poze, linkuri, subiecte pe care nu le poti cataloga in nici un alt subiect ...
Mugurbb
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Cluj-Napoca
judet:Cluj
Varsta:37
Re: Avatar...

Post by Mugurbb » 30 Dec 2009, 00:42

referitor la tehnica de tragere din film: http://www.youtube.com/watch?v=5Cno1zrI ... re=channel
filmul mi s-a parut un basm frumos realizat dar... oare de ce ma tot gindeam la seria Matrix in timpul filmului :-??
Last edited by Mugurbb on 02 Jan 2010, 13:15, edited 1 time in total.
Silence is golden and Duct Tape is silver.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 30 Dec 2009, 00:53

sunt curios si eu sa vad o replica la arcul "sefului", desi nu cred ca e posibil sa fie si functional, daca va uitati mai atenti, arcul are un split la capete prin care intra frunzele alea care impreuna cu "arcul mic" care e pe interior sunt doar pt aspect. la penobscot arcul mic e in exterior si capetele sunt legate de capetele arcului, ceea ce necesita o forta mai mare la inceputul incordarii. desi daca stau sa ma gandesc "frunzele" alea ar putea adauga forta la arc, proptindu-se in spliturile din capete... hmmm .. ma pune pe ganduri daca totusi nu a fost putin gandit arcu ala nu doar sa dea bine ;). ce sper e sa nu plece discutia unui arc dintrun film spre energii stocate, capete grele, viteze, bla bla... si sunt curios daca cei care vor sa reproduca arcul il fac la scara 1:1 =)), pt ca ar fi un arc la peste 2m ;)

tehnica de tragere din film nu e cea cu release-ul de la compound, la compound degetele nu se misca.

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 30 Dec 2009, 12:09

Din ce m-am gandit eu, cred ca merge o replica a arcului din film la o scara 1:2,iar singura diferanta ar fi ca taietura aia pe unde iese frunza sa fie mai adanca pt ca arcul sa fie functional.

impaiatu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by impaiatu » 30 Dec 2009, 15:37

salutare baieti,
incerc sa-mi rezervare la film in 3D full ,la samsung imax din cotroceni,din pacate toate locurile sunt ocupate pana dupa anu' nou iar in simplu 3D nu vreau sa-l vad !diferenta intre 3D si 3D full cica e imensa iar ecranul nou instalat de catre Samsung se numara printre cele mai mari din lume (27 M inaltime si 37 latime) fiind curbat catre interior pt o mai buna senzatie tridimensionala!
sanatate maxima!

metzger
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by metzger » 30 Dec 2009, 16:31

fain filmul merita vazut in format 3d la cinema abea asa e pus in valoare oricum e un flim bun in special pentru efecte povestea destul de originala cu exceptia ca da impresia cuceririi vestului de catre americani(vedeti batalia de la little big horn si tot ce e legat de ea si osa va dati seama).
Un amic de al meu mi-a dat un torrent sa il copii dar cind am vazut ca e tras din sala nici n-am vurt sa ma ating (ar fi stricat tot farmecul) abea astept sa apara in format Full HD(1080P) sa il pun la pastrare. Apropo stie cineva se pot vedea filme 3d pe televizoare lcd? sau plasme?

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 30 Dec 2009, 17:52

Daniel...vorbeam cu frate-miu dupa film...el zicea ca sunt monitoare care pot reda 3D.....eu sincer nu ma prea pricep...
Referitor la arc......arcurile alea din interior nu stiu de ce au fost ele gandite,....dar cred ca se poate face ceva asemanator, care sa fie si functional,,,,nu doar aspectuos.....eu sper sa-mi vina asa un exces de zel intr-o zi si sa ma apuc de el....despicatura aia nu e musai sa fie mai lunga , ca arcul sa fie functional...doar ca arcul ala mai mic , ale carui capete intra prin despicaturile arcului principal, trebuie sa lucreze, trebuie tillerit si el, si trebuie sa lucreze , sa se indoaie....s-ar putea sa fie nevoie de un backing la arcul principal... ma gandesc ca arcurile cele 2 mai mici, vor opune ceva rezistenta, si vor forta un pic mai mult arcul de pe exterior....dar sincer nu cred ca va fi o problema....treaba asta....pentru ca si arcurile cele mici, la randul lor sunt supuse ambelor forte...atat de tensiune si de compresie....ar fi cumva 3 arcuri care trebuie sa se sincronizeze, sa fie echilibrate bine, si sa arate bine impreuna....nu e chiar imposibil de facut....dar nici usor...singura chestie ar mai fi sa gasesc un material, care sa vina lipit cumva pe arcul ala reflex, care iese prin despicaturile arcului principal, sa arate ca cel din film....ca si performante nu cred ca are rost sa mai discutam...un arc de genu asta ar fi in mod sigur foarte greu....dar in acelasi timp, ar fi cumva 3 arcuri care lucreaza impreuna....oricum ar fi super interesant de vazut cam ce ar putea scoate un arc de ala....in rest in film foloseau long bow-uri simple.....mai era tipul ala care a si murit de altfel la final....nu mai stiu cum ii zicea....oricum cel cu care ar fi trebuit fata sa formeze un cuplu....arcul lui avea un capat recurve, iar la celalat capat era ca o paleta....cu ceva impletitura pe acolo.....ala ar fi mult mai usor de reprodus..... eu de obicei nu ma prea extaziez la chestiile astea fantasy, dar astea chiar mi-au placut...si mi-au placut enorm, cutitele lor....super faine....ma rog..si sagetile, varfurile, etc etc...

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 31 Dec 2009, 22:33

.Razvan am mai auzit problema asta....tot in Bucuresti....am auzit ca la nu stiu ce cinema, a facut lumea scandal si au cerut banii inapoi, si au folosit biletele sa-l vada la 2D....la mine e cam a 4-a oara cand vad filme la 3D...am vazut si Ice Age, si "UP", si Avatar de 2 ori....prima data intr-adevar a fost un pic ciudat,,,dar pe urma m-am obisnuit....acuma nu stiu ce ai vazut tu acolo...poate a fost ceva defectiune de la ei..... :(

edwaits
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Timisoara
judet:Timis
Varsta:35

Post by edwaits » 10 Jan 2010, 17:37

uitati-va la Ferngully..........poate nu-l mai laudati atat
kazuki tomokawa

Mugurbb
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Cluj-Napoca
judet:Cluj
Varsta:37

Post by Mugurbb » 11 Jan 2010, 09:47

edwaits wrote:uitati-va la Ferngully..........poate nu-l mai laudati atat
la care: FernGully: The Last Rainforest (1992) sau FernGully 2: The Magical Rescue (1998) ?
Silence is golden and Duct Tape is silver.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 11 Jan 2010, 10:51

k, dar de ce nu l-am mai lauda? chiar daca ar fi o copie, sau s-ar fi inspirat din ceva sau sunt altele mai bune nu vad de ce nu l-ai lauda daca bun. normal ca tine si de gusturi, mie unu filmul mi se pare un film foarte bun, cu defectele lui ca oricare altu.

Post Reply