Au murit pentru ca noi sa fim liberi....au trecut 20 ani.

poze, linkuri, subiecte pe care nu le poti cataloga in nici un alt subiect ...
Locked
akila
Membru al forumului
Membru al forumului
Au murit pentru ca noi sa fim liberi....au trecut 20 ani.

Post by akila » 22 Dec 2009, 21:41

Salut...zilele astea s-au implint 20 de ani de la revolutia din decembrie 1989, si sincer anu asta m-am simtit asa ...nu stiu...mai trist decat in anii precedenti...poate si datorita situatiei in care ne aflam acum cu totii....nu-mi place sa fac politica, si nici nu o sa o fac aici pe forum.....doar ca, "dragii" nostri politicieni ar trebui sa nu uite totusi ca acum 20 ani, au murit niste oameni, pentru ca noi sa fim astazi liberi, si sa putem vorbi aici despre una despre alta, fara a ne fi frica....si ar cam trebui sa le fie rusine acelor domni politicieni, si in al 12-lea ceas sa se trezeasca si ei si sa puna osu la treaba in folosu oamenilor si nu doar in folosu lor....
Nu stiu daca printre membrii acestui forum se afla persoane care au pierdut pe cineva drag in acele zile...sper din tot sufletul sa nu fie cazul....oricum ar fi, as vrea totusi sa stie, ca mai sunt si oameni care se gandesc la suferinta lor, ca mai sunt oameni care sunt recunoscatori pentru ce au facut acei "nebuni frumosi" in acele zile, si ca mai sunt oameni care varsa o lacrima de fiecare data cand vad imaginile acelor zile, si imaginile zilelor de astazi, cand unii nu se gandesc decat cum sa-si faca averile mai mari, si altii mor de foame si frig...
Dumnezeu sa aduca liniste si pace in sufletele celor ucisi la revolutie, si in sufletul famiilor distruse in acele zile...iar noi ar trebui sa incercam sa fim mai buni, cum imi zicea cineva de pe forum acum cateva zile...sa facem lumea asta sa fie un loc mai bun, unde sa putem trai cu totii in armonie, cu tot ce ne inconjoara....suna cam idealist.....asta e problema mea...visez prea mult la o lume perfecta, lipsita de durere si suferinta 8->

PS...in memoria celor usici....nu va vom uita niciodata...
http://www.youtube.com/watch?v=iB7DnJtr ... re=related

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Re: Au murit pentru ca noi sa fim liberi....au trecut 20 ani.

Post by dady » 22 Dec 2009, 22:06

Dumnezeu sa aduca liniste si pace in sufletele celor ucisi la revolutie, si in sufletul famiilor distruse in acele zile...iar noi ar trebui sa incercam sa fim mai buni, cum imi zicea cineva de pe forum acum cateva zile...sa facem lumea asta sa fie un loc mai bun, unde sa putem trai cu totii in armonie, cu tot ce ne inconjoara....suna cam idealist.....asta e problema mea...visez prea mult la o lume perfecta, lipsita de durere si suferinta
nu vreau sa-ti spulber visele Cipri dar daca te uiti in jur o sa ti le spulberi singur :D lumea aia buna nu va fi niciodata, dar niciodata, si e destul de logic. Oameni au murit pt tara asta de mii de ani si asta e rezultatul, nu numai cei de la revolutie. Si pt ca suntem unde suntem noi suntem responsabili, daca ei au murit nu implicit e bine sau se termina, mantalitatea la un procent f mare e inca cea de dionainte de 89 si noi nu facem nimic sa o schimbam, doar ne plangem si aratam cu degetul, nu numai politicienii sunt vinovati, in fond noi ii alegem sau nu, daca credem ca putem face mai mult suntem invitati printre ei, taraasta tre sa se schimbe de jos nu de sus, desi sus pute rau, jos putrezeste. Dupa mine daca ar fi un dumnezeu nu ar exista atatea nedreptati si nu ar fi situatii atat de dramatice in lumea asta, nu ar suferi atatia, dar putem continua sa traim cu speranta cu care traim de mii de ani si tot degeaba. Cred ca are ceva mai important de facut decat liniste :|

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 22 Dec 2009, 22:33

Stiu Andrei...vorbeam si cu maestro de o chestie...eu personal nu am mai fost la vot de vreo 20ani....pentru ca nu am avut ce sa aleg...si daca nu am ce alege, pur si simplu nu aleg...e foarte simplu....in rest nu prea am ce face...asa sunt eu construit, din pacate, sau din fericire....probabil daca eram construit altfel, nu as mai fi fost ce sunt.....uneori reusesc sa trec peste unele chestii, dar alteori se cam aduna, si atunci simt nevoia sa zic ceva...zilele astea m-a tot framantat treaba asta cu cei omorati la revolutie....nu-mi dadea pace, si am simtit ca trebuie sa zic ceva... :( ....stiu ca nu va schimba asta mare lucru.....dar eu personal am o vorba, si un principiu, care vine din meseria mea....daca la un spectacol de-al meu, din acele cateva sute de persoane care sunt in sala, reusesc sa aduc bucurie unei singure persoane , atunci eu personal ma declar multumit.....daca o persoana pleaca intr-adevar plina de un sentiment curat, pur, de fericire, daca ii smulg o lacrima la final, atunci sunt fericit....asa si cu idealismul meu....daca din cei care vor citi acest topic...macar unu, va simti ca trebuie sa schimbe ceva in el, ca datoram asta celor morti, atunci as fi foarte bucuros.....daca vom trai in continuare, gandindu-ne doar la cum sa avem burtile cat mai pline, fara a mai vedea si ce e in jurul nostru, atunci chiar ca suntem o natie pierduta.....lumea in care traim e deja o lume bazata doar pe material....cred ca e momentul in care noi toti ar trebui sa cautam si latura aia spirituala in noi toti....sa punem putin frana, si sa ne mai uitam si ce se intampla in jurul nostru....ce se intampla in natura,etc...chiar nu cred ca e atat de greu sa devenim un pic mai buni....e asa de usor sa faci rau....dar e atat de greu sa faci un pic de bine..... 8->

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 23 Dec 2009, 10:12

Florin,
Multe din realitatea exterioara ne ingradesc, de la nastere: pozitia sociala, ereditatea, dizabilitati de tot felul...
Si ce citezi tu are sens... Pana la un punct. NIMENI nu te poate opri sa fii liber chiar atat cat vrei. Fiindca libertatea nu ti-o da nimeni, trebuie sa lupti pentru ea in fiecare zi (in primul rand cu tine insuti). Dar ma bucur ca ai citat ce ai citat. Da, intotdeauna ai de ales, unii prefera sa moara decat sa nu fie liberi. Asta e pretul libertatii, sa nu-ti fie frica sa mori sau sa preferi sa mori decat sa nu fii liber. Zicea unu' odata ca cine sacrifica libertatea pentru siguranta nu va avea nici una dintre ele.

Stiu ca ai citit Cosbuc, reciteste te rog, atent, "Decebal catre popor"... Desi multi minimizeaza talentul poetic al lui Cosbuc, vezi mesajul in primul rand... Desi sunt multe pete in trecutul romanilor (mai ales cel recent) sunt unele lucruri din trecut care ne pot face sa mergem inainte. Avem destule modele de urmat in istoria noastra, numai sa stim sa le vedem...
Iar despre viitor... Desi sunt convins ca suferinta, durerea si nedreptatea vor exista cat va fi umanitatea, am o speranta totusi ca lucrurile vor fi macar un pic mai bune. Depinde cum urmasii nostri se vor raporta la ele si cum vor stii sa traiasca. Uitandu-ma la generatia care vine, la fiica mea, la fiul meu, sunt si mai convins ca peste 50 de ani Romania va arata altfel... Cu totul altfel...

Cipri,
despre armonie si buna intelegere depinde doar de noi, de fiecare dintre noi....

si eu ma gandesc la cei ce au murit atunci. datorita lor putem inclusiv sa scriem aici. acum pana la urma daca a fost revolutie, lovitura de stat mascata, oameni manipulati sa ajunga la putere cine trebuie e alta discutie si mai mult presupuneri.
Ce ramane e ca au murit niste oameni care au ales posibilitatea mortii decat lipsa libertatii...
Le datoram enorm...
Si macar sa nu uitam ...

baloghbela00_HD
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::hunedoara
judet:hunedoara
Varsta:38

Post by baloghbela00_HD » 24 Dec 2009, 16:14

"despre armonie si buna intelegere depinde doar de noi, de fiecare dintre noi...."
Frumoase vorbe. Asa-i . De noi depinde ca cei care au murit atunci sa nu fi murit degeaba .
Eu am fost la biserica cu toata familia mea in ziua de 24 dec 89. Ne-a fost frica in biserica .La intoarcerea spre casa am fost atacati cu rafale de mitraliera .Am insfacat doua persoane de linga mine si ne_am aruncat la pamint . IN haine bune in mocirla .Am scapat .La doua strazi mai incolo am ajutat cu alti prieteni sa punem un soldat inpuscat intr-o masina sa fie dus la spital .DOar atit spunea :DE CE ?, DE ce? Ulterior am aflat ca acel soldat a murit in drum spre spital .Am vazut cum sa tras asupra tatalui meu , el fugind de alungul unui gard de beton ,iar gloantele se loveau de gard in spatele lui urmarind-ul.A reusit sa ajunga la colt si aiesti din raza gloantelor .La nici 300 m de casa un vecin de bloc a iesit pe acoperisul blocului sa ajusteze pozitia antenei sa vada mai bine .De jos o brigada de revolutionari au crezut ca un terorist da tiglele la o parte ca sa traga asupra lor.Toata lumea a inmarmurit Doar norocul a facut ca sa nu se traga asupra lui cind a inceput sa strige la prietenul lui : Gicule acum se vede ba ?

A fost oribil se inpuscau din greseala , era un haos .Daca aveai o geaca de piele erai securist sau terorist.Greu scapai de furia multimii .Se intilneau 2 patrule inarmate de la 2 intreprinderi diferite si nu stiau parola deschideau focul asupra lor crezind fiecare cu tarie ca trupa cealalta este dusmanul .NOroc in cazurile cind se recunosteau ca vecini , colegi prieteni si se bucurau ca nu au dat peste teroristi .
Daca nu vrem sa se ajunga din nou intr-o asemenea situatie , si ca moareta celor ce au murit acum 20 de ani sa fie zadarnica de noi depinde , doar de noi , putem sa traim bine daca nu uitam care a fost pretul acestei libertati .CINSTE LOR
SANATATE MAXIMA SI SA NE VEDEM CU BINE
http://asociatiaordinularcasilorhunedoa ... venit.html

metzger
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by metzger » 30 Dec 2009, 17:49

as vrea sa cred ca revolutaia a fost in totalitate a noastra dar inclin sa cred ca nu e asa, credeti ca din cincidenta comunismul a picat in toata Europa in aceeasi perioada? si hai sa ne uitam la vremurile grele care au urmat in care toata tara a fost jefuita si tot ce functiona cit de cit nu a mai mers peste noapte? ca noi am ajuns sa importam mult mai mult decit exportam ca am devenit o tara de consum ca oamenii nostri trebuie sa isi incerce norocul prin alte tari pt ca la noi s-a creat o situatie unde sa nu ai nici o posibilitate sa schimbi ceva , nu zic ca, comunismul era mai bun dar sunt de parere ca au existat alte interese pe care cred ca nu le vom deslusi vreo data ca sa ajungem in situatia asta. Nu afirm ca cei care au murit si au iesit in strada atunci au facut asta fara nici un folos dar cred ca nu am reusit ulterior sa valorificam acea libertate care am cistigato atunci.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 03 Jan 2010, 19:49

Interese, lovitura de stat, etc, ce-o fi fost.....pana la urma revolutia s-a facut cu ajutorul oamenilor...e adevarat ca "multimea" are uneori nevoie de un mic imbold....dar oamenii au fost cei care s-au pus in fata tab-urilor, si au murit pentru a fi liberi.....cinste lor..

Locked