Stiu ca ii aiurea da noh, suntem la libere & deschise.
Slana de porc
-
JohnTheRipper
- Membru al forumului

Salut! Nu are absolut nici o legatura cu constructia de arcuri, dar, finndca suntem Romania (in mare proportie
) indraznesc sa intreb: cum va place slanina? Mie imi place afumata cu lemn de prun si tinuta in saramura. Cand am chef, iau slana din saramura, o tin la desarat si o mananc cu telemea de oaie si rosii
.
Stiu ca ii aiurea da noh, suntem la libere & deschise.
Stiu ca ii aiurea da noh, suntem la libere & deschise.
-
andreih
- Membru al forumului

Re: Slana de porc
pusa intr-o tepusa si tinuta putin (atat cat trebuie) deasupra unui foc la iarba verde, intr-o pauza de la tras cu arcul 
-
dady
- Membru al forumului

- Posts:767
- Joined:13 Dec 2012, 17:11
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::tgmures
- judet:mures
- Varsta:34
Re: Slana de porc
- candavaly
- Membru al forumului

- Posts:102
- Joined:24 Jun 2007, 20:15
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Bucuresti
- judet:Bucuresti
- Varsta:28
- Location:Bucuresti
- Contact:
Re: Slana de porc
Salut...
deja imi ploua in gura
sa va spun ce imi place mie:
3 tipuri:
stilul moldevenesc: adica slanina tinuta cu sare (nu saramura) si condimente 3 zile apoi afumata o zi intreaba la lemn de fag pt temperatura si putregai de fag si mar pentru fum si la sfarsit niste crengi tinere de brad pentru aroma.
stilul saramura: se ia slanina obtinuta mai sus si se pune intrun borcan cu saramura fiarta si se lasa pana se umfla soricul si ea devine foarte moale si buna; eu o prefer asa cum e, nu o mai desarez
stilul ardelenesc: slanina condimenta se pune la saramura exact 7 zile apoi se afuma 7 zile consecutiv. Ei aici intervine reteta fiecaruia si din cate am auzit unii o afuma 7 zile consecutiv intro afumatoare, lasand noaptea foc mai domol doar pt fum sa o patrunda si ziua foc mai puternic pt temperatura, altii opresc focul noaptea si il pornesc a doua zi.
Chiar as putea intreba pe aceasta cale pe cineva din ardeal... cum o prepara....
Si de mancat... oricum... numai sa fie ceapa, branza
O reteta f buna de mancat slanina este sa se taie cuburi de 1 cm astfel incat sa se tina in soric. Apoi se pune intro tepusa, si deasupra jarului... ea incepe sa se topeasca si curge slanina topita. se ia o bucata de paine preferabil coaja si se scurge acea slanina topita.
se tine pe jar slanina pana cand se inegreste soricul
dupa care se mananca painea cu slanina topita si cu slanina taiata de pe soric. apoi se mananca soricul.
Pofta buna
deja imi ploua in gura
sa va spun ce imi place mie:
3 tipuri:
stilul moldevenesc: adica slanina tinuta cu sare (nu saramura) si condimente 3 zile apoi afumata o zi intreaba la lemn de fag pt temperatura si putregai de fag si mar pentru fum si la sfarsit niste crengi tinere de brad pentru aroma.
stilul saramura: se ia slanina obtinuta mai sus si se pune intrun borcan cu saramura fiarta si se lasa pana se umfla soricul si ea devine foarte moale si buna; eu o prefer asa cum e, nu o mai desarez
stilul ardelenesc: slanina condimenta se pune la saramura exact 7 zile apoi se afuma 7 zile consecutiv. Ei aici intervine reteta fiecaruia si din cate am auzit unii o afuma 7 zile consecutiv intro afumatoare, lasand noaptea foc mai domol doar pt fum sa o patrunda si ziua foc mai puternic pt temperatura, altii opresc focul noaptea si il pornesc a doua zi.
Chiar as putea intreba pe aceasta cale pe cineva din ardeal... cum o prepara....
Si de mancat... oricum... numai sa fie ceapa, branza
O reteta f buna de mancat slanina este sa se taie cuburi de 1 cm astfel incat sa se tina in soric. Apoi se pune intro tepusa, si deasupra jarului... ea incepe sa se topeasca si curge slanina topita. se ia o bucata de paine preferabil coaja si se scurge acea slanina topita.
se tine pe jar slanina pana cand se inegreste soricul
dupa care se mananca painea cu slanina topita si cu slanina taiata de pe soric. apoi se mananca soricul.
Pofta buna
Die with your boots on ! ! !
-
dady
- Membru al forumului

- Posts:767
- Joined:13 Dec 2012, 17:11
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::tgmures
- judet:mures
- Varsta:34
Re: Slana de porc
eu prefer ciainiz 
- anasazzy
- Constructor de arcuri

- Posts:441
- Joined:03 Nov 2007, 15:25
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::bucuresti
- judet:----
- Varsta:43
- Location:BUCURESTI
- Contact:
Re: Slana de porc
eu nu prea mai am voie sa halesc slanina
[am colesterol cit cuprinde] dar preferata mea este sunca subtire muntenasca , doar tinuta la saramura fara fum fara condimente asa cruda. este dulce si daca o ingheti si o tai feliute subtiri de 2 mm se topeste pe limba
=p~cu usturoi sau ceapa este moartea mea [daca as minca zilnic ar fi la propriu moartea mea
]
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască
- florinarnaut
- Constructor de arcuri

- Posts:750
- Joined:28 Sep 2008, 17:31
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Brasov
- Location:Brasov
- Contact:
Re: Slana de porc
Salut!
E o delicatese...doar pt. cei care depun un efort fizic sustinut pe toata durata zilei...altfel devine sau se transforma in ceva daunator sanatatii...
Personal..sint de acord cu toate retetele de pregatirea "slanei" sint super!
E o delicatese...doar pt. cei care depun un efort fizic sustinut pe toata durata zilei...altfel devine sau se transforma in ceva daunator sanatatii...
Personal..sint de acord cu toate retetele de pregatirea "slanei" sint super!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -
- Dalai Lama -
-
dady
- Membru al forumului

- Posts:767
- Joined:13 Dec 2012, 17:11
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::tgmures
- judet:mures
- Varsta:34
Re: Slana de porc
se baga cineva la o salata de cruditati?
-
andreih
- Membru al forumului

Re: Slana de porc
Dady:
"N-am ajuns pana in varful lantului trofic ca sa mancam ierburi"
cam asa zicea cineva....
iar despre carnea de porc...
o ceafa la gratar acolo, niste carnati de casa inveliti in hartie uda si prajiti in jar, jumari, toba, racituri....
mai bine tac ca mi se face o foameee...
hehehe mai sunt vreo 3 luni
"N-am ajuns pana in varful lantului trofic ca sa mancam ierburi"
cam asa zicea cineva....
iar despre carnea de porc...
o ceafa la gratar acolo, niste carnati de casa inveliti in hartie uda si prajiti in jar, jumari, toba, racituri....
mai bine tac ca mi se face o foameee...
hehehe mai sunt vreo 3 luni