Daniel...vorbeam cu frate-miu dupa film...el zicea ca sunt monitoare care pot reda 3D.....eu sincer nu ma prea pricep...
Referitor la arc......arcurile alea din interior nu stiu de ce au fost ele gandite,....dar cred ca se poate face ceva asemanator, care sa fie si functional,,,,nu doar aspectuos.....eu sper sa-mi vina asa un exces de zel intr-o zi si sa ma apuc de el....despicatura aia nu e musai sa fie mai lunga , ca arcul sa fie functional...doar ca arcul ala mai mic , ale carui capete intra prin despicaturile arcului principal, trebuie sa lucreze, trebuie tillerit si el, si trebuie sa lucreze , sa se indoaie....s-ar putea sa fie nevoie de un backing la arcul principal... ma gandesc ca arcurile cele 2 mai mici, vor opune ceva rezistenta, si vor forta un pic mai mult arcul de pe exterior....dar sincer nu cred ca va fi o problema....treaba asta....pentru ca si arcurile cele mici, la randul lor sunt supuse ambelor forte...atat de tensiune si de compresie....ar fi cumva 3 arcuri care trebuie sa se sincronizeze, sa fie echilibrate bine, si sa arate bine impreuna....nu e chiar imposibil de facut....dar nici usor...singura chestie ar mai fi sa gasesc un material, care sa vina lipit cumva pe arcul ala reflex, care iese prin despicaturile arcului principal, sa arate ca cel din film....ca si performante nu cred ca are rost sa mai discutam...un arc de genu asta ar fi in mod sigur foarte greu....dar in acelasi timp, ar fi cumva 3 arcuri care lucreaza impreuna....oricum ar fi super interesant de vazut cam ce ar putea scoate un arc de ala....in rest in film foloseau long bow-uri simple.....mai era tipul ala care a si murit de altfel la final....nu mai stiu cum ii zicea....oricum cel cu care ar fi trebuit fata sa formeze un cuplu....arcul lui avea un capat recurve, iar la celalat capat era ca o paleta....cu ceva impletitura pe acolo.....ala ar fi mult mai usor de reprodus..... eu de obicei nu ma prea extaziez la chestiile astea fantasy, dar astea chiar mi-au placut...si mi-au placut enorm, cutitele lor....super faine....ma rog..si sagetile, varfurile, etc etc...