Long BOW de Paltin

Materiale si tehnica folosite pentru a construi un arc....

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: Long BOW de Paltin

Post by Maryus » 01 May 2008, 23:14

am gasit un ghem de sforicica...pot s aimi fac o caorda maine pt arc? si e...cam grosuta...tot de 36 de ori trebuie sa o dau in jurul cuielor?
PS:pt akila...in topicul de la ghid de constructie pentru arcuri...am vazut "scula"aia de facut corzi...ai spus acolo ca trebuie sa fie cu 11 cm mai mic decat distanta dintre "canale"...dar cand arcul este drept sau curbat? caia i spus sa masor drept...cand este curbat... sau cand este arcul ne indoit?
Image
Image

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 02 May 2008, 00:11

Asta poate sa-ti spuna oricine.....daca arcul ar fi curbat nu ar mai fi sfoara cu 11 cm mai mica de la sant la sant,e logic,deci arcul trebuie sa fie drept

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

re

Post by Maryus » 02 May 2008, 11:20

am facut un backing...temporal...puteti sa radeti de mn...dar am lipit cu banda izolatuare f dura tot spatele arcului...caci mi-a stat inima in loc cand am auzit o paraitura cand am intins umpic caorda pe sistemula cela de indoit arcul...nu cred ca a fost de la ar.
Image
Image
Image
Image
Image

..da oricum....am improvizat o coarda...nu am amtisat-o de loc...din sulul acela de sfaoara dat in 8 sau nu mai stiu in cat...e rezistent dupa cum se vede...deabia am pus arcul acum 5 min la indoit...trebuie neaparat sa pun mijlocul corzii...pe cui nu?...cred ca deja se indoaie un brat mai mult decat celalalt...de udne iau material daca se indoaie unul mai putin? de pe buerta nu? raspundeti-mi please repede caci trebuie sa plec la olimpiada...
Image
:lol: :lol: am pus niste carpe langa arc caci juca umpic...deoarece avea spatiul prea mare...
Image

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Maryus » 02 May 2008, 18:23

inchideti topicul...s-a rupt arcul :x :cry: :evil: :evil: :x
fibra ii era intrerupta...nu l-am intains decat 56 cm...dar in fine fac altul...si de data asta iau un bustean de stejar...si il crap cu toporul...

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 03 May 2008, 01:09

Pai ar fi fost bune niste poze atunci cand l-ai intins si era inca intreb arcul, si eventual o poza cu el din rupt si cu locul din care s-a rupt....banda aia nu cred ca a ajutat prea mult , cu toate ca este intr-adevar foarte rezistenta.... si tare mi-e ca ai fortat arcul , fara sa -l lucrezi cum ti-am explicat ca trebuie facut la tillering....daca incerci sa intinzi un arc la tillering la 50cm din prima, pai chiar si cu fibra dreapta poate sa se rupa....

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

re

Post by Maryus » 03 May 2008, 22:32

1.fibra a fost intrerupta pe spate
2.am fortat arcul
3 am facut cum mi-ati explicat(mi-a explicat si cristiand e mai multe roi)...am intins si am lasat arcul de 50 de ori de la un cui la altul...dar eu cuiele leam batut din ochi si...la ultimul credca a fopst mai amre distanta...orcum nu l-am intins decat 56 cm...da in fine fac altele in loc...dar dealea demontabile...ca ale lui cristian...
arcul intins la maxim...am facut poze...m-am dus in casa si cand m-am intors l-am gasit rupt :(( :cry: :x
Image
Image
arcul :lol: :lol:
Image

s-a rupt cu 10-15cm dupa maner

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Pisic » 03 May 2008, 23:10

daca mai luai de pe burta,de pe la mijloc,arcul s-ar fi indoit mai uniform,la tine se indoia mult aproape de maner,acolo unde s-a rupt,dar chiar daca s-a rupt macar ai capatat experientza....sau cel putzin tatal tau :lol:
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 04 May 2008, 01:53

Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar incep sa am senzatia ca vorbesc degeaba, si mai mult ca sigur ca o sa ma dau batut, stii vorba aia cu cine cedeaza primul....anm tot spus-o si o mai spun odata...am facut si poze la dispozitivul ala de tillering cu scripete, am mai raspuns la vreo 2 intrebari de genul ....cate zile las arcul intins pe dispozitivul de tillering??....ARCUL NU SE LASA INTINS PE DISPOZITIVUL DE TILLERING MAI MULT DE CATEVA SECUNDE.Arcul este cel mai vulnerabil la full draw.....indiferent ca lemnul din care e facut e bun, ca are fibra dreapta,sau mai stiu eu.....la full draw este vulnerabil....toti acei care facem arcuri, avem un sentiment super ciudat, cand ajungi la momentul in care trebuie sa intinzi arcul la full draw...nu poti sa stii ce o sa urmeze.....si tu il lasi intins si te duci in casa???? si nu stiu daca ai respectat ce am spus cu totii aici.....nu e suficient sa tragi de arc de 50 de ori la fiecare 2cm pe care il intinzi....mai trebuie sa si lucrezi la arc, sa-l faci sa se indoaie corect si egal, si sa-l echilibrezi, si sa te uiti la el, ore in sir,, zile chiar, daca nu esti sigur de ceva....pana ajungi sa il intinzi la full draw, doar CATEVA SECUNDE .....nici nu mai stiu ce sa zic...NO COMENT.

Post Reply