Deja sa inceput 2012 foarte bine la capitolu arcuri facute de membri

. Cipri eu tot ce pot sa iti spun ca e super din ce se vede riseru foarte frumos..... din ce lemn este?
Brate fibra de sticla si lemn de care ai folosit?.
Eu nu prea am multa experienta in arcuri laminate, dar din ce am detinut am facut cateva masuratori zic eu importante. Sper exemplu bratele de la Samick Leopard care avea 67# la 28" cantareau 240 de grame bucata. Ambele recurve nu aveau tiller simetric, leopardu avea lacasu de tragere exact la jumate pe cand Equssu putin mai sus cea ce cred eu ca ii afecteaza perfomanta infirm.
Un alt lucru de gandit e pozitionarea ferestrei la arcurile Falco sageata pleca perfect de la jumatea arcului, si am aplicat chestia asta la ultimu arc si shocu era mai mic viteza era mai mare, problema arcu a devenit asimetric bratu de jos afectat ceva mai mult decat cel de sus, la longbow ma refer. Spre exemplu la arcul meu falco trophy la o mica verificare de tiller am observat ca nu e egal. La terminarea fedului de la bratu de jos arcu are 15.6 cm de la coarda la baza burtii arcului, pe cand la bratu de sus 16.7 de la coarda la baza burtii.
Am citit ca asa se procedeaza la variantele pistol grip, ca atunci cand il tii in mana si il intinzi sa stea perfect drept sa nu iti faca rotatie pe incheitura. La Equss nu e implementat aceasta chestie si se simte putin cum vrea sa se invarta in mana vertical ma refer.
In schimb sunt sigur ca Florin Arnatu si Filiapash pot sa iti dea sfaturi ceva mai bune daca o sa ai nevoie, dupa cum se vede ai mai ai de facut lacasele pt coarda si tiller si e gata de tras :D.