanina este sa se taie cuburi de 1 cm astfel incat sa se tina in soric. Apoi se pune intro tepusa, si deasupra jarului... ea incepe sa se topeasca si curge slanina topita. se ia o bucata de paine preferabil coaja si se scurge acea slanina topita.
se tine pe jar slanina pana cand se inegreste soricul
dupa care se mananca painea cu slanina topita si cu slanina taiata de pe soric. apoi se mananca soricul.

Pofta buna :)
Die with your boots on ! ! !

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts:767
Joined:13 Dec 2012, 17:11
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Re: Slana de porc

Post by dady » 09 Sep 2009, 15:47

eu prefer ciainiz :)

User avatar
anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Posts:441
Joined:03 Nov 2007, 15:25
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43
Location:BUCURESTI
Contact:

Re: Slana de porc

Post by anasazzy » 09 Sep 2009, 17:47

eu nu prea mai am voie sa halesc slanina :( [am colesterol cit cuprinde] dar preferata mea este sunca subtire muntenasca , doar tinuta la saramura fara fum fara condimente asa cruda. este dulce si daca o ingheti si o tai feliute subtiri de 2 mm se topeste pe limba =p~ =p~ =p~cu usturoi sau ceapa este moartea mea [daca as minca zilnic ar fi la propriu moartea mea :)) ]
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

User avatar
florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Posts:750
Joined:28 Sep 2008, 17:31
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov
Location:Brasov
Contact:

Re: Slana de porc

Post by florinarnaut » 09 Sep 2009, 21:57

Salut!


E o delicatese...doar pt. cei care depun un efort fizic sustinut pe toata durata zilei...altfel devine sau se transforma in ceva daunator sanatatii...
Personal..sint de acord cu toate retetele de pregatirea "slanei" sint super!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts:767
Joined:13 Dec 2012, 17:11
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Re: Slana de porc

Post by dady » 09 Sep 2009, 22:29

%-( ce **** va place la grasimea aia plina de porcarii??? =)) eu incerc sa evit si carnea de porc dapoi slana #-o
se baga cineva la o salata de cruditati?

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Slana de porc

Post by andreih » 10 Sep 2009, 09:05

Dady:
"N-am ajuns pana in varful lantului trofic ca sa mancam ierburi" :P
cam asa zicea cineva....

iar despre carnea de porc...
o ceafa la gratar acolo, niste carnati de casa inveliti in hartie uda si prajiti in jar, jumari, toba, racituri....
mai bine tac ca mi se face o foameee...
hehehe mai sunt vreo 3 luni ;;)

Locked