Salutare, de cateva zile am vb cu Marius(Vreascu) si ne-am horatat sa facem cate o sageata de flight dupa modelul turcesc, in primul rand pt a vedea ce performante putem scoate cu materialele ce le avem si in al 2-lea rand pt ca cel putin mie imi place cum arata. m-au surprins foarte mult dimensiunile si forma fusiforma, nockul care e "atasat", varful destul de subtire si scurt, toate partile erau parca de la cu totu altceva decat o sageata. Am incercat sa respect cat mai mult posibil valorile dimensiunilor ce le-am gasit, modificarea majora facuta e ca in loc de 62cm am facut la 67cm, asta a dus la ingtosarea batului de la 7.6 la 7.8 si zona cea mai subtire de la nock e mai groasa cu aproape 1mm. nickul format din 2 bucati atasate pe shaft, e matisat cu tendon si pt ca nu am avut clei de nici un fel am lopit cu rasina epoxy. varful e din corn de vaca, rotunjit la 4mm, insertia e de 1cm iar partea de afara e de 8mm. penele sunt de curcan, lungime 4,7mm si 9mm latime. ar fi trebuit sa inceapa imediat de la gaura nockului dar le-am pus mai eparte cu 3mm pt a avea luc sa tin cat de cat sageata. penele sunt asezate altfel decat cum folosim noi, o pana e in prelungirea santului de la nock(deci nu perpendicular pe sant cum folosim de obicei) iar celelalte la 120 grade. iar rezultatul e asta:
shaftul la inceput si bucatile de corn din care urma sa fac varful
shaftul deja fusiform si zona de nock
varful
limbile nockului in lucru, taiat lemnu perpendicular pe fibra pt a avea o rezistenta mai mare
nockul lipit apoi matisat cu tendon
penele ce urmau lipite, nu inainte de pictarea shaftului
varful la final, am matisat cat mai fin cu tendon si partea de la varf
sageata terminata
sper ca in weekend sa le putem testa