Arc din salcam(honey locust)

Munca mea.......
Post Reply
Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului
Arc din salcam(honey locust)

Post by Greenarrow » 04 Dec 2009, 17:05

Salutare,arcul asta l-am facut in vara dintr-o bucata de salcam(honey locust) care avea un aspect mai deosebit.Din pacate la tillering am gresit ata de mult incat arcul nu are mai mult de 28 de livre la 28-29 inch(i-am masurat puterea in toamna la padure la Greaca......ce-i care au fost acolo au vazut arcul).Alte detalii tehnice: are o lungime de 1.54cm si in cel mai lat loc are 4cm si o grosime in carne de 0,7-0,8cm,iar la nockuri are 1cm.E asimetric bratul de sus fiind mai lung si are si fereastra de tragere.......si un backing de matase(deaia sintetica - are un nume specific de care nu-mi aduc aminte acum :d )
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Bafta!!

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Re: Arc din salcam(honey locust)

Post by Neacsu Ionut » 04 Dec 2009, 22:35

Salut!

Foarte frumos. Imi place mult ideea de a folosi o forma naturala...nodul ala din maner da foarte bine...designul imi aduce aminte de arcurile amerindiene :)

si la 154cm sa il intinzi atat iar mi se pare foarte bine...se pare ca salcamul e intr-adevar foarte elastic...

am vazut arcul si pe viu si pot spune ca e foarte fain ;)

Felicitari! :)
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 05 Dec 2009, 10:30

Salut, ce forma frumoasa! Aduce intr-adevar cu forma specifica unuia dintre triburile amerindienilor de campie. Banuiesc, dupa forma, tiller dar si tarie, ca nici nu simti declansarea sagetii.

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 05 Dec 2009, 15:18

Din pacate a iesit cam usurel,dar poate in viitor o sa ma indur sa dau jos backingul si sa pun nishte tendon,poate reusesc sa-l mai intaresc pana pe la 16 kgf si ii bag si un refkex la capete.

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 05 Dec 2009, 23:44

:)) Adevar graiesti Florine :P

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 07 Dec 2009, 17:16

Sal....ai zis honey locust....esti sigur ca e specia aia cu tepi lungi asa??? sau e salcam de asta care creste pe la noi din belsug..??? honey locust e un copac, pe care c resc niste tepi foarte lungi , si are frunza un pic diferita..... nu e la fel de bun ca salcamul nostru autohton, dar se poate face arc din el.... arcul arata foarte fain....in ce priveste tiller-ul cred ca puteai sa mai furi un pic, de langa fade-uri...din zona manerului... si sa lasi capetele un pic mai rigide....un pic se indoaie prea tare in zona capetelor.... oricum felicitari....treci la urmatorul....cu cat incerci mai mult sa repari un arc, cu atat ai sanse mai mari sa-l s trici de tot.....crede-ma pe cuvant.... :d

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 07 Dec 2009, 17:33

honey locust- glădiţa in romana....se foloseste in perdelele forestiere....adica pe langa drumuri, sine, etc...

salcamul e Robinia pseudoacacia....iar gladita Gleditsia triacanthos...nu intru in botanica, dar sunt relativ indepartate...

contrar aparentelor nu e foarte inrudita cu salcamul...poate doar la aspect, desi honey creste in tufa, si e de talie mica...la gladita apar acei tepi, scoarta e mult mai putin crapata ca si la salcam, iar lemnul este alb(nu stiu sigur, dar cred ca nu are acel hard-wood galben ca la salcam)....

acum de preferinta e sa folosim salcam....dar, daca nu avem, si gladita este o alternativa rezonabila :)

acuma din ce am vazut la arcul asta...lemnul imi face o impresie buna...sincer imi pare mai elastic decat salcamul...dar nah...asta e doar asa, o presupunere....

oricum, acest arc demonstreaza ca daca vrei, se poate face arc si din specii mai putin folosite...si la forta aia e super ok de tras la tinta... :) ...si ca si aspect...nota 10 :d
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 08 Dec 2009, 00:21

Ionute ai mare dreptate e asa numita gladita si intradevar tot lemnul este alb nu are hardwood

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 08 Dec 2009, 11:59

Intrebasem doar sa nu existe confuzii.. ;) ....felicitari inca odata pt. arculet....

Post Reply