honey locust- glădiţa in romana....se foloseste in perdelele forestiere....adica pe langa drumuri, sine, etc...
salcamul e Robinia pseudoacacia....iar gladita Gleditsia triacanthos...nu intru in botanica, dar sunt relativ indepartate...
contrar aparentelor nu e foarte inrudita cu salcamul...poate doar la aspect, desi honey creste in tufa, si e de talie mica...la gladita apar acei tepi, scoarta e mult mai putin crapata ca si la salcam, iar lemnul este alb(nu stiu sigur, dar cred ca nu are acel hard-wood galben ca la salcam)....
acum de preferinta e sa folosim salcam....dar, daca nu avem, si gladita este o alternativa rezonabila
acuma din ce am vazut la arcul asta...lemnul imi face o impresie buna...sincer imi pare mai elastic decat salcamul...dar nah...asta e doar asa, o presupunere....
oricum, acest arc demonstreaza ca daca vrei, se poate face arc si din specii mai putin folosite...si la forta aia e super ok de tras la tinta...

...si ca si aspect...nota 10

To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...